Fem kurirer som bär droger fångade på Istanbul flygplats

Fem kurirer som bär droger fångade på Istanbul flygplats
Fem kurirer som bär droger fångade på Istanbul flygplats

Under de operationer som utfördes på Istanbuls flygplats av tullmyndigheterna i handelsdepartementet fångades fem kurirer som ville ta med sig 4 kilo droger gömda i barnböcker och 9 kilo droger gömda i en ryggsäck och bagagegolv.

Som ett resultat av analyserna som gjordes inom ramen för antidrogsmugglingverksamheten som genomfördes av Istanbuls flygplats Tullförvaltning Smuggling och underrättelsetjänst, ansågs tre passagerare som anlände till flygplatsen samma datum vara riskabla.

Flygplanen med tre passagerare från olika länder spårades via flygspårningssystemet. Efter att flygplanen landat på flygplatsen togs både misstänkta passagerare och deras bagage under övervakning.

Den första passageraren som kom till Turkiet från Colombia stoppades av tullverkets team och passagerarens ryggsäck skannades med en röntgenapparat. Efter att den misstänkta koncentrationen hittades observerades att den narkotiska detektorhunden också reagerade på barnböckerna i påsen.

Därefter fann man att det fanns droger i form av tallrikar gömda under omslaget på böckerna som öppnades och sökte med en speciell metod. I analysen förstod man att det narkotiska ämnet i plattorna var kokain. Som ett resultat av operationen beslagtogs totalt 4 kilo kokain i barnböckerna som bar narkotikakurren.

3 kilo droger gömda i ryggsäckar beslagtogs

Under kontrollerna av bagage och tillhörande väskor från en annan misstänkt passagerare som kom till Turkiet från Etiopien, väckte armväskorna i ryggsäcken uppmärksamhet från tullverkets lag. Det bestämdes att det fanns främmande ämnen under påsarnas foder, som kontrollerades med en röntgenavsökningsanordning och en narkotisk detektorhund. Cirka 3 kg kokain beslagtogs i förpackningar som togs bort från platserna där de hittades.

En annan misstänkt passagerare som kom till Turkiet från Spanien stoppades efter passkontrollen. Ryggsäcken som medföljde kuriren sökte av personalen vid Istanbuls flygplats tullförvaltning smuggling och underrättelsetjänst. Paket gömda under ryggsäckens foder upptäcktes av röntgenapparaten och den narkotiska detektorhunden. I förpackningarna beslagtogs 3 kilo droger av cannabis.

Två kurirer på samma plan fångade

Å andra sidan sågs två kurirer som körde i samma plan som riskabla som ett resultat av analysen av tullens lag och togs in i den sista narkotikahandlingen, som genomfördes några dagar efter beslagen i fråga. vårdnad. Efter att kurirernas bagage hade lossats från planet sökte detektorn av en hund. Som ett resultat av röntgenavsökning av området där hunden reagerade hittades misstänkt densitet i botten av bagaget. Sammanlagt 1 kilo och 300 gram cannabisdroger beslagtogs i de hemliga fack som speciellt skapats på golven i det öppnade bagaget. Under sökningarna gjorda i huset hos den person till vilken läkemedlet kommer att levereras fångades 1 kilo, 700 gram cannabis och 5 drogpiller.

I fyra separata operationer utförda av tullverkets lag på Istanbuls flygplats beslagtogs cirka 4 kilo narkotika. Medan narkotikakurrerna fängslades fortsätter utredningarna av incidenterna.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar