Vilka vaccinationer ska hundar ges? Schema för vaccinering av hundar

Vilka vaccinationer ska hundar ges till hundar?
Vilka vaccinationer ska hundar ges till hundar?

Om du har adopterat en hund har du träffat en av de mest älskvärda, lojala och lojala vänner du någonsin kommer att träffa! Hundar är mycket hängivna djur till sina ägare. Du kan göra många aktiviteter med din söta vän och stärka din kommunikation genom att spendera tid med honom. Under tiden bör du dock inte försumma din fyrbenta vän. När valpar är 45 dagar bör de tas till sin första veterinärkontroll och följas upp regelbundet. Så, vilka vaccinationer ska hundar ges? Vilka läkemedel ges utom vacciner?

Vilka vacciner ska valpar ges?Under det första veterinärbesöket hos valpar administreras parasitmedicinering eller vaccin i enlighet med den allmänna undersökningen och blodanalysen. Användning av parasitiska läkemedel är av stor betydelse när det gäller att skydda hälsan hos både din vackra vän och dig. Utan parasitläkemedel kan din hunds hälsa äventyras av inre eller yttre parasiter, och du kan också bli smittad. För att förhindra sådana problem bör parasitiska läkemedel upprepas var tredje månad.

När parasitapplikationerna är över kommer din hund att börja sin första vaccination när de är ungefär 6-8 veckor gamla. Det första vaccinet som ges är ett kombinationsvaccin. Kombinationsvaccinet syftar till att immunisera mot ungdomssjukdom, en vanlig dödlig sjukdom hos hundar, och många virus som orsakar blodig diarré. Därefter bör koronavirus-, svamp-, bordotella- och rabiesvacciner administreras. Det tar cirka 2,5 - 3 månader för din hund att slutföra de första vaccinationerna. När vaccinerna är över bör repetitiva parasitapplikationer startas var tredje månad.

Vilka vaccinationer ska vuxna hundar ges?

Om du adopterar en vuxen hund eller om din hund är över ett år bör upprepade vacciner införas. Ovannämnda vacciner måste förnyas så ofta och i de fall som din veterinär anser nödvändigt. Din veterinär kommer att informera dig i förväg om eventuella återkommande vaccinationer. Vacciner som vuxna hundar borde ha listas som koronavirus, rabies, bronkier, borrelia och vacciner mot kombination.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar