Vilka vaccinationer ska katter ges? Schema för vaccination av katter

Vilka vaccinationer ska katter ges?
Vilka vaccinationer ska katter ges?

För att skydda hälsan hos din fyrbenta vän och stödja hans hälsosamma utveckling är det oerhört viktigt att du följer hans vaccinationsschema och säkerställer regelbundna veterinärkontroller. Det finns många sjukdomar som riskerar kattens liv. Vacciner som administreras till katter kan i hög grad förhindra förekomst och risk för dessa sjukdomar. Speciellt om du precis har adopterat en kattunge eller en vuxen katt, bör ditt första stopp vara din veterinär. Eftersom det kan finnas en risk för sjukdom som din katt har fått innan han träffade dig och som du inte är medveten om. Även om kattungar inte har några nuvarande sjukdomar måste de vaccineras för att utveckla immunitet mot möjliga sjukdomar.

Vilka vaccinationer ska kattunge ges?



Om du adopterar en kattunge är din veterinärs första åtgärd inre och yttre parasiter. För att framtida vaccinationer ska ges till din katt utan problem, bör din katt inte ha några parasiter eller sjukdomar. Intern parasitmedicin kan ges till din katt oralt eller genom injektion. Den föredragna metoden för yttre parasiter är läkemedel som tappas på kattens hals. Dosen läkemedel som ges bestäms av din kattens vikt. Efter att de interna och externa parasitläkemedlen har ges bör du följa kattens toalett och kontrollera om hon har spillt parasiter. Efter en vecka utan problem, om din katt har passerat sin sjätte vecka, kan du besöka veterinären igen för att få sina första vaccinationer.

De första vaccinationerna som kattungar borde ha; karma är rabies och leukemi. Vacciner mot kombination och leukemi ges vanligtvis i två doser. Den dagen vaccinationerna ges till din katt kan din katt uppleva yrsel, mild feber och aptitlöshet. Om du upplever sådana symtom bör du informera din veterinär. Katter måste ha slutfört sin tredje månad för att få rabiesvaccinet. Därför startas vaccinationsschemat med de första doserna av blandade vacciner och leukemivacciner. Kombinationsvaccinet innehåller komponenter som hjälper till att utveckla immunitet mot luftvägsinfektioner och kattungdom. Dessutom bör det finnas en väntetid på 7 till 10 dagar för varje vaccin och dess dos.

Vilka vaccinationer ska vuxna katter ges?

Om du har adopterat en vuxen katt och inte fått de nödvändiga vaccinationerna som kattunge, bör din katt ha ovannämnda vaccinationer efter samma period. Om du inte vet om din katt vaccinerades som en valp kan du hitta svaret på denna fråga genom tester som mäter immunsystemet. Kattparasitläkemedel eller vaccinationer måste upprepas varannan månad. Det finns inga andra vacciner tillgängliga för vuxna katter. Din veterinär kan dock besluta att upprepa vaccinationer beroende på de lokala epidemiska riskerna, din kattens hälsa och de typer av vacciner som används. I vilket fall som helst bör du besöka din veterinär varannan månad för att upprepa parasitvaccinationer och få din katt att genomgå en allmän hälsokontroll.
â € <

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar