'Çanakkale Heroes Story Books' introducerades

Canakkale hjältar historia böcker introduceras
Canakkale hjältar historia böcker introduceras

För att hålla andan i Çanakkale vid liv introducerades 10 berättelser som var beredda inom ramen för "Story of Çanakkale's Heroes".

En ceremoni hölls i rådets sal för ministeriet för nationell utbildning för att främja ”Çanakkale Heroes Story Books” som utarbetats av ministeriet för nationell utbildning och ministeriet för kultur och turism.

Kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy, minister för nationell utbildning Ziya Selçuk, lärare och gäster deltog i ceremonin.

När han talade vid evenemanget uttryckte minister Ersoy sitt nöje att delta i en sådan meningsfull union, som är avgörande för att historia och litteratur ska spegla den nationella identiteten.

Minister Ersoy sa att han tog ett seriöst ansvar för att återberätta och undervisa om ett epos skrivet för 106 år sedan och många lektioner gömda i det.

”Trots att mer än ett sekel har gått är det viktigt för oss alla att återigen inse mot bakgrund av det arbete vi har utfört för våra barn, varför vi alltid försöker förstå och förklara Çanakkale genom en global kamp som som första världskriget. Dardanellerna är inte bara en kamp för existens som den turkiska nationen har lagt fram som en helhet utan också tanken bakom denna kamp, ​​en hållning och en unik stämning. Slaget vid Çanakkale är inte ett minne eller ett minne, en vanlig upplevelse som har tagit sin plats på historiens sidor. Det är en förståelse, en tro som har pågått i 1 år, och en syn som reflekterar över de händelser vi möter i alla livets områden och de beslut vi fattar. Den lever, den lever och kommer att förbli så när världen vänder sig. ”

Minister Ersoy påpekade att det är en nödvändighet att överföra detta medvetande och medvetenhet från generation till generation, ”Våra barn, som vi litar på och helhjärtat tror kommer att bygga en rättvisare, mer fredlig och framgångsrik framtid, känner igen hjältar som kommer att inspirera och sätta ett exempel för dem när de går mot mål med beslutsamhet, skärpa deras vilja med kunskapen om ett epos som fattigdom, fattigdom och omöjligheter inte kan förhindra kommer att belysa deras väg och stärka deras steg. ” sa.

"Nu redo att möta läsaren"

Kultur- och turismminister Mehmet Nuri Ersoy sa att ministeriet för nationell utbildning tog över flaggan för arbetet som inleddes med direktiven för vice befälhavaren och krigsminister Enver Pasha för ett liknande syfte för 106 år sedan.

Minister Ersoy uppgav att de som ville föreviga Mehmetçiks härliga anda, som inte passade in i historien, och nationens unika karaktär med sin konst, bevittnade vad som hände den dagen genom att besöka front-to-front och graverade vad de såg in i berättelser, dikter, kompositioner och duk, från Ömer Seyfettin till Mehmet Emin Yurdakul, från İbrahim Çallı till İbrahim Çallı. Hamdullah Suphi konstaterade att Tanrıöver och konstnärerna som tog på sig uppdraget ersattes av lärare som formade barns karaktärer och är konstnärer för vetenskap, kunskap och moral.

Minister Ersoy uppgav att "Story of Çanakkale Heroes" -projektet, som genomfördes med ett protokoll undertecknat mellan ministeriet för National Education Support Services General Directorate och Ministry of Culture and Tourism Çanakkale Wars Gallipoli Historical Site Presidency, gav resultat på ungefär ett år med hängivna ansträngningar från lärare och rådgivare. Han sa att de tio berättelserna, som noggrant skrevs för ändamålet, nu är redo att träffas med sina läsare.

Minister Ersoy uttryckte sin tacksamhet mot lärarna och konsulterna som gav liv åt detta projekt, särskilt minister för nationell utbildning Ziya Selçuk, att de som ministerium för kultur och turism är stolta över att vara en del av ett så meningsfullt arbete.

Minister Ersoy, som firade minnet av alla martyrer med barmhärtighet och tacksamhet, önskade att dessa verk, som fördes till litteratur och utbildning, skulle tjäna sina syften ordentligt.

Anteckningar från ceremonin

Vid ceremonin där lärarna som är anslutna till İzmir provinsiella direktorat för nationell utbildning presenterade en musikkonsert visades en reklamfilm om böckerna.

Erdal Kabatepe, sonson till Ali Faik Bey, en av hjältarna som skrev om Çanakkale Victory med sina själar, Muhammet Yıkar, sonson till Seyit Onbaşı, och Levent och Cihat Gündoğdu, barnbarn till İsmail Hakkı Bey, deltog i ceremonin som ”hedersgäster ”.

I slutet av ceremonin överlämnades ett prestationsbevis och en modell av Çanakkale-monumentet till författarlärarna av ministrarna Ersoy och Selçuk.

Därefter turnerade ministrarna "Canakkale Wars Mobile Museum".

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar