Toyota tar de två bästa platserna på Rally Sardinia Italien

Toyota Italien tar de två första platserna i Sardinien

Ogier tog första platsen i Italien, medan lagkamrat Elfyn Evans kom till mållinjen på andra plats, vilket gjorde att Toyota kunde uppnå ett imponerande resultat.

TOYOTA GAZOO Racings seger på Sardinien kom med den snabba och jämna prestandan hos Toyota Yaris WRC och förarna. Trots att Ogier startade rallyt genom att rensa vägen i etapper, särskilt på fredag, på grund av sin position, avslutade han dagen i topp tre och tog ledningen på lördag. Evans, å andra sidan, behöll sin takt hela helgen och klättrade till andra plats. Ogier och hans medförare Julien Ingrassia behöll sin fördel i alla fyra etapperna den sista dagen och nådde segern på Sardinien. Som slutförde loppet 46 sekunder före sina lagkamrater Elfyn Evans, ligger Ogier 11 poäng före Evans i Drivers 'Championship.

Kalle Rovanperä, som var tvungen att sluta på grund av ett tekniskt problem medan han gick på andra plats på fredag, bidrog med ytterligare 3 poäng till laget med sin tredje plats i Power Stage. Med dessa resultat gjorde Toyotas extraordinära prestanda i Italien det möjligt att öka ledarsklyftan till 49 poäng i konstruktörsmästerskapet. Men TGR WRC Challenge Program-föraren Takamoto Katsuta upprepade sin egen rekord genom att placera fjärde i Italien såväl som Portugal och placerade därmed tre Toyota Yaris WRCs bland de fyra bästa.

Lagkapten Jari-Matti Latvala uppgav att de hade en fantastisk rally för laget efter loppet. Vi har övergripande prestanda, uthållighet och stabilitet. "Det här är väldigt bra för mästerskapet", sa han. Sébastien Ogier, som vann loppet, sa att de hade en otrolig helg och sa: ”Vi förväntade oss inte ett sådant resultat på Sardinien. Att få de två första platserna för laget är en otrolig prestation. Känslan i bilen var mycket bättre efter Portugal. De två extra poängen vi fick i Power Stage var viktiga för mästerskapet. Vi vill fortsätta denna takt, sade han.

TOYOTA GAZOO Racing tävlar i den berömda Kenya Safari Rally, som återvänder till WRC-kalendern nästan 20 år efter Italien. Rallyt, som kommer att hållas den 24-27 juni, blir en helt ny spänning för förarna med sina ansträngande etapper.