Vad är cybermobbning? Vilka är symtomen på nätmobbning och hur kan man förhindra dem?

vad är nätmobbning vad är symtomen på nätmobbning hur man kan förhindra det
vad är nätmobbning vad är symtomen på nätmobbning hur man kan förhindra det

Även om den digitala tidsåldern ger många fördelar för att göra våra liv enklare, kan det också påverka våra liv negativt i vissa fall. Speciellt om du spenderar mycket tid på internet och får fler internetvänner, spel, sohbet Ungdomar som använder den för sådana ändamål kan ibland attackeras av skadliga människor. När denna situation inte märks tidigt kan det få allvarliga konsekvenser.

Vad är cybermobbning?Nätmobbning; Det är en typ av mobbning som förekommer i digitala miljöer som sociala medier, meddelandeprogram eller spelplattformar. Det vanliga målet för mobbar är att genera, förödmjuka, skrämma och irritera den som mobbas. Till exempel; Det är cybermobbning att publicera privata bilder av en person på sociala medier, publicera falska nyheter direkt inriktade på personen, att systematiskt skicka meddelanden eller hota en person via ett organiserat eller enstaka socialt mediekonto, profil, telefonnummer, e-postadress.

Även om mobbning och cybermobbning ansikte mot ansikte har nästan samma dåliga effekt på personen, lämnar cybermobbning ett märke på digitala plattformar. Detta ger en möjlighet att känna igen och följa processen, nå ut till mobbarna och se till att de får nödvändiga straff.

Vilka är symtomen på nätmobbning?

Även om vuxna också utsätts för cybermobbning då och då observeras det oftare att barn och ungdomar är offer för denna fråga. Barn och vuxna kan föredras som mål för cybermobbies eftersom de är blyga över att få hjälp och är generade över att dela sina erfarenheter med sina föräldrar eller lärare. Så hur kan du veta om ditt barn eller din student har utsatts för cybermobbning?

För det första; Observera ditt barns internetanvändning och de platser där de spenderar tid. Med ditt barn efter att ha använt Internet sohbet försöka Detta sohbetOm du märker att ditt barn i allmänhet är upprörd under s, kan du börja undersöka ditt barn mer noggrant.

Till exempel har ditt barn ett problem om de är oroliga när du frågar vilka webbplatser de spenderar tid på och inte vill prata om det, tillbringar mindre tid med dig och vänner än tidigare och har ofta ilskproblem. Framförallt; Om meddelandet och meddelandet låter göra ditt barn nervöst och tveksamt att använda telefonen eller datorn kan ditt barn utsättas för nätmobbning.

Hur hjälper jag den mobbade personen?

När du inser att ditt barn har utsatts för cybermobbning bör du först försöka trösta honom och få honom att känna att du alltid är där i stället för att få panik ännu mer. När ditt barn känner sig trygg kommer han eller hon närmare att dela sina erfarenheter med dig. Under tiden, om ditt barn får panik och överreagerar mer, rekommenderar vi att du inte går över det och söker expertutlåtande.

Om ditt barn fortsätter att prata, berätta för dem att de ofta är mycket modiga och tacksamma för att de delar med dig. Förklara för ditt barn att detta problem inte bara händer honom, att många människor mobbar på digitala plattformar och att det är ett brott.

Dela sedan situationen med myndigheterna på deras skola, med ditt barns kunskap. Rådgivarläraren på skolan kommer att ge ditt barn nödvändig hjälp för att hantera cybermobbning och vägleda ditt barn hur det ska hanteras.

Vad kan göras för att förhindra nätmobbning?

  • Förhindra mobbar eller mobbar från att kommunicera med ditt barn genom att upptäcka de kanaler som är eller troligtvis når ditt barn. För detta kan du blockera mobbarnas sociala medieplattformar, e-postmeddelanden och meddelanden.
  • Även om mobbar är rädda för att få ett nytt meddelande eller ett nytt meddelande, kontrollerar de ofta webbplatser eller telefoner för något nytt. För att förhindra detta, begränsa ditt barns internetanvändning och föreslå roliga aktiviteter tillsammans under dessa tider.
  • Påminn dig ofta om att du måste kontrollera ditt barns användning av sociala medier för deras säkerhet. Undersök innehållet de delar på sociala plattformar, deras vänner och ställ ditt barn frågor om hur de känner till dessa människor när du stöter på profiler som stör dig.
  • Berätta för ditt barn om vikten av att skydda personliga rättigheter och varna dem att det är ett brott att avslöja konfidentiell information från olika människor. Eftersom barnet som mobbas kanske vill betala för det efter ett tag.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar