2021 LGS Guide släppt

LG-guiden har publicerats
LG-guiden har publicerats

I år har ansökan och ansökningsguiden för den centrala tentamen som kommer att hållas den 6 juni 2021 inom ramen för High School Transition System (LGS) publicerats.I slutet av läsåret 2020-2021 har den centrala examensansökan och ansökningsguiden för gymnasieutbildningar som tar studenter med examen tillkännagivits på webbplatsen "meb.gov.tr".

I guiden förfaranden och principer relaterade till den centrala tentamen som ska hållas för att välja studenter till naturvetenskapliga gymnasier, socialvetenskapliga gymnasier, anatoliska tekniska program för yrkesmässiga och tekniska anatoliska gymnasier och gymnasieutbildningsinstitutioner som genomför specialprogram och projekt. som får studenter med en central tentamen, listan och kvoterna ges.

Inga ytterligare procedurer krävs för examensansökan.

Ansökningar om den centrala tentamen som ska tillämpas den 6 juni 2021 inom ramen för LGS kommer att göras centralt av ministeriet mellan 5-14 april 2021.

Automatisk ansökningsprocess kommer att genomföras för alla åttonde klassstudenter som studerar hemma. Studenter som studerar vid skolor utomlands som inte är inskrivna i e-skolan kommer att göra sina ansökningar genom att fylla i formuläret i den publicerade guiden. Således behöver studenter och föräldrar inte göra en fysisk ansökan för tentamen.

Studenter vars ansökningar skickas in automatiskt av ministeriet behöver inte gå till tentamen. Studenter som vill gå till tentan kommer att kunna ta tentan utan någon ansökningsprocess.

Dokumentet för fotoexamen kommer att meddelas i föräldrainformationssystemet e-School den 27 maj 2021. Skoledirektoraten kommer att få sina studenters examensdokument från detta datum och förseglas och överlämnas till studenterna.

Ingen förändring i provet

Inga förändringar gjordes i sessionerna, tentamen, antalet frågor och kursfördelningen i LGS centrala tentamen.

Examensansökan kommer att hållas under två sessioner 2021, som föregående år. Studenterna får totalt 90 frågor, som alla är flervalsfrågor. Turkiet klockan 09.30:11.30 i den första sessionen och den andra sessionen börjar kl 50:75. Under den första sessionen kommer eleverna att få totalt 40 frågor från turkiska, turkiska revolutionära historien och kemalismen, religiös kultur och etik och främmande språklektioner, och en svarstid på 80 minuter kommer att ges. Under den andra sessionen kommer studenterna att bli tillfrågade totalt XNUMX frågor från matematik- och naturvetenskapskurser, och studenterna har XNUMX minuter att svara på.

Antalet korrekta och felaktiga svar kommer att bestämmas för varje delprov i de muntliga och numeriska avsnitten. Råpoängen för varje elev för varje delprov beräknas genom att man drar en tredjedel av antalet felaktiga svar från antalet korrekta svar för det aktuella testet.

Examensresultaten tillkännages den 30 juni 2021 på webbplatsen "meb.gov.tr". Examensdokument skickas inte till studenter via post.

Studentkvoten i examensskolor är 174 tusen 160

Anatoliska gymnasier, naturvetenskapliga gymnasier, socialvetenskapliga gymnasier, anatoliska tekniska program för yrkesmässiga och tekniska anatoliska gymnasier och gymnasieutbildningsinstitutioner som genomför specialprogram och projekt ingick också i bilagan till den tillkännagivna guiden. Enligt den publicerade listan kommer att placeras i den allmänna studenten testresultat Turkiet 2 60 gymnasiet centrum.

I detta sammanhang kommer totalt 174 tusen 160 studenter att antas till skolor som tar emot studenter med examen. En kvot på 56 tusen 396 för anatoliska gymnasier, 36 tusen 980 för naturvetenskapshögskolor, 10 tusen 142 för samhällsvetenskapliga gymnasier, 36 tusen 712 för anatoliska imam hatip gymnasier, 33 tusen 930 för yrkesmässiga och tekniska anatoliska gymnasier.

För att nå guiden KLICKA HÄR

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar