En annan utrustning som produceras för Akkuyu NGS finns i fält

En annan utrustning som produceras för akkuyu ngs finns i fält
En annan utrustning som produceras för akkuyu ngs finns i fält

Den första stora komponenten i ångturbinenheten i Akkuyu kärnkraftverk levererades till fältet. Hög- och medeltryckscylinderrotorn, som väger mer än 107 ton och en längd på mer än 12 meter, anlände till platsen den 20 mars.Användningen av moderna hög- och medeltryckscylindrar är ett unikt inslag i konstruktionen av Arabelle ångturbiner som ska installeras i 4 kraftaggregat i Akkuyu NGS. Denna struktur säkerställer att turbinutrustningen drivs på högsta besparingsnivå och effektivitetskoefficienten når upp till 38%. Detta är ett rekordvärde i världens kärnkraftsindustri när det gäller effektivitetskoefficienten för kärnkraftverkets turbinanläggning.

Kärnkraftverkets turbinenhet är en stor kraftfull roterande motor. Cylinderrotorn är en av huvudkomponenterna i denna motor: högtrycksångströmmen från ånggeneratorerna i reaktorkammaren anländer till rotorbladen. Den komprimerade och uppvärmda vattenångans potentiella energi omvandlas till mekanisk energi som överförs till turbogeneratorn, som roterar rotorn och genererar den elektriska strömmen.

Hög- och medeltryckscylinderrotorn tillverkades vid GE Steam Power (en filial till det amerikanska företaget General Electric) i Belfort (Frankrike). Efter att ha fått tillstånd att starta produktion från Nuclear Regulatory Authority (NDK) tog rotorproduktionen cirka 1 år och 4 månader. I januari 2021 bekräftade företrädare för utrustningsleverantören AAEM LLC (joint venture från Atomenergomash Inc. och GE Steam Power) och AKKUYU NÜKLEER A.Ş. att utrustningen antogs i tillverkarens fabrik och att produktionstekniken i linje med höga kvalitetsstandarder. var observerad. Efter godkännandet lagrades rotorn i fabriken i 2 månader, lastades sedan på fartyget och skickades till Akkuyu NGS-byggarbetsplatsen till sjöss.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Generaldirektör Förste vice - NGS Construction Works Director Sergei Butckikh, "Akkuyu av cylinderrotorn för leverans av ångturbin NPP-byggarbetsplats, vårt projekt är inte begränsat till Ryssland och Turkiet, är ett evenemang som tydligt visar den breda internationella tillgången. Ångturbinanläggningens huvudutrustning tillverkas av ett amerikanskt dotterbolag i Frankrike. Projektproducenterna, utrustningsleverantörerna och i allmänhet deltagarlistan för vårt projekt inkluderar företag från många länder. Beställningar har gjorts från Ungern, Tjeckien, Italien, Spanien, Polen och Japan för produktion av pumpning, värmeväxlare, elektroteknisk utrustning och annan extrautrustning. Oberoende teknisk övervakning av byggnadsarbetena på fältet utförs av den internationella ingenjörskoncernen Assystem som verkar i 17 länder i Europa, Mellanöstern och Asien ”.

Från och med idag är låghastighetsbufferturbinen den mest kraftfulla turbinen på marknaden i sin klass: turbinens kraft kan nå 1900 MW, medan rotorns svetsade design garanterar hög korrosionsbeständighet och lång livslängd hos huvudkomponenterna (minst sextio år), vilket förlänger intervallen mellan schemalagt underhåll och reparation.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar