Tips för bilvård på sommaren

Puffpunkter i bilvården på sommaren
Puffpunkter i bilvården på sommaren

Det ligger i dina händer att förlänga livslängden på ditt fordon med några knep för både regelbundet underhåll och körning! En av de viktigaste förutsättningarna för att fortsätta vägen med ditt fordon nöjd är att få service på fordonet regelbundet. Försummat underhåll orsakar allvarliga problem både ekonomiskt och när det gäller säkerhet och körglädje på lång sikt. Regelbunden rengöring, säsongsanpassning, undvikande av brådska och uppmärksamhet på kvaliteten på det bränsle du använder är några av de värdefulla tipsen som kommer att hålla din bil ung.

  • Regel ett: Regelbunden rengöring är viktigt.

Utvändigt tvätt av ditt fordon gäller både exteriör och interiörsystem. Att rengöra fordonet regelbundet med lämpliga metoder är ett av sätten att förlänga fordonets livslängd. Fordonets luftintag bör rengöras vid ansamling av smuts som rost och sediment. För envis smuts som ackumuleras på den yttre ytan, föredrar du tvätt med högtrycksrengörare innan automatisk tvätt.

Fordonets invändiga rengöring är lika viktigt som den yttre rengöringen. I synnerhet visade pandemiprocessen att fordonshygien; Det är en av de viktigaste faktorerna som påverkar passagerarnas och användarnas hälsa. Vid invändig rengöring ska alla ytor som passagerare och förare kommer i kontakt med, såsom golvbeläggning, säten, grepprör, bilens instrumentbräda, rengöras regelbundet med lämpliga rengöringsmedel.

Regelbunden rengöring håller hela tiden ditt fordon ungt.

  • Regel två: Skydda ditt fordon från solen.

Vid varmt väder bör du skydda ditt fordon från solen. Eftersom solljus skadar bilens färg; lämnar den sårbar för korrosion. Om du inte kan hålla din bil i ett garage, försök åtminstone att parkera den i skuggan, ur solen. På det här sättet skyddar du bilstolsbeklädnaden och bilkonsolen mot att solen försvinner. Samtidigt förhindras problemet med hög temperatur i bilen orsakad av att vänta under solen.

  • Regel tre: Var uppmärksam på kvaliteten på bränslet och adblue som du använder.

Dålig kvalitet och billiga bränslen kan få främmande ämnen att tränga in i motorns bränslesystem eftersom de innehåller olämpliga kemikalier och partiklar. Detta skadar motorns bränslesystem (injektorer, pump, etc.) och tar hänsyn till fordonets prestanda. Bortsett från prestanda; Motoröverhettning kan också orsaka oväntade resultat såsom haveri / olycka. Därför bör du vara försiktig så att du inte använder bränsle av dålig kvalitet.

På samma sätt skadas fordonets utsläppssystem på kort tid vid användning av adble som inte uppfyller standarderna och återspeglas för användaren som en hög reparationskostnad.

En annan del av dessa regler omfattar rutinkontroller av fordonet före sommaren.

Däckkontroll och byte är en av de viktigaste av dessa. Det är mycket viktigt att välja och använda däck som är lämpliga för säsongsbetonade förhållanden i fordon. Däcken kan dock vara slitna och skadade under vintermånaderna. Om däcken är slitna bör de bytas ut och ett reservdäck bör finnas tillgängligt. Det är nödvändigt att vara uppmärksam på däckens tryckvärde och se till att det är till rätt värde. För att förstå om det finns asymmetriskt slitbanemönster på grund av vägförhållanden, bör däcksmönsterdjupet mätas regelbundet och däckenas lämplighet kontrolleras.

Hjulbalansering, kontroll av bromssystem och motorolja samt batteriunderhåll och kontroll är andra viktiga punkter som ska kontrolleras före sommaren.

Uppmärksamhet bör också ägnas åt filterbyte, kylare och underhåll och kontroll av torkarna.

Att se till att luftkonditioneringsapparaten, som inte används mycket på vintern, fungerar, och om det uppstår ett fel är det också ett måste för att få reparera reparationen på varma sommardagar.

Tips för att inte trötta fordonet under körning

  • Stressa inte

Om du lyfter snabbt vid korta trafikljus måste du bromsa hårt vid nästa ljus eller om du stannar igen. Om du använder fordonet på detta sätt slits fordonskomponenterna ut på kortare tid och passagerarna i det kan inte resa bekvämt och säkert. Hastigheten måste justeras korrekt så att bromsen och motordelarna inte tvingas. Annars slits dessa delar ut på kort tid. Att välja rätt hastighet på fordonet och använda bromsarna i enlighet med vägförhållandena kan spara upp till 30% bränsle.

  • Motoröverhettning är skadlig

När motorn är kall bör höga hastigheter inte överskridas, särskilt vid första start. Det största slitaget på motordelarna uppstår när smörjningen ännu inte har nått sin optimala nivå. Motorn måste användas vid lämplig kylvätska och motoroljetemperatur som bestäms av fordonstillverkaren. Varningarna och varningarna på förarinformationsskärmarna bör beaktas, eftersom överhettning av motorn kommer att orsaka allvarlig motorskada. Under periodiskt underhåll av fordonet bör alla system kontrolleras och de delar som bestäms i det periodiska underhållet bör ändras.

Så länge du är uppmärksam på att kontrollera dessa värden före en lång resa och följer reglerna under sommaren maximeras effektiviteten från fordonet.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar