Rivningen av Unkapanı-bron, som har varit en fara i flera år, är klar

Förstörelsen av unkapanibron, som har varit en fara i flera år, är klar
Förstörelsen av unkapanibron, som har varit en fara i flera år, är klar

IMM förnyar Unkapanı-bron, som har varit farlig i flera år. Projektet, som inleddes genom att förvandla hela stängningsprocessen till en möjlighet, är planerad att vara klar lördagen den 15 maj och den nya bron ska vara klar om tre månader. Efter rivningen påbörjas också byggandet av den 3 meter långa gångtunneln som förlänger spårvägen Cibali-Alibeyköy till Eminönü.

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) realiserar ett annat viktigt projekt som har hållits i flera år genom att förvandla 17-dagars stängningsprocessen till en möjlighet. För rivningen av Unkapanı-bron, som fullbordade sitt ekonomiska liv och hade risk för kollaps i en eventuell jordbävning, tillhandahölls den första trafikcirkulationen genom att skapa en ö. Korsningens grenar avlägsnades tillfälligt och trafiken förvandlades till en rondell. 29 träd i korsningen flyttades också utan skada.

Rivningsarbetet, som inleddes torsdagen den 13 maj, är planerat att vara klart lördagen den 15 maj. Efter 17 maj 2021 kommer trafikflödet att tillhandahållas från rondellen som ska skapas i tre månader. I denna process kommer nya brokorsningar att tillverkas och regnvatten och avloppsvattenlinjer kommer att förnyas. Dessa produktioner kommer att vara färdiga senast den 3 juli 31 och korsningen kommer att öppnas för trafik.

Efter rivningen av den befintliga 5-spännande bron inom ramen för "Unkapanı-korsningen Bridge Renovation and Tramway Underpass Construction" kommer en ny bro med 32,50 meters bredd och 44 meter att byggas. Samtidigt kommer en 2 meter lång gångväg att byggas i Unkapanı-området vid spårvagnslinjen Eminönü - Alibeyköy, som slutfördes fram till Cibali.

Medan Unkapanı Junction-bron, vars höjd är otillräcklig och fullbordar sin tekniska livslängd, kommer att förnyas, kommer spårvagnslinjen, vars Alibeyköy-Cibali-sektion har tagits i bruk, levereras till Eminönü.

Byggandet av en 350 meter lång gångväg för spårvagnslinjen börjar den 18 maj och arbetet kommer att slutföras den 31 juli 2022. I denna process kommer ytterligare 57 träd att transplanteras.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar