Türksat 5A bosätter sig i sin bana i rymden i maj

Turksat sitter på sitt yttre utrymme i maj
Turksat sitter på sitt yttre utrymme i maj

Türksat A.Ş. Minister Karaismailoğlu, som besökte Gölbaşı-campus, meddelade datumen för Türksat 5B och Türksat 6A som skulle skickas till rymden.Karaismailoğlu sa, ”Vi lanserar Türksat 5B-kommunikationssatelliten i rymden under fjärde kvartalet i år. Vi planerar att skicka Türksat 6A till rymden 2022. Turksat slutförde tre fjärdedelar av 5A-resan som vi lanserade i januari. Vår satellit under den första veckan i maj till den 31 grader östra orbitalen ulaşacak.türki är inom satelliten och rymdsystem blir nu en internationell aktör, sade han.

Adil Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, Türksat A.Ş. Genom att besöka Gölbaşı-campus; gjorde viktiga uttalanden till pressen. Karaismailoğlu påminde om att de planerar att skicka Türksat 6A till rymden 2022, som planeras utvecklas och produceras helt med nationella medel, och påminner om att Türksat också tillhandahåller en viktig tjänst vid e-regeringsporten. Han rapporterade att i genomsnitt mer än 6 miljoner inlägg görs dagligen till e-Government Gateway.

"Vi vill vara ett ledande land i regionen och ett varumärke i världen med våra satellittjänster."

Som i Turkiets satellitteknologi ökar det hastigheten inom rymdaktiviteterna. Minister Karaismailoğlu sa att produktionen, integrationen, testningen och lanseringen av nya och inhemska kommunikationssatelliter upplevs sammanflätade:

"Turkiet inom satellit- och rymdsystem är nu en internationell aktör. Som transport- och infrastrukturministerium håller vi oss vid liv genom att uppdatera strategiska kommunikationssystem vid publicerings- och internetaccesstjänster. Vi vill vara ledande i vår region och ett högt varumärkesvärde i världen med vår TV- och radiosändning via satelliter, tillgång till internet och andra mervärdestjänster. "

"Türksat 5A avslutade tre fjärdedelar av sin resa."

Påminner om att kommunikationssatelliten Türksat 5A, som framgångsrikt lanserades från Cape Canaveral Base i början av januari, fortsätter sin omloppsresa, sade minister Karaismailoğlu att Türksat 35A, som nådde ett avstånd på 160 tusen 5 kilometer från världsekvatorn, har slutfört tre -kvarter av sin resa, noterade att den skulle nå den östra omloppsbanan. Karaismailoğlu, "När vi ingick satellitkommunikationstjänster, tillsammans med Turkiet, Europa, Mellanöstern, Nordafrika, Mellanöstern och Sydafrika, samt Medelhavet, Egeiska havet och Svarta havet kommer att täckas. Vår satellit kommer att föra vårt land till ligan av ledande länder i världen med hjälp av det nya Ku-bandet i datakommunikationstjänster tillsammans med TV-sändningar. Türksat 31A, som kommer att tillhandahålla TV-sändningar och kommunikationstjänster av bättre kvalitet med det elektriska framdrivningssystemet, kommer att tjäna i 5 år ”.

"Türksat 5B-kommunikationssatellit lanseras i rymden under fjärde kvartalet i år."

Minister Karaismailoğlu konstaterade att kommunikationssatellitrafiken fortsätter i landet, och meddelade att kommunikationssatelliten Türksat 5B, som närmar sig slutet på sina produktionsprocesser, kommer att lanseras i rymden under fjärde kvartalet i år. han sa:

”En av de framträdande funktionerna i Türksat 42B, som vi skickar till en bana om 5 grader öster, är att den kommer att öka vår Ka-Band datakommunikationskapacitet med 15 gånger. Med denna funktion kommer vår Türksat 5B-kommunikationssatellit att tillhandahålla avancerade datakommunikationstjänster till land-, luft- och sjöfordon. På detta sätt kommer den att fokusera på marknaden för kommersiella fartyg och flyg. Turksat 5B kommer att täcka hela Mellanöstern, Persiska viken, Röda havet, Medelhavet, Nord- och Östafrika, Nigeria, Sydafrika och dess grannländer. "

"Vi planerar att skicka Türksat 6A till rymden 2022."

Minister Karaismailoğlu, som uppgav att produktions- och integrationsprocesserna för Türksat 6A Domestic Communication Satellite, som planeras utvecklas och produceras helt med nationella medel, fortsätter också intensivt.

”I linje med vår planering fortsätter integrationsaktiviteterna för ingenjörsmodellen och flygmodellen samtidigt på Türksat 6A-satelliten. Integrationsaktiviteterna för ingenjörsmodellen och flygmodellen på Türksat 6A-satelliten fortsätter samtidigt, och integrationsaktiviteterna för flygmodellen kommer att slutföras 2021 och miljöprovet börjar. Vi planerar att skicka Türksat 6A till rymden 2022. "

"Det dagliga genomsnittliga antalet poster i e-Government Gateway översteg 6 miljoner"

I mer än ett år i Turkiet och i pandemiprocessen som påverkar hela världen, är affärer med liv, utbildning och handel starkt minister Karaismailoğlu vilket indikerar att gjort online genom "en viktig digital offentlig tjänst som ges av Turksat är porten i e-förvaltning . "Mer än 54 tjänster som tillhör 778 institutioner och organisationer tillhandahålls under ett enda tak genom e-förvaltningsgrinden, där antalet användare överstiger 5 miljoner. Karaismailoğlu avslutade sina ord med att säga att det dagliga genomsnittliga antalet inlägg vid e-Government Gate, där i genomsnitt 700 tusen människor kommer in per minut, överstiger 4 miljoner per dag.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar