723 år gammal Çobandede Bridge bländar med sin första dags ära

cobandede bridge bländar med sin första dag ära
cobandede bridge bländar med sin första dag ära

Den 5 år gamla Çobandede-bron, en av Turkiets äldsta 723 broar byggda på den historiska sidenvägen i Erzurum, bländar med sin första dags ära. Endast gångtrafik är tillåten på bron, som är stängd för fordonstrafik.

Çobandede Bridge är den historiska bron över floden Aras i distriktet Köprüköy i Erzurum. Bron byggdes i slutet av 13-talet av emir Coban Salduz, Ilkhanianernas vizier. Den historiska bron, en av periodens viktiga strukturer, används inte idag eftersom den är under skydd och har återställts.

Bron ligger i regionen där Bingöl Stream och Pasinler Stream går samman för att bilda Aras River. Det ligger i Aras flodbassäng.

Eftersom inskriptionen på bron har skadats är det inte klart vem som byggde bron. Det byggdes med 7 bågar under Ilkhanians tid. Bron utsätts för översvämningar i augusti, då flödeshastigheten når sin högsta nivå i Aras River och Hasankale-vikar. Under en översvämning 1729 skadades och reparerades bron. År 1872, igen på grund av en översvämning, förstördes en av bågarna och reparerades och stängdes helt. 6 bälteögon överlevde fram till idag.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar