Vanliga frågor under jobbintervjuer

Vanliga frågor under jobbintervjuer
Vanliga frågor under jobbintervjuer

Du har fått nödvändig utbildning för det yrke du har drömt om i åratal, och äntligen är det dags att börja arbeta. Eller så är du nu i en bättre position i ditt yrke som du har arbetat med länge och du vill arbeta i företag som du tror kan skapa bättre möjligheter för dig.Jobbintervjuer, som är ett steg du måste gå igenom för att komma ett steg närmare dina drömmar och uppnå bra arbete, upphetsa och skrämma många människor.

Kan du berätta om dig själv?

Det här är en måste-fråga i nästan alla samtal, och det avgör bestämt hur konversationen går. Faktum är att kandidaterna också är medvetna om att den här frågan sannolikt kommer att ställas till dem, och de kan få intervjun igång bra genom att arbeta med svaret på denna fråga i förväg.

Innan intervjun rekommenderar vi att du ställer dig själv den här viktiga frågan och studerar svaret och fokuserar på den bästa versionen du känner för. Att svara på denna fråga bra och som du önskar ger dig många fördelar. Först och främst, om du spenderar spänningen under intervjuens första minuter genom att svara på en fråga du tidigare har studerat, kommer det att öka ditt självförtroende. Samtidigt kommer din spänning att minska och dina chanser att göra ett bra intryck på andra sidan kommer att öka.

Istället för att fokusera på onödiga detaljer medan du besvarar denna fråga. Du kan tydligt prata om din utbildning och tidigare positioner. Medan du förklarar kommer det att ta ett steg framåt att tala utan att pausa och stamma.

Vad vet du om oss?

Arbetsgivaren eller intervjuaren bryr sig om kunskapen om potentiella kollegor som han eller hon kommer att arbeta med och om företaget han / hon arbetar för. Vad vi pratar om här är att inte veta alla detaljer om företaget. Detta kanske inte är möjligt ändå. Men särskilt de senaste och intressanta arbetena på den avdelning du kommer att arbeta i, företagets bästa kunder, senaste projekt etc. Att ha en åsikt om frågor bidrar till att skapa ett positivt intryck.
Så; Du får en bild som vet var du vill arbeta, har en uppfattning om företaget du vill arbeta med och adopterar företaget.

Varför vill du arbeta med oss ​​och i den här positionen?

Här, vad som egentligen är tänkt att mätas är din motivation. När du besvarar denna fråga kan du hänvisa till frågor som du inte nämnde om dig själv och som du tycker är lite mer relevanta för dina personliga tankar för att vara tydliga i de tidigare frågorna. Till exempel; Det kan finnas ett förhållande med detta företag eller en studie som påverkar dig väldigt mycket om företagets hållning. Du kan prata om de frågor som verkligen påverkar dig och vikten av detta arbete för dig, snarare än klichéer och falska tal.

Varför slutade eller skulle du sluta med ditt gamla jobb?

Den här frågan är en av de mest suggestiva frågorna om dig. Som svar ska du definitivt inte förnedra din gamla eller nuvarande arbetsplats. Om det känns under anställningsintervjun att du är i en sådan attityd, ger det ett negativt intryck av dig.

Här kan du nämna att du tror att du har nått den bästa punkten på din gamla arbetsplats och att du vill vara i en mer användbar och självförstärkande position. Eller så kan du kort nämna några av de förhållanden på din gamla arbetsplats som är ofördelaktiga för dig. Till exempel är din arbetsplats för långt från ditt hem och du vill inte slösa bort tid på vägen etc. Du kan prata om nackdelarna.

Vilka uppgifter har du tagit senast du arbetade?

I den här frågan kan du tydligt mäta hur mycket din arbetsgivare litar på dig och på vilka områden du tar initiativ. Under anställningsintervjun, när du stöter på en sådan fråga om din tidigare position, förklara ditt ansvar så tydligt och med viktiga detaljer som möjligt. Det är mycket viktigt att vara ärlig här. Att nämna saker du inte har gjort eller berömma dig själv för mycket kan vara en nackdel för dig.

Vad var din viktigaste framgång i ditt arbetsliv?

I ditt tidigare affärsliv kan du ha många exempel på framgång som kommer att föra dig framåt, men när du ställs den här frågan skulle det vara mycket bättre att nämna en framgång som ligger nära den position du vill arbeta för. Till exempel; Om du håller ett affärsmöte relaterat till evenemangs- och organisationssektorn och företaget du möter är ett företag som organiserar organisationer inom hälsosektorn, kan du prata om konferenser eller toppmöten som du tidigare har hållit inom detta område.

Vad motiverar dig mest?

Här, istället för att lista dina förväntningar från företaget, kan du berätta ditt liv om de saker som motiverar dig och får dig att må bra. Till exempel kan det vara motiverande att läsa i ett visst område, träna eller ta en liten helg.

När du svarar på den här frågan, fokusera på ämnen eller aktiviteter som förbättrar dig själv och dina förmågor och som du tycker tillför mervärde och nytta för dig.

Vi rekommenderar starkt att du inte nämner den position eller pengar du arbetar för bland det som motiverar dig.

Vad är din lönförväntning?

Den här frågan är en av de mest noggrant besvarade frågorna i anställningsintervjun. Å ena sidan måste du vara medveten om värdet på ditt jobb och å andra sidan bör du inte förvänta dig lön långt över marknaden.

På frågan om din lönförväntning kan du säga ett intervall till eller strax under marknadsvärdet om du behöver det här jobbet dåligt. Men om du är säker på dina färdigheter och utrustning och du har en tydlig löneskala för det här jobbet kan du ge ett svar därefter.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar