Specialprodukter för harmoniska strömproblem i sjöfartsindustrin

maritim industri
Specialprodukter för harmoniska strömproblem i sjöfartsindustrin

Elektra Elektronik gör skillnad i den maritima industrin med sina passiva och aktiva harmoniska filterprodukter samt isoleringstransformatorer.

Elektra Elektronik, det ledande varumärket för den turkiska elektronikindustrin, erbjuder högt mervärde för den maritima industrin över hela världen med sina isoleringstransformatorer och passiva och aktiva harmoniska filterprodukter. De säger att de eliminerar ström- och spänningsföroreningar i många olika områden som påverkas kraftigt av varierande energibelastningar och gör det möjligt för elektrisk energi att vara kontinuerlig och säker, säger Elektra Elektronik FoU-chef Dr. Tutku Büyükdeğirmenci; Han sa att behovet av dessa produkter har ökat i Norge, Kina, Kroatien och Italien såväl som i vårt land. Büyükdeğirmenci betonade att de utför teknik, design och produktion av nya generationens elektroniska produkter med expertingenjören inom företaget och betonade att de gjorde skillnad i den maritima industrin med sina lösningar som erbjuder hög effektivitet och prestanda med sina tre nivåer inverter topologi och resonansskydd.

Elektra Elektronik exporterar transformatorer och elektroniska produkter för energikvalitet från Turkiet till 6 länder på 60 kontinenter; Med sin isoleringstransformator, passiva harmoniska filter och aktiva harmoniska filterprodukter erbjuder den lösningar till den maritima sektorn liksom många andra sektorer. Med betoning på att de utför teknik, design och produktion av Turkiets första och enda lokalt producerade aktiva harmoniska filter DynamiX, ​​Elektra Elektronik FoU-chef Dr. Tutku Büyükdeğirmenci förklarade att de på detta sätt förhindrade problemen orsakade av harmoniska strömmar på fartyg.

DynamiX aktiva harmoniska filter sätter stopp för ström- och spänningsföroreningar

Att säga att med DynamiX hjälper de till att förhindra att det inbyggda energisystemet utsätts för harmoniska spänningar orsakade av harmoniska strömmar, särskilt genom att filtrera harmoniska genererande belastningar. Tutku Büyükdeğirmenci sa, ”Belastningar som drar harmoniska strömmar kan orsaka harmoniska spänningar på grund av de interna impedanserna hos dessa generatoraggregat, vilket orsakar resonanser i det inbyggda energisystemet och risk för brand och strömavbrott. Sjöfartsindustrin är föremål för standarder som DVN publicerar för att undvika sådana störningar. Dessa standarder kräver att samlingsskenans spänningsharmoniska inte ska överstiga 8 procent totalt och 5 procent för varje överton separat för de värsta harmoniska belastningsförhållandena ombord. I annat fall kan resultat som överhettning i kablar och samlingsskenor, smältning av isoleringsmaterial, kortslutning och strömavbrott inträffa. Vi å andra sidan förhindrar alla dessa problem med DynamiX. På detta sätt säkerställer vi att det inbyggda elsystemet uppfyller DNV-standarderna genom att minska spänningsharmoniken. gjorde ett uttalande.

Intensiv efterfrågan från utvecklade länder inom sjöfartssektorn

Elektra Elektronik är pionjär inom innovationer och skiljer sig från sina konkurrenter inom den maritima industrin med sina produkter med resonansskydd och tre-nivå inverter topologi, som erbjuder hög effektivitet och prestanda. DynamiX aktiva harmoniska filter är mycket efterfrågade i vårt land såväl som i länder som Norge, Kina, Kroatien och Italien, där varv och varvsindustri utvecklas som industrier.

Büyükdeğirmenci uppgav att för att kunna utföra aktiva harmoniska filterstorlekar i den marina industrin måste det inbyggda energisystemet analyseras mycket bra och sade: ”Vid denna tidpunkt är det mycket viktigt att göra korrekta beräkningar som energisystemets stabilitet, korta kretsström och systemimpedans. Effekten av det aktiva harmoniska filtret och hur det kommer att appliceras på vilken punkt avslöjas som ett resultat av dessa analyser. Därför är det nödvändigt att arbeta med företag som kan analysera det inbyggda energisystemet, göra lämplig AHF-storlek och tillhandahålla tekniska tjänster. ” han sa.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar