Vintermånaderna är över, fordonets underhåll och kontroll är ett måste

Vintern är över, fordonsunderhåll och kontroll krävs.
Vintern är över, fordonsunderhåll och kontroll krävs.

Genom att erbjuda garanterad service med sitt återförsäljarnätverk för bilar och lätta nyttofordon av alla märken listade AutoGrouppe de underhållsförslag som krävs för fordon som är slitna under ogynnsamma väderklimatförhållanden på vintern och kommer att vara på väg mer med vårens ankomst.AutoGrouppe uppmärksammar vikten av underhåll för förare att förbereda sina fordon för säkra resor före sommarsäsongen. AutoGrouppes ordförande Barış Özkan sa ett uttalande om ämnet, ”Vårmånaderna; Det här är de perfekta tiderna för att upptäcka mindre problem med fordonet innan de växer och äventyra körsäkerheten. Bestämma de problem som kan uppstå under vintermånaderna. Det är nödvändigt för både förarens och passagerarnas säkerhet och fordonets hälsa.

De låga temperaturerna, snön, regnet och de isiga förhållandena som förekommer under vintersäsongen försvårar körningen, men kan avslöja några tecken på slitage i fordon. AutoGrouppe, som förde ett innovativt tillvägagångssätt inom bilsektorn med sin garanterade service, uppmärksammade vikten av att upptäcka dessa symtom för att inte orsaka stora problem senare. I detta sammanhang listar AutoGrouppe vad förare bör vara uppmärksamma på under vårunderhåll på följande sätt;

Byt motorolja och oljefilter

Att byta motorolja och oljefilter med de intervall som rekommenderas i bilens manual är en av de första förutsättningarna för att hålla motorn igång smidigt. Att försumma att byta motorolja kan leda till dålig motorprestanda, högre bränsleförbrukning eller till och med allvarlig motorskada.

Kontrollera fordonets vätskor

När du byter olja och oljefilter bör du också kontrollera fordonets vätskor. Styrvätska, broms, transmission, frostskyddsmedel och glasvätskor måste ökas till önskad nivå. Det bör också bestämmas om minskningar av olja och vätskenivå orsakas av läckage.

Kontrollera ditt batteri

Eftersom låga temperaturer innebär mer energiförlust, bör du kontrollera bilens laddningsnivå. Du bör också se till att batterianslutningarna är täta och rostfria.

Byt ut torkarblad

Efter vinterförhållanden kan torkarbladen rivas och torkarbladen skadas. Du bör förnya din torkarmekanism för att undvika svåra situationer i vårregn som upprepas ofta och minskar synligheten.

Kontrollera remmar och slangar

Låga temperaturer kan härda eller skada gummi. Av denna anledning är det viktigt att du kontrollerar att dina bilbälten och slangar inte är skadade. Sprickor, blåsor, härdning och mjukgöring kan förekomma i slangarna, liksom löshet, sprickor och slitage på remmen. Om remmar måste bytas kan spännaren och remskivorna också behöva bytas för att förhindra att det nya bandet glider.

Reparera vindrutan

Sprickor kan förekomma på vindrutorna på fordon som används på isiga, sandiga och steniga vägar. Även om det kanske inte verkar särskilt viktigt i början kan extra skador på vindrutan minska effektiviteten i säkerhetsbältet, krockkuddarna och takbalansen vid en eventuell olycka. Detta äventyrar förarens och passagerarens säkerhet. Om din vindruta är sprucken, låt den därför repareras eller bytas ut snabbt.

Kontrollera din belysning

Belysningen på ditt fordon är viktigt för både trafiksäkerhet och trafiksituationer. Om ditt belysningssystem är felaktigt kan andra drivrutiner kanske inte ta emot ditt meddelande om att du vill stoppa eller återvända.

Ändra dina filter

Det finns många filter som är viktiga för fordonets långa livslängd och som måste bytas ut regelbundet. Kontrollera motorns luftfilter, hyttluftfilter och bränslefilter för skador eller igensättning och byt ut vid behov. Kontroll och utbyte av pollenfilter för luftkonditionering är också viktigt för att inte andas in i en bakteriell miljö vid låga temperaturer i varmt väder.

Kontrollera dina däck

Kontrollera trycket på alla dina däck varje månad, inklusive reservdäck, och se till att det optimala tryck som rekommenderas i din bruksanvisning bibehålls. Byt ut dina vinterdäck och kontrollera att dina däck har ojämnt slitage, snitt eller sprickor i sidoväggarna.

Att bestämma problemen är nödvändigt för både människors och fordonets hälsa!

AutoGrouppes ordförande Barış Özkan betonade att de kontroller som ska göras under säsongsförändringar är lika viktiga som periodiskt underhåll. Det här är de perfekta tiderna för att upptäcka mindre problem innan de växer och äventyra körsäkerheten. Bestämma de problem som kan uppstå under vintermånaderna som är kvar; nödvändigt för både förarens och passagerarnas säkerhet och fordonets hälsa ”. Med betoning på att underhålls- och reparationstjänsterna som de tillhandahåller som AutoGrouppe säkerställer att fordonen kan navigera säkert på vägarna, säger Özkan, ”Vi gjorde skillnad på kort tid med vår innovativa strategi, tekniska infrastruktur och garanterade service med auktoriserad servicekvalitet som ger prisfördel. Under de fem månader som har gått sedan vår etablering visar vi denna skillnad med vårt återförsäljarnätverk, vars nummer har nått 5. Dessutom förväntar vi oss att de fysiska områdena för 20 återförsäljare ska slutföras. Vi fortsätter våra investeringar för att nå 6 återförsäljare totalt i slutet av 2021 och vara värd 50 tusen kunder totalt ”.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar