Reaktorbyggnad av enhet 1 i Akkuyu NPP höjde 11.6 meter på en dag

Akkuyu NPP: s Pearl Unit's Reactor Building höjde mätaren på en dag
Akkuyu NPP: s Pearl Unit's Reactor Building höjde mätaren på en dag

I den första kraftenheten i kärnkraftverket Akkuyu (NGS) installerades det tredje lagret av reaktorsektionens inre skyddsbyggnad. Det tog ungefär en dag att montera den cylindriska strukturen, som väger 1 ton.

Det tredje lagret av interiörskyddsbyggnaden, en svetsad metallkonstruktion, består av 11,5 sektioner, vardera 5,8 m höga, 13,4 m breda och väger 24 ton. Sektionerna kombinerades till ett enda block med en cirkellängd på 138 meter. Monteringsprocessen för strukturen utfördes bredvid reaktorsektionen på den första kraftenheten. Efter avslutad montering testades kvaliteten på alla svetsade fogar ultraljud.

Montering av det tredje lagret av interiörskyddsbyggnaden utfördes av en av världens mest kraftfulla bandkranar med en specialutvecklad teknik som kräver att geometriska parametrar bevaras under installationen. Den tillåtna avvikelsen från den angivna diametern översteg inte 5 mm.

Efter installationen av det tredje lagret ökade reaktorbyggnadens höjd med 11.6 meter och nådde +28.55 meter. När detta steg är avslutat kommer experterna att börja processen med att kombinera det andra och tredje lagret, förstärka och betonga skyddsbyggnaden. Efter att betongen har hällts blir väggarna 1,2 meter tjocka. Interiörskyddsbyggnaden består av totalt 4 lager och 1 kupol. Byggnaden kommer också att genomgå ett läckagetest efter att alla komponenter har monterats.

Att göra ett uttalande om ämnet, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Sergei Butckikh, första biträdande generaldirektör och chef för NGS Construction, sa: ”För bara en vecka sedan installerade vi reaktortryckkärlet i den första kraftenheten och har nu passerat en annan viktig fas i byggandet. Den tredje nivån av interiörskyddsbyggnaden installerades på den projicerade platsen. Vi hade en bra takt när det gäller att slutföra huvudbyggnadsfaserna. Nästa växelinstallationer kommer att äga rum på den andra kraftenheten i sommar. Dessa inkluderar installation av armerad betongbalk från reaktoraxeln, det andra lagret av den inre inneslutningsbyggnaden och stödbalk. Vi har slutfört gjutningen av turbinbyggnadsplattan i den tredje enheten och grundplattan för reaktorbyggnaden kommer snart att vara klar. ”

Reaktorbyggnaderna i Akkuyu NPP-projekt kommer att utrustas med tvåskiktsbyggnader. Den yttre skyddsbyggnaden, gjord av armerad betong, var utformad för att klara alla slags extraordinära yttre effekter. Interiörskyddsbyggnaden är å andra sidan tillverkad av speciell betong med stålbeläggning som säkerställer tätningen av reaktorsektionen. Den interna skyddsbyggnaden, som är ett säkerhetssystem som lokaliserar kärnkraftverket, säkerställer inte bara stabiliteten i reaktorutrymmet utan fungerar också som ett polskranstöd där kärnreaktorunderhållsoperationer utförs under rörledningarna och NPP-driftsfasen .

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar