İzmir Beach Volleyball Championship börjar den 6 maj på İnciraltı

izmir beachvolleymästerskap börjar i pärla i maj

Beach Volleyball Championship CEV Continental Cup, värd İzmir Metropolitan Municipality, börjar den 14 maj på İnciraltı med deltagande av 64 idrottare från 6 länder.

CEV Continental Cup, organiserad av İzmir Metropolitan Municipality, som framgångsrikt är värd för BVA Balkan Beach Volleyball Championship, European U22 och European U18 Beach Volleyball Championship, tillsammans med det turkiska volleybollförbundet, börjar torsdagen den 6 maj. Den internationella organisationen, som är den andra omgången av europeisk kontinentalkvalificering för OS 2020 i Tokyo, fortsätter till 9 maj på İnciraltı Sports Facilities.

I CEV Continental Cup planeras totalt 94 matcher att spelas hos män och kvinnor under fyra dagar. Hos kvinnor kommer Serbien, Slovenien, Polen, Grekland, Finland, Tjeckien och Vitryssland, i män, Slovenien, Litauen, Italien, Ungern, Lettland, Estland och England att tävla förutom Turkiet. Länder som slutade sina grupper i topp fem i CEV Continental Cup kommer att få slutbiljetten. Finalen kommer att hållas i Nederländerna i juni.

Atleten Bahanur Bökalp, som sade att hon vann Balkanmästerskapet för två år sedan i İzmir, sa: "Vi slutade tvåa i den första delen av CEV Continental Cup för två år sedan. OS i Tokyo har skjutits upp på grund av pandemin och vi är nu i Izmir för den andra etappen. Vi siktar på att komma in bland de fem bästa bland åtta lag och få finalbiljetten. Vi tror att denna vackra stad, där vi fick titeln Balkanmästare, är gynnsam för oss och vi kommer att vara i finalen.”

Beachvolleyboll kvinnors landslagsidrottsman Merve Çelebi sa, ”Vi avancerar steg för steg för de olympiska spelen som är alla idrottares drömmar,” och sa, “Vi lyckades framgångsrikt den första etappen. Nu passerar vi först genom Izmir, sedan Nederländerna och når Tokyo. Izmirs värde är väldigt viktigt för mig. Jag blev också mästare i Balkan-mästerskapet i Izmir. Atmosfären och publikens inflytande var otrolig. Jag hoppas att vi kommer att uppleva samma känslor i Izmir igen, sade han.

Atleten Murat Giginoğlu i beachvolleyboll herrlandslaget, som sa att de har arbetat hårt i flera år för att delta i OS och nu är redo, sa: "Vi är glada över att vara i Izmir. Vi deltog i speciella turneringar utomlands. Efter lägret i Antalya kom vi till Izmir. Det kommer väldigt starka lag och vi är ett av dem. Vi har arbetat för detta ändamål i många år. Vi är redo nu. Vi vill bli framgångsrika härifrån och vara i Nederländerna som det passar oss. Izmir har alltid varit en speciell plats för mig. Jag fick mitt första ligamästerskap i beachvolleyboll här, jag vann i olika mästerskap. Äntligen vann vi mästerskapet i Balkanmästerskapet. Jag vill uppleva samma framgångar igen.”