Att sova utan att ta bort smink kan orsaka torra ögon

Att sova utan att ta bort smink kan orsaka torra ögon.
Att sova utan att ta bort smink kan orsaka torra ögon.

Om att rutinundersökningar inte ska avbrytas för att förhindra torra ögon, säger professor från Memorial Ankara Hospital Ophthalmology Department. Dr. Koray Gümüş gav information om torra ögonsjukdomar.

Torr ögonsjukdom, som avsevärt minskar livskvaliteten, drabbar nästan hälften av befolkningen. Försenad behandling av torra ögon kan orsaka permanenta ögonskador. Förekomsten och svårighetsgraden av denna sjukdom, som kan uppstå av olika skäl, ökar särskilt hos kvinnor efter klimakteriet. Det faktum att kvinnor inte rengör ögonmakeupen när de ligger ner och materialet som används är av dålig kvalitet kan också försämra ögons hälsa och bana väg för torra ögonproblem.

Torrt öga kan hota synen

Torra ögon är en ögonsjukdom som allvarligt kan påverka livskvaliteten och hota synen om den lämnas obehandlad. Symtomen inkluderar sveda, sveda, klåda, vattning, sandkänsla, rodnad, synfluktuationer under dagen och trötthet i ögat. Många människor upplever dessa klagomål, men är inte medvetna om att de har torra ögonsjukdomar.

Torra ögon påverkar vardagen negativt

Vi känner behovet av att blinka ögonen med vissa intervaller, som är i interaktion med den yttre miljön som luftkonditionering, torr och förorenad luft, och vi utför över 10 tusen blinkande rörelser per dag. Detta innebär att när det finns torrhet i ögat kommer obehag och försämring av den visuella kvaliteten att kännas med varje blinkning.

Det hotar också dem med reumatologiska sjukdomar.

Torr ögonsjukdom kan utvecklas av olika anledningar och undersöks i princip i tre huvudgrupper. Dessa är de främsta orsakerna; Mängden tårar som kallas vatteninsufficiens är låg, lipidbrist eller avdunstning på grund av ögonfransrotinflammation och samexistensen av två tillstånd. Torr ögonsjukdom på grund av vatteninsufficiens ses vanligtvis hos personer med reumatologiska sjukdomar och åtföljs ofta av klagomål om muntorrhet. Torr ögonsjukdom, som kännetecknas av avdunstning av tårar, är också vanligt. Denna typ av torra ögon, som kan förekomma i alla åldrar, ökar med åldern.

Förekomsten av torra ögonsjukdomar ökar efter klimakteriet

Åldern för uppkomsten av torra ögonsjukdomar varierar beroende på den bakomliggande orsaken. Till exempel kan åldrarna för torra ögon på grund av reumatologiska sjukdomar och klagomål på grund av avdunstning vara annorlunda, men förekomsten och svårighetsgraden av torra ögonsjukdomar efter klimakteriet ökar med åldern, särskilt hos kvinnor. Därför bör kvinnor vara under mycket noggrann kontroll under denna period. Dessutom förekommer torra ögonsjukdomar hos barn i en mycket tidigare ålder, särskilt på grund av den ökade exponeringen för digitala skärmar nyligen. Villkor som utlöser detta problem; åldrande, klimakteriet hos kvinnor, exponering på skärmen, torrt klimat, vissa systemiska sjukdomar och läkemedel som används, luftkonditionering, dricker mindre vatten, undernäring, kontaktlinser och inte uppmärksammar lockhygien.

Var uppmärksam på ögonmakeupen!

Kvinnors felval av sminkmaterial, inte rengöring av ögonmakeupen regelbundet, kvaliteten på de material som används i ögonmakeup och närhet av smink till ögonens främre yta kan direkt påverka ögons hälsa. Olja, en viktig del av tårar, produceras i de meibomiska körtlarna i ögonlocken. Denna producerade olja utsöndras från den cilierade kanten till ögats främre yta, så daglig och korrekt rengöring av sminken leder till igensättning av ändarna av dessa körtlar och död av dessa körtlar på lång sikt, vilket leder till bildandet av torra ögonsjukdomar.

Dessutom är kvaliteten på de sminkmaterial som ska väljas också mycket viktig. Medan vissa kemikalier i sminkmaterial orsakar inflammation längst ner i ögonfransarna, är sminkens sätt och densitet en annan faktor som kan påverka ögons hälsa.

Kvinnor som sminkar sig hela tiden bör inte försumma sin rutinmässiga ögonundersökning

Det är viktigt att kvinnor som sminkar sig inte försummar sina rutinmässiga ögonundersökningar. Förutom allmän ögonundersökning bör torrt öga och ögontest göras i detalj. Vår kliniska erfarenhet visar tyvärr att ventilhygien inte ges tillräckligt stor vikt i vårt samhälle. Hos kvinnliga patienter, särskilt lock, cilierade kanter, meibomiska körtlar, tårar och ögats främre yta bör analyseras med högteknologiska apparater, och alla patienter bör informeras om vikten av speciell massage och rengöring av lockögonfransarna. bas. Att öka medvetenheten om denna fråga är mycket viktigt för att förebygga torra ögonsjukdomar.

Du kan skydda din ögons hälsa med speciella behandlingar i kontorsmiljön.

Förutom rutinmässig hygienvård skyddar även speciella behandlingar som ska utföras regelbundet under kontroll av en läkare i kontorsmiljön ögons hälsa. Syftet med denna behandlingsmetod, som snart kommer att användas i Turkiet, är att uppnå en hälsosammare tår genom att utföra rytmisk massage på de nedre och övre locken tillsammans med varm applicering, genom att tömma det härdade fettet i körtlarna.

Försenad behandling kan orsaka permanenta ögonskador.

Alla bör gå till en ögonundersökning en gång om året, oavsett om de har ögonbesvär eller inte. Tidig diagnos och behandling är oerhört viktigt. Speciellt kan förseningar i behandlingen av torra ögonsjukdomar orsaka permanenta ögonskador. Hos våra patienter som diagnostiserats med torra ögonsjukdomar varierar uppföljningsintervallet beroende på sjukdomens tillstånd.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar