Vad är e-avfall? Är det svårt att minska e-avfall?

Vad är avfall och vad behöver göras för att minska det?
Vad är avfall och vad behöver göras för att minska det?

Miljö- och naturproblem ökar dag för dag. Om både konsumtionsvanorna hos människorna och de stora industrianläggningarna spridda över hela världen inte agerar ansvarsfullt och inte följer reglerna accelererar tyvärr miljöföroreningarna. Parallellt med detta kommer naturligtvis olika frågor relaterade till miljön att komma fram från tid till annan i världen. Till exempel är avfall det mest populära ämnet som har talats runt om i världen under de senaste åren och många projekt har utvecklats.Experter säger att återvinning är otillräcklig och att det viktigaste för miljön är att ändra konsumtionsvanor och ta bort så mycket avfall som möjligt.

Det nämnda avfallet kan vara plast-, metall-, glas-, hushålls- eller organiskt avfall, liksom e-avfall, ett av de största problemen i dag. Så vad är e-avfall? Låt oss först svara på den här frågan och sedan titta på vad vi kan göra med e-avfall.

Vad är e-avfall (elektroniskt avfall)?

Antalet tekniska enheter vi använder ökar dag för dag. Samtidigt ändrar vi dessa enheter, vilket gör våra liv enklare och nya modeller släpps ständigt, mycket snabbare än tidigare. Följaktligen ackumuleras många elektroniska enheter i hem och arbetsplatser.

Produkter som telefoner, datorer, tv-apparater och skrivare som inte längre används eller fungerar av någon anledning betraktas också som "elektroniskt avfall". Det faktum att detta avfall är oroväckande för miljön beror på att många av dem innehåller PVC, bromerade flamskyddsmedel, fosfor, barium och skadliga metaller. Med andra ord kan e-avfall utgöra ett hot mot människors hälsa och alla levande saker om de inte tas under kontroll.

Så vad kan vi göra för att bekämpa e-avfallsproblemet? När vi uppmärksammar vad vi gör personligen, gör vi då något som är bra för miljön? Låt oss börja utforska alla detaljer om minskning av e-avfall och återvinning av e-avfall:

Är det svårt att minska e-avfall?

När våra tekniska enheter blir gamla eller oanvändbara föredrar vi att behålla dem snarare än att kasta dem omedelbart. Tekniken för dessa enheter, som har glömts bort i lådor under lång tid, blir gammal, besegrad av snabb förändring. Det är svårt för dessa åldrande produkter att återvinnas eller vara till nytta för människor.

Enligt uppgifter från E-Waste Recycling Support Association produceras i genomsnitt 6.5 kg e-avfall per person i vårt land årligen. Dessutom ökar detta värde snabbt varje år. Det är dock inte svårt att förhindra detta. Allt vi behöver göra är att ägna särskild uppmärksamhet åt följande frågor i vårt dagliga liv utan att slösa för mycket tid. Här är vad vi kan göra med e-avfall:

  • Samla in elektroniskt avfall separat från annat avfall.
  • Släpp detta avfall till kommunala avfallsuppsamlingscentraler eller överföringscentra som har inrättats av producenter och licensierade processanläggningar.
  • Prova att göra elektroniska apparater som används tillgängliga för begagnad användning innan tekniken blir gammal.
  • Dessa enheter, som används så aktivt som möjligt, sparas från att bli avfall. På detta sätt kommer du att bidra till att minska avfallsmängden.
  • Samla förbrukade batterier på en separat plats och ta dem till batteripunkter. Du kan ta reda på närmaste insamlingsplats för batterier på ALO 181.
  • Utöver dessa, identifiera rätt produkter som kan vara e-avfall. Allt från vitvaror till belysningsprodukter, från toppmoderna enheter till gammaldags teknik kan täckas av e-avfall.

Om vi ​​korrekt bestämmer mängden e-avfall i ditt hem och agerar kan du ge ett stort bidrag till miljön. Faktum är att när du är mer medveten om inte bara e-avfall utan också om allt avfall, lämnar du en mer bebodd planet för många varelser.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar