Inga garantibetalningar för tomma motorvägar och broar

Ingen garanti betalning för tomma motorvägar och broar
Ingen garanti betalning för tomma motorvägar och broar

Även om broar och motorvägar förblir tomma, kommer statskassan att betala miljontals lira inom ramen för passagerargarantin. Endast 1.156 XNUMX dollar per minut kommer ur medborgarens ficka för Osmangazi-bron.

När Turkiet gick in i Ramadanfesten med stora begränsningar på grund av koronavirusepidemin, förblev broar och motorvägar tomma. Emellertid kommer statskassan att betala miljontals lira för motorvägar och broar som drivs av BOT-modellen (build-operate-transfer). Det bestämdes att Osmangazi och Yavuz Sultan Selim-broarna kommer att betalas 88 tusen 750 dollar varje timme och 17 miljoner 700 tusen lira per dag.

35 dollar plus moms

CHP: s vice ordförande Ahmet Akın påpekade att Osmangazi och Yavuz Sultan Selim-broarna kommer att ha den högsta andelen i betalningarna som ska göras inom ramen för BOT under festtiden, och sa, "Yavuz Sultan Selim Bridge garanteras för 135 tusen fordon per dag och "3 dollar plus per fordon som garantibetalning. Moms kommer att ges. För Osmangazi-bron, inom ramen för en dagskortgaranti på 40 tusen fordon, kommer '35 dollar plus moms 'att betalas. Yavuz Sultan Selim Bridge garanteras $ 330 per minut, $ 19 tusen 750 per timme och $ 474 tusen per dag. "Enligt den nuvarande hastigheten 3 miljoner 923 tusen lira" sa han.

1.156 $ per minut

Akın uppgav att 1.666 28 fordon måste passera inom en timme inom ramen för garantin som ges till Osmangazi-bron och sa, ”Följaktligen måste 1.156 fordon passera per minut. Med andra ord ges 9 500 dollar per minut (69 tusen 384 TL), 1 tusen 665 dollar per timme, 13 miljon 780 tusen dollar på en dag. XNUMX miljoner XNUMX tusen lire enligt aktuell växelkurs ”.

"Inga garantibetalningar för tomma motorvägar och broar"

CHP: s vice ordförande Ahmet Akın, som noterade att anhängarna kommer att få full gas för de vägar och broar som inte har använts förrän idag under perioden med fullständig stängning, sade: "Om du lider av konstiga förbud utan att ge något stöd till medborgare, åtminstone, den offentliga garantin betalning för motorvägar och broar som kommer att förbli tomma under semestern. gör inte. "Du stödde inte medborgaren och spenderade inte sina pengar på tomma broar och vägar", sa han.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar