1 miljon TL-bidrag från GEKA till Fethiye Underwater History Park Project

miljoner tl bidrag från Gekadan till Fethiye undervattenshistoriska parkprojekt
miljoner tl bidrag från Gekadan till Fethiye undervattenshistoriska parkprojekt

Fethiye Underwater History Park Project of Fethiye Chamber of Commerce and Industry (FTSO), som kommer att återuppliva dykningsturismen och vara värd för 10 tusen havslevelser, har tilldelats ett bidrag på 1 miljon TL från South Aegean Development Agency (GEKA). Om att projektet, som kommer att genomföras med en total investering på 3 miljoner lira, kommer att bli det nya attraktionscentret i regionen, sa FTSO styrelsens ordförande, Osman Çıralı, ”Vi kommer att återuppliva Fethiyes historia under vattnet med temat undervattensutställning som hålls i Fethiye-vikar inom ramen för vårt projekt. De historiska värdena i Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs och Amintas Rock Tombs kommer att återupplivas med rev under vattnet. Projektet, som kommer att avslöja potentialen i vår region för dykturism, kommer också att kunna ta emot tiotusentals havslevelser. " sa.FTSO: s GEKA 2020-ansökningsomgång fick maximalt stöd från GEKA för projektet "Fethiye Underwater History Park", till vilket det tillämpades inom ramen för programmet för alternativ turisminfrastruktur. Inom ramen för projektet, som har rätt att få ett bidrag på 1 miljon TL från GEKA, kommer en tematisk undervattenshistorikpark att upprättas vid 3 olika platser i Fethiye-vikarna. De 2500 år gamla historiska värdena i Fethiye och Kayaköy kommer att främjas genom dramatisering med hjälp av artefakter och skulpturer som ska nedsänkas under vattnet. Genom att inrätta ett nytt attraktionscentrum kommer det årliga antalet dyk, som var 100.000 20.000 under de senaste åren men minskat till 12 XNUMX under de senaste åren, att ökas igen och hundratals arter kommer att skyddas. Bidrag kommer också att göras till målet att sprida turismen till XNUMX månader.

Dyk in i historien i Fethiye

FTSO: s styrelseordförande för FTSO, Osman Çıralı, uppgav att med projektet "Fethiye Underwater History Park", som fick stöd från GEKA till den maximala bidragssatsen, kommer de historiska värdena i Fethiye att återupplivas med undervattensrev och undervattensvärlden och Fethiye-historien kommer att vara tillsammans. Han sa att det är för att avslöja potentialen för dykturism.

Om att stödet från GEKA kommer att realiseras i partnerskap med Fethiye kommun och İMEAK DTO Fethiye-filialen, kommer Fethiye Underwater History Park att ge ett nytt andetag för turismen i regionen, fortsatte Çıralı enligt följande:

"GEKA donerade 1 miljon TL till den maximala stödnivån till projektet" Fethiye Underwater History Park "som utarbetats av vår kammare. 3 miljoner värda projekt som planeras genomföras inom ramen för temat placerar vår undervattensutställning i naturen av "Fethiye Underwater Historical Park" med vårt projekt, Fethiyemiz dykningsturism i Turkiet och vi strävar efter att vara en attraktionspunkt i värld. Vårt projekt kommer att ge en långsiktig fördel för undervattensbefolkningen med sin naturvänliga sida. Med projektet strävar vi också efter att öka antalet turister som vistas i vår region och deras genomsnittliga vistelselängd genom att sprida turismen till 12 månader.

Naturvänligt projekt

Den enorma biologiska mångfalden under vattnet och befolkningen under vattnet i våra vikar lockade lokala och utländska turister till vår region i början av 2000-talet, med 100.000 20.000 dyk per år. Under tiden förstördes dock ängarna i första hand på grund av konstgjorda ingripanden som båtankare, för tidig och okontrollerad jakt, amatörfiske; sedan försvann vår biologiska mångfald under vattnet. Som ett resultat, i den tematiska undervattenshistoriparken som vi kommer att inse med målet att öka antalet dyk, som har minskat till 2020 XNUMX idag, i våra vikar; De historiska värdena i Fethiye, värdena i våra Fethiye, Kayaköy, Lycian Tombs och Amintas Rock Tombs kommer att äga rum. Vår kammare är den sökande av projektet som ska stödjas inom ramen för GEKA XNUMX-ansökningsomgången, alternativt turistinfrastruktur finansiellt stödprogram. Fethiye kommun och İMEAK DTO Fethiye Branch är våra projektpartners. Deltagare i projektet är distriktsguvernören i Fethiye, Muğla provinsdirektorat för kultur och turism, Muğla provinsdirektorat för jordbruk och skogsbruk, Fethiye undervattensförening, TURSAB Western Mediterranean BYK.

Yttranden från berörda parter angående ansökningsområdena mottogs

FTSOs styrelsens ordförande Osman Çıralı, Fethiye biträdande borgmästare Oğuz Bolelli, İMEAK Shipping of Fethiye Branch President Şaban Arıkan, Fethiye Agriculture and Forestry District Manager, för att bestämma applikationsområdena innan genomförandet av projektet "Fethiye Underwater History Park", utarbetat av FTSO. Ett möte med Şaban Sarıkaya, TÜRSAB Västra Medelhavet BTK-ordförande Özgen Uysal, FTOS vice ordförande och ÇALIŞ-DER-ordförande Mete Ay, Fethiye Underwater Association (FETSAD) President Bülent Taşan, Fethiye Tourism Information Office Manager Saffet Dündar och Fethiye dykare Redigerad.

Projektets vetenskapliga rådgivare var Prof. Dr. Introduktionen av konstgjorda rev i Altan Lok, konstgjord rev i världen och arbete i Turkiet, fördelarna och nackdelarna med konstgjorda rev, gjorde informativa presentationer om ämnets effekter av fiske och dykturism. Vid mötet, där deltagarnas frågor också besvarades, mottogs yttrandena från dykgruppens representanter angående de områden där projektet kommer att genomföras.

De platser som bestäms genom att ta hänsyn till de åsikter och förslag som kommer till dagordningen vid mötet kommer att markeras på kartan och projektets vetenskapliga konsult, Prof. Dr. En genomförbarhetsstudie kommer att utarbetas för dessa platser under ledning av Altan Lök. I genomförbarhetsstudien; Lämpligheten kommer att bestämmas i termer av geografisk bottenstruktur och mark, undervattensflora och fauna, dyknings lämplighet, klarhet, bottenström och vindriktning, sjötrafik i regionen, intensitet av fiskeaktiviteter.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar