Mitsubishi Electric utvecklar radarbaserad artificiell intelligens för att förutsäga tsunamier

mitsubishi utvecklar radarbaserad artificiell intelligens för att förutsäga elektriska tsunamier
mitsubishi utvecklar radarbaserad artificiell intelligens för att förutsäga elektriska tsunamier

Mitsubishi Electric utvecklade i samarbete med Japan Foundation for the Support of Civil Engineering en teknik för artificiell intelligens som använder radardetekterade tsunamihastighetsdata för att förutsäga översvämningsdjup i kustområden.Med hjälp av Mitsubishi Electrics MAISART-teknik kommer denna artificiella intelligensteknologi att ge korrekta förutsägelser i bara några sekunder efter att ha upptäckt en tsunami och kommer att stödja ett snabbt genomförande av evakueringsplaner för att förhindra eventuella katastrofer i kustområden.

MAISART uppskattar översvämningsdjupet med hög träfffrekvens omedelbart efter att en tsunami upptäcks.

Teknik för artificiell intelligens; Han lär sig förhållandet mellan tsunamihastighet och översvämningsdjup med hjälp av simuleringar på data som episod, graden och riktningen av felfluktuationer. Artificiell intelligens uppskattar exakt översvämningsdjup med en felmarginal på cirka 1 meter.3 Uppskattningen görs inom några sekunder efter att radaren upptäcker tsunamihastigheten och riktningen. Tack vare snabb uppskattning är det möjligt att förebygga eller minska katastrofer till följd av snabbare planering och genomförande av evakueringar.

Resultat av simuleringsutvärderingar med olika testmiljöer som simulerar potentiella jordbävningar i Nankai Trench

Utvärderingar hittills har fokuserat på hypotetiska jordbävningar vid Nankai Trench, en stor fellinje som löper ungefär nordost / sydväst längs Japans kust. Med den utvecklade tekniken blir det möjligt att ta ytterligare ett steg och undersöka hypotetiska jordbävningar i andra delar av Japan och arbeta med hur tsunamier kan påverka olika hamnar samt andra kuststrukturer och kommuner. Förutom förskjutning av fel kommer studien också att undersöka tsunamier orsakade av ubåtskred, vilket är mycket svårt att förutsäga med traditionella metoder.

Som ett jordbävningsland är Japan orolig för den möjliga skada som tsunamier kan orsaka kustområden. För att genomföra effektiva evakueringsåtgärder måste översvämningsdjup uppskattas snabbt och exakt innan tsunamin når land. Med traditionella metoder kan översvämningens djup uppskattas på några minuter med en marginal på tre meter, men den nya tekniken som utvecklats av Mitsubishi Electric ger uppskattningar på bara några sekunder och stöder det snabba genomförandet av evakueringsplaner.

Noggrann uppskattning av översvämningsdjup kräver kunskap om havets ytströmmar över ett stort område. Mitsubishi Electric utvecklade tekniken efter att ha lärt sig att denna information kunde samlas in i ett 50 km-område med hjälp av en speciell radaranordning.4 Genom att kombinera den nya radartekniken med Mitsubishi Electrics MAISART artificiella intelligensteknologi blev det möjligt att göra exakta förutsägelser av översvämningen i bara några sekunder.

När den nya tekniken först utvecklades behövde den simuleras för möjliga tsunamiförhållanden (jordbävningscentra, felförskjutningsgrad och riktning etc.), men artificiell intelligens lärde sig dessa resultat över tid och började förutsäga översvämningsdjup i hög hastighet när tsunami upptäcktes.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar