14 jätteföretag och konsortium presenterade kvalificeringsunderlag till Buca Metro Tender

Jätteföretag och konsortium lämnade in en kvalificeringsfil för buca metro-anbudet
Jätteföretag och konsortium lämnade in en kvalificeringsfil för buca metro-anbudet

İzmir Metropolitan Municipality tog det första steget i den internationella upphandlingsprocessen för Üçyol-Buca Metro, som kommer att bli den största investeringen i İzmirs historia med en budget på 1 miljard 70 miljoner euro. 14 lokala och utländska jätteföretag och konsortier lämnade in sina kvalifikationsfiler. Efter utvärderingen av anbudskommissionen kommer de kvalificerade anbudsgivarna att bjudas in.

I anbudet för byggandet av tunnelbanelinjen Üçyol-Buca, som kommer att vara den 5: e etappen av İzmir Light Rail System, mottogs de första stegets kvalificeringsfiler för de villiga företagen. Filerna som öppnas på den officiella webbplatsen för Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD), som ger ekonomiskt stöd till projektet, kommer att granskas av Izmir Metropolitan Municipality Rail Systems Department Tender Commission. Efter avslutad utvärdering kommer de anbudsgivare som bedöms vara tillräckliga att bjudas in till det andra steget där deras priserbjudanden kommer att lämnas in.

buca tunnelbana

14 jätteföretag och konsortier

Namnen på 14 företag och konsortier från Turkiet, Azerbajdzjan, Ryssland, Kina och USA som lämnade in sina kvalifikationsfiler för att delta i anbudsförfarandet är följande:

 1. Bayburt Group & Azercon OJSC Joint Venture
 2. CCM Buca Joint Venture (CHINA State Construction, Cengiz İnşaat, MESA Mesken Anonim Şirketi Joint Venture)
 3. China Civil Engineering Construction Corporation och Kolin Construction Joint Venture
 4. Dentas-Gurbag affärspartnerskap
 5. Doğuş Construction
 6. EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Consortium
 7. Gülermak Construction
 8. Dere - NORINCO joint venture
 9. Dillingham Construction - Özaltın Construction Joint Venture
 10. Mosinzhproekt - ENKA Joint Venture
 11. SMU Ingeokom - Metgun Joint Venture
 12. Yapı Merkezi - Nurol Joint Venture
 13. Ozbal Construction
 14. Power Construction Corporation Of China - Özgün İnşaat affärspartnerskap

Investeringar kommer att slå rekordet

Byggandet av tunnelbanelinjen Üçyol - Buca kommer att vara den största investeringen i İzmirs historia med en budget på 1 miljard 70 miljoner euro. 13,5 kilometer lång linje; Tunnelbanestationen Üçyol kommer att fungera mellan Dokuz Eylül University Tınaztepe Campus och Çamlıkule. Linjen, som kommer att byggas med djup tunnelteknik (TBM / NATM) med TBM-maskin, kommer att omfatta Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Municipality, Slaktare, Hasanağa Garden, Dokuz Eylül University, Buca Koop och Çamlıkule stationer .

Den kommer att integreras med İZBAN

Buca Metro ligger vid Üçyol Station med tunnelbanelinjen som går mellan F.Altay och Bornova; Den kommer att integreras med İZBAN-linjen vid Şirinyer Station. Medan du är ansluten från biljetthallen på Üçyol Station; Den kommer att anslutas från plattformsgolvet vid İZBAN Şirinyer Station och kommer att fungera oberoende av befintliga linjer. Tåguppsättningar på denna linje fungerar utan förare.

Byggandet startar i år. Underhåll, verkstad och lagerbyggnad, som kommer att ha en total inomhusyta på 80 tusen m2, kommer också att byggas inom projektets omfattning. I tvåvåningsbyggnaden kommer bottenvåningen att användas som övernattning och övervåningen kommer att användas som underhålls- och reparationsgolv. Det kommer också att finnas administrativa kontor och personalanvändningsområden på övervåningen. Byggandet av tunnelbanelinjen Üçyol - Buca planeras starta under andra halvåret i år. Arbetet förväntas ta fyra år.

Armin

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar