Lösningsförslag till Sea Slobber från Miljöingenjörens avdelning

Lösningsförslag från kammaren för miljöingenjörer till havsspytt
Lösningsförslag från kammaren för miljöingenjörer till havsspytt

I uttalandet från ÇMO Istanbul-filialen sägs det, "Det är självmord att försöka dra tillbaka miljontals människor till en stad som släpper ut sitt avloppsvatten till Marmarahavet utan att biologiskt behandla det, med Kanal Istanbul och Yenişehir Reserve-områdena. . "

TMMOB Chamber of Environmental Engineers Istanbul Branch har publicerat akuta handlingsplanrekommendationer för lösningen av slemproblemet, som har blivit mardrömmen i Marmarahavet och även känd som ”havsspott” bland folket.

I uttalandet sades det "Det är självmord att försöka dra tillbaka miljoner människor till en stad som släpper ut sitt avloppsvatten i Marmarahavet utan att biologiskt behandla det, med Kanal Istanbul och Yenişehir reservområden." Lösningsförslagen som presenteras under elva rubriker listas enligt följande:

'' Biologisk behandling bör göras ''

1-djuphavsutsläpp efter avancerad biologisk rening av allt avloppsvatten. Detta är den slutgiltiga lösningen för att förhindra förorening från avloppsvatten i Marmarasjön. Men; Även om planeringen av dessa anläggningar har påbörjats tar det många år att slutföra och se till att alla större avloppsvatten i Marmara släpps ut efter biologisk behandling.

Av denna anledning är det nödvändigt att göra dessa planer som högsta prioritet och att utföra andra studier om den aktuella föroreningarna under denna period.

'Det borde finnas en kontroll'

2-djuphavsutsläpp, förbehandling och industriellt avloppsreningsverk och industriellt avloppsvatten runt Marmarahavet bör inspekteras så snart som möjligt.

Genom att göra avloppsvattenflöde och vattenanalys bör nödvändiga förbehandlingsförhållanden tillhandahållas i de nuvarande anläggningarna och korrekt drift av förbehandlingarna bör säkerställas omedelbart.

Varje förbehandlings- och utsläppssystem bör ha ett tillräckligt antal sakkunniga miljötekniker och avdelningen för miljöingenjörer bör tillhandahålla operativ kontroll i dessa anläggningar. Dessutom bör restriktiva urladdningskriterier för Marmarabäckenet fastställas snarast.

'Oljefällor måste köras'

3- I förbehandlingsanläggningar bör oljefällor göras lämpliga för drift. Sedimentation av suspenderade fasta ämnen måste säkerställas effektivt.

Med tanke på att bildningskapaciteten för slemhinnan ökar genom kombinationen av suspenderade fasta ämnen och olja, är det viktigt att förbehandlingen och oljeavskiljaren drivs med hög effektivitet med en nödåtgärd.

4-Det är nödvändigt att minska mängden avloppsvatten som släpps ut i Marmarahavet genom att upprätta system för återvinning av avloppsvatten för industriella och urbana reningsverk.

'Öka mängden syre'

5-Avloppsvattnet i balanserings- och / eller vilopartierna bör berikas med syre så mycket som möjligt.

6-Genom att göra bottenströmmätningar bör djup, landsträcka och diffusorstrukturer kontrolleras enligt resultaten av bottenströmmätningar, alla utsläppspunkter bör registreras på en gemensam badymetrisk karta och utspädningsfält för avloppsvatten bör undersökas.

Mot bakgrund av nya data bör ström- och stillvattenanalyser och utspädningsfasanalyser utföras separat. Enligt resultaten av dessa undersökningar; Nödvändig förnyelse av diffusorn och ytterligare linjearbetningar bör utföras så snart som möjligt.

"Revision av diffusorpunkter"

7-När föroreningsbelastningen i Svarta havet har ökat har tjockleken på det syrefria baslagret ökat och det har kommit närmare ytan. Detta kommer att vara en påverkande faktor för underströmmar.

Dessutom höll den låga mängden regnvatten från strömmarna som matade Svarta havet i år den statiska höjden på Svarta havet låg, vilket påverkade ytströmmarna negativt. Dessutom måste utsläpp från djuphavet som utförs av reningsverk i städerna längs Svarta havets kust strikt kontrolleras för att inte skapa föroreningar i Svarta havet och för att förhindra att denna förorening rinner ut i Marmarahavet.

I detta fall; Eftersom underströmmarna är otillräckliga expanderar utspädningsfälten i Marmarahavet och ökar deras störningar med varandra. Av denna anledning krävs revision vid diffusorpunkterna.

'Utsläpp från Ergene måste stoppas'

8- Utsläpp från Ergene till Marmarasjön bör stoppas omedelbart. Den punkt där avloppsvattensystemet från Ergene-bassängen släpps ut i Marmarahavet bör undersökas omedelbart, djuphavsutsläppet bör hanteras tillsammans med förbehandlingen och strikt kontrolleras.

Avloppsreningsverk som ska drivas gemensamt bör tas i drift så snart som möjligt och parametervärden för avloppsvatten för alla industrianläggningar som släpper ut avloppsvatten till Ergene bör kontrolleras strikt.

9- I stället för att hälla muddringsslammet, som har en direkt inverkan på att öka föroreningarna i Marmarahavet, i Marmarahavet, bör slamet bortskaffas och ändringar bör göras i den relevanta förordningen för att uppnå detta.

'ÇMO bör inkluderas i processen'

10- Slem eller havsspott har visat att vi är på väg mot stora naturkatastrofer med kombinationen av klimatförändringskris och havsföroreningar. Det ses emellertid nu att det enda och oundvikliga sättet är den oavbrutna och korrekta driften av reningsverk.

Reningsanläggningar, särskilt i industrianläggningar, bör drivas korrekt och av miljötekniker. Att uppmuntra oavbruten och korrekt drift av reningsverk; Frågor som att ladda den el som används i reningsverk till den lägsta taxan, skattebefrielse, skattesänkning och socialförsäkringsinstitutionens utgifter för miljöingenjören som ska anställas i reningsverk för privata företag bör genomföras omedelbart och Miljökammaren Ingenjörer bör involveras i processen vid inspektionsstället.

11- På grund av det faktum att skyddet av vattenresurser och våra hav inte längre kan skjutas upp bör kunskapen och expertisen inom miljöteknik aktiveras i alla miljö- och infrastrukturinvesteringar genom att överge beaktandet av dricksvattenförsörjning, avloppsvatten och regnvattenuppsamling arbeten, alla arbeten som ska utföras i planering och investeringar, som byggnadsverksamhet, Det är akut nödvändigt att göra det obligatoriskt att anställa miljöingenjörer i dessa arbeten.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar