Ytterligare expertrapport nådde domstolen i Çorlu Train Disaster: Vilka är de ursprungliga bristerna?

I corlu-tågkatastrofen nådde den ytterligare expertrapporten domstolen som är de faktiska bristerna
I corlu-tågkatastrofen nådde den ytterligare expertrapporten domstolen som är de faktiska bristerna

I den ytterligare expertrapporten som utarbetades tre år efter tågolyckan i Çorlu betonades att kulverten på järnvägen inte var tillräcklig och att det nödvändiga antalet väg- och grindkontrolltjänstemän inte var anställda i regionen.

Enligt nyheterna om İsmail Saymaz från SÖZCÜ; ”Ytterligare expertrapporten angående tågolyckan där 25 medborgare dog i Çorlu nådde domstolen. I rapporten fastställdes att kulrören som ger vatten- och luftpassage i järnvägen är tillräckliga och att de hydrauliska strukturerna inte är lämpliga för dagens ingenjörstjänst. Det angavs också att det erforderliga antalet vägkontrolltjänstemän inte var anställda. I den tilläggsrapport som utarbetades av sex experter den 1 februari, på begäran av den 26: a högsta brottmålsdomstolen i Çorlu, "Kapaciteten hos kulrören och rörkorsningarna vid olycksplatsen är otillräcklig för bassängens flöden. Dessutom har det fastställts att ingången till rörövergångarna är under marken så att de inte fungerar.

Ingenjörsteknik inte bra

Det betonades att de hydrauliska anläggningarna och flodbäddsarrangemanget på sträckan inte är lämpliga för dagens ingenjörstjänst, inklusive förbättringar efter olycka. I detta sammanhang betonades att TCDD: s generaldirektorat för FoU, centrala och första regionala järnvägssäkerhets- och riskhanteringsdirektoraten, som inte vidtagit försiktighetsåtgärder beträffande extraordinära väderförhållanden i järnvägsinfrastrukturen och konststrukturerna och inte tillhandahöll nödvändig samordning med den meteorologiska situationen, var i sig bristfälliga.

Det uppgavs att de som inte gör järnvägsinfrastrukturen lämpliga för renoveringar och de som inte använder tillräckligt med väg- och grindkontrolltjänstemän har också fel. I den första expertrapporten varnades det att det finns stor sannolikhet för en ny katastrof när som helst i kulverten som fortfarande finns på järnvägen i fråga. TCDD-tjänstemän ombads också att vidta åtgärder för detta så snart som möjligt.

25 personer dödade, 317 skadade, men ingen ensam ansvarig hittades

I olyckan som inträffade i Tekirdağ Çorlu den 8 juli 2018 vältades 5 vagnar som ett resultat av att jordkulvret gled under rälsen på grund av regn. 25 personer dog i olyckan, 317 personer skadades. En rättegång inkom mot myndigheterna. Det beslutades emellertid att det inte fanns något behov av att åtala byråkraterna. Släktingar till dem som förlorade sina liv startade en "Justice Watch" framför tingshuset. Begäran om rättegång mot byråkraterna avvisades för andra gången. Släktingar till dem som förlorade sina liv lämnade in ett brottmål den här gången om experterna. Mısra Öz Sel, mor till Oğuz Arda Sel, som dog i olyckan, fick böter för att ha förolämpat domstolens styrelse.

Liknande annonser

1 Kommentar

  1. Det är fel att välja experter utanför institutionen om tågolyckan i Çorlu. Experter från institutionen ger hälsosam information ... Om institutionen fastställer orsakerna till olyckorna korrekt, är det enkelt att förhindra samma fel.

Yorumlar