Tarawihs bön i moskéer förbjudna under Ramadan

Förbjudet att utföra tarawih-böner i moskéer under Ramadan
Förbjudet att utföra tarawih-böner i moskéer under Ramadan

Medan koronavirusfallet lämnade 42 tusen kvar, var frisläppandet av tarawih-böner i moskéerna i moskéerna under Ramadan kontroversiellt. Diyanet återvände från det landet och stängde moskéer för att tarawih ... Så, bryter det snabbt att få koronavaccin under fasta? Diyanet svarade också på denna fråga.Medan vissa förbud kom tillbaka på grund av ökningen av fall av koronavirus släpptes tarawih-böner i moskéer i Ramadan. Medan detta beslut väckte reaktion kom ett sista minuten uttalande från Diyanet. Religiösa president Ali Erbaş tillkännagav det slutliga beslutet vid informationsmötet för månaden Ramadan 2021, vars huvudtema är "Läkarmånaden Ramadan".

Chef för religiösa frågor Ali Erbaş sa: "Som ett resultat av våra samråd bestämde vi oss för att det är lämpligt att utföra tarawih-bönen i våra hem, inte i moskéer." Ali Erbaş sa, "Om det finns en möjlighet att utföra tarawih-böner i våra moskéer i enlighet med epidemin i denna process, kommer vi att fatta beslutet och dela det med vår nation."

Bryter Coronavirus-vaccinet snabbt?

President för religiösa frågor Erbaş svarade också på frågan om att få ett koronavaccin kommer att bryta fastan eller inte. Ali Erbaş sa, "Som vårt höga råd för religiösa frågor förklarade är det okej att vaccineras medan man fastar när det behövs, och denna situation bryter inte fastan. använde uttrycken.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar