Samförståndsavtal undertecknat mellan Turkiet och Etiopien inom transportområdet

Memorandum of Understanding undertecknades mellan Turkiet och Etiopien inom transportområdet
Memorandum of Understanding undertecknades mellan Turkiet och Etiopien inom transportområdet

Karaismailoğlu sa, ”Vi har möjlighet att dela vår kunskap, erfarenhet och erfarenhet, som vi har fått med de stora transport- och infrastrukturåtgärderna i vårt land under de senaste 19 åren, med vänliga länder. Förhoppningsvis kommer vi att ge alla typer av stöd och bidrag till projekten som kommer att bidra mycket till deras tillväxt och framför allt till utvecklingen av deras ekonomi. ”

Transport- och infrastrukturminister Adil Karaismailoğlu träffade sin motsvarighet, transportminister i Federal Democratic Republic of Ethiopia Dagmawit Moges och den medföljande delegationen. "Det tekniska samarbetsavtalet" undertecknades mellan ministerierna i Turkiet och Etiopien, som planerar överföring av ömsesidig erfarenhet och utbildning.

"Vi delar alla våra erfarenheter med systerländer"

Minister Karaismailoğlu uttryckte att han är mycket nöjd med att vara värd för den etiopiska transportministern i Turkiet och att de vänliga förbindelserna mellan de två länderna kommer att fortsätta öka med de avtal som gjorts.

Karaismailoğlu sa, ”Vi delar all vår erfarenhet med systerländer när det gäller både huvudplanen och integrationen av dessa i alla transportsätt på motorvägen, luftvägen, järnvägen och sjövägen. Ju mer vi bidrar till deras utveckling, desto mer kommer det att vara en källa till stolthet för oss. Med hopp om att detta samarbete i allt högre grad kommer att fortsätta vill jag uttrycka mitt nöje att vara värd för dem här igen. ”

Genom att utveckla bilaterala förbindelser med Turkiet; Dagmawit Moges, transportminister i federala demokratiska republiken Etiopien, som uppgav att arbetena fortsätter, tackade Turkiet och minister Karaismailoğlu.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar