Turkiet kommer att bygga 10 kilometer väg i TRNC om tio år

Turkiet kommer att göra kilometer i kalkon under året
Turkiet kommer att göra kilometer i kalkon under året

Karaismailoğlu sa, ”Cypern är den vanliga orsaken för oss alla. Ökningen av Turkiets makt i regionen och i världen kommer utan tvekan att stärka den turkiska republiken norra Cyperns makt och inflytande, särskilt i östra Medelhavsområdet. Den holistiska utvecklingen av Turkiet betyder också den holistiska utvecklingen av den turkiska republiken norra Cypern.

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu träffade sin motsvarighet, minister för offentliga arbeten och transport från Turkiets officiella norra Cypern Eroğlu Canaltay och den medföljande delegationen. Minister Karaismailoğlu uppgav att de strävar efter att ge betydande bidrag till den turkiska republiken norra Cypern med Turkiets investeringar för att bli en logistikmakt, för att utveckla ekonomin och öka sysselsättningen i regionen.

Turkiet kommer att bygga 10 kilometer vägar i TRNC inom tio år.

Minister Karaismailoğlu påminde om att de undertecknade genomförandeprotokollet för motorvägar 11-2021 den 2021 februari 2022 genom att förnya de befintliga vägavtalen mellan de två länderna och betonade att de utvidgade motorvägsavtalen till att omfatta åren 2020-2030 och inkluderade följande uttalanden i sitt uttalande:

”Inom ramen för samarbetet mellan de två länderna inom motorvägar som täcker åren 1988-2020; I TRNC byggde vi totalt 19 kilometer vägar, 181 kilometer uppdelade vägar på 20 separata vägavsnitt och 421 kilometer enstaka vägar på 602 separata vägavsnitt. Dessutom fortsätter vi våra investeringar relaterade till 5 viktiga motorvägar. Under de kommande tio åren kommer vi att bygga ytterligare 10 kilometer vägar, inklusive 221 kilometer uppdelade motorvägar och 93 kilometer av första klassens vägar, i TRNC. Vårt samarbete fortsätter att stärka installationen av trafiksäkerhet och radarsystem på TRNC: s vägar. ”

Samarbetet mellan Turkiet och TRNC på haven är av strategisk betydelse.

Minister Karaismailoğlu sade att samarbetet mellan Turkiet och TRNC inte är begränsat till motorvägar. ”Med de avtal som vi undertecknade i år kommer vi att inrätta ett system för fartygstrafik mellan de två länderna. Detta projekt har strategisk betydelse mellan de två länderna. Vi fortsätter att arbeta med utvecklingen av Famagusta och Girne hamnar och byggandet av en ny lasthamn i Kalecik. Vi vet att de steg vi tar för att stärka både Turkiets och Turkiets norra Cyperns dominans i haven kommer att bli sysselsättning så snart som möjligt för de kommande generationerna i båda länderna.

Steg 1-arbeten på Ercan flygplats kommer att vara färdiga i slutet av detta år

Karaismailoğlu, som informerade om att de strävar efter att slutföra det första scenarbetet på Ercans flygplats, som utförs och är under uppbyggnad av General Directorate of State Airports Authority, avslutade sina ord på följande sätt:

”Vi försummar inte att utveckla vårt samarbete inom sändning och kommunikation mellan de två länderna. I detta avseende kommer vi att bevittna bidraget från Camlica Tower, den nya symbolen för Nya Turkiet, som vi nyligen har öppnat, både vad gäller teknik och kommunikation. Båda parterna har en stark gemensam vilja att påskynda gemensamma projekt mellan våra länder. Vi fortsätter att stärka vårt samarbete mellan Turkiet och den turkiska republiken norra Cypern inom områdena handel, turism, energi, utbildning och kultur samt inom offentliga arbeten och transportsektorn.

"Turkiet från moderlandet har alltid varit porten till världen för TRNC"

Ministern för offentliga arbeten och transporter för TRNC-tjänstemannen Eroğlu Canaltay sa att det viktigaste samarbetet i utvecklingen av den turkiska republiken norra Cypern alltid har varit med Republiken Turkiet:

”Moderland Turkiet har alltid varit dörren till världen för oss. Sedan jag tillträdde som ministeriet för offentliga arbeten och transport har vi fortsatt vårt arbete genom att förbättra våra relationer med Turkiet. Jag vill uttrycka mitt tack till Turkiet och vår minister för alla de projekt som moderlandet Turkiet genomför i TRNC. ”

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar