Mobilisering av slem startade i provinser som gränsar till Marmarasjön

Mobiliseringsmobilisering startade i provinserna som gränsar till Marmarasjön
Mobiliseringsmobilisering startade i provinserna som gränsar till Marmarasjön

Efter cirkuläret som skickades av ministeriet för miljö och urbanisering till de sju provinsiella guvernörs- och borgmästarskapen, relevanta ministerier och icke-statliga organisationer angående genomförandet av "Marmara Sea Action Plan", började en mobilisering av slemhinnor vid Bursas kuster, som i alla provinser med en kust till Marmarasjön.

Med slemhinnan, som började dyka upp vid Marmarahavets stränder den andra veckan i mars och snart uppslukade hela Marmara och färgade havet ljusbrunt, förvandlades de lokala kampinsatserna hittills till en regional handlingsplan. Efter den akuta handlingsplanen på 7 punkter som utarbetades vid mötet som hölls av miljö- och urbaniseringsministern Murat Kurum i Kocaeli förra söndagen och deltog av guvernörerna i sju provinser, borgmästare och relevant institutionsdirektorat, lanserades en samtidig mobilisering av slemhinnor på alla Marmara passerar idag. Bursa-delen av de verk som initierats av minister för miljö och urbanisering Murat Kurum från Istanbul började vid stranden av Gemlik. Bursas guvernör Yakup Canbolat, borgmästaren Alinur Aktaş, Gemlik-borgmästaren Mehmet Uğur Sertaslan, AK-provinsens provinspresident Davut Gürkan och relevanta institutionchefer deltog i slemhinnan.

Marmara är vi alla

Bursa Metropolitan kommun borgmästare Alinur Aktaş påminde om att Bursa har en 125 km kust till Marmarahavet i distrikten Gemlik, Mudanya och Karacabey och sade: ”Denna skönhet är Bursas skönhet, denna skönhet är Turkiets skönhet. Global uppvärmning vet du redan. Vi har studier om klimatförändringar. Det finns många dimensioner som påverkar och utlöser detta arbete, från hushållsavfall till termiskt avfall, jordbruksavfall och industriavfall, utan att ansluta ämnet till bara ett ämne. Detta är inte något att politiseras över. Marmarahavet är ett värde för oss alla. Vid denna tidpunkt är Istanbul kanske en av de städer som släpper ut mest när det gäller befolkning och omfattning. Men var och en av våra städer, stora som små, har ansvar som alla faller på oss. Vi hävdar att vi är en av de bästa bland provinserna som har en kust till Marmarahavet. Det finns avstånd vi måste täcka i förhållande till industrisektorn. Det finns definitivt några problem som vi saknar, sade han.

Inte bara ytrengöring

President Aktaş betonade att det utförda arbetet inte borde uppfattas som bara ytrengöring, ”Vi har startat ett rengöringsdrag i dag. Men vi bör inte glömma dimensionerna i denna verksamhet som påverkar den under havet. Handlingsplanen med 22 punkter är ett projekt som inte bara planeras för idag utan även för de kommande tre åren. Jag vill tacka alla som visade känslighet. Vi har alla samma bekymmer och spänning. Låt Marmarahavet vara rent och vackert, så att våra människor lätt kan simma i havet och fiska. Dessutom har vi gemensamma studier med Bursa Technical University och Uludağ University. Vi arbetar med att använda slem både som gödningsmedel och för att förhindra att det bildas. Må Gud aldrig låta oss möta sådana problem igen. Jag tackar uppriktigt ministern för miljö och urbanisering och hans team för denna organisation som ägde rum under vår president.

7/24 städning

Bursas guvernör Yakup Canbolat sa att de har startat ett arbete som kommer att rena Marmarahavet från slemhinnor och kommer att genomföras dygnet runt. Canbolat sa, ”Vi hoppas att denna studie kommer att återställa Marmara till sitt tidigare naturliga tillstånd och förvandla det till sitt naturliga liv. Vi välkomnar allas insatser här. Vi förväntar oss bidraget från inte bara kommuner och OIZ, utan också alla medborgare. För att förhindra denna förorening är inte bara en fråga om institutioner. Det är ett projekt som kommer att fortsätta med deltagande och stöd av alla våra medborgare på alla nivåer. Detta är ett spännande projekt. För Marmara är vi alla glada över att Marmara kommer att återvända till sitt naturliga liv. Vår regering kommer också att erbjuda alla typer av stöd, från organiserade industriområden till behandlingsinfrastrukturen i våra kommuner, till andra anläggningar. ”

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar