Var är Clandras Bridge? Clandras Bridge Historia

var är clandras bron
var är clandras bron

Den historiska bron från den frygiska perioden i Karahallı-distriktet i Uşak-provinsen. Bron byggdes på Banaz Stream för cirka 2500 år sedan. De två ändarna av bron sitter på halva midjan av bergstenar. Den är 24 meter lång, 17 meter djup och 1,75 meter bred. Stenarnas ansikten är graverade med pennor och de stora stenarna i bågarna är väl sammankopplade med tappar. Bältet är i form av en remskiva.Bron byggdes med tekniken att överlappa på en fast sten bestående av två huvudkroppar som kallas elefantfötter. Det finns inget spår av vad den gjordes för. Det har dock tappat sin originalitet genom att de har reparerats med betong de senaste åren efter att en av stenarna har flyttat.

Bredvid bron ligger Karahallı-kraftverket. Vattnet som släpps ut från anläggningen hälls genom en betongkanal från en höjd av 17 meter från sidan av bron.

Clandras Bridge och dess omgivningar är en viktig rekreationsplats för regionen.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar