TAV för att neutralisera koldioxidutsläpp 2030

glödgning kommer också att neutralisera koldioxidutsläppen
glödgning kommer också att neutralisera koldioxidutsläppen

Groupe ADP, världens största flygplatsverksamhetsplattform, som TAV Airports också är en del av, meddelade sina mål för en hållbar framtid.TAV Airports undertecknade ”Airports for Trust” -förklaringen, som innehåller de gemensamma målen för 23 flygplatser i Groupe ADP-nätverket, för att skydda miljön och stödja social utveckling. Bland undertecknarna är Paris Aéroport, Airport International Group (AIG), Liège Airport, Ravinala Airports och MZLZ, förutom TAV.

TAV Airports VD Sani Şener sa, ”Vi lever i en period av globalisering och snabba förändringar. Problem som hotar vår planet och våra liv kräver samarbete i en skala som aldrig sett tidigare. Vi behöver den offentliga, privata sektorn, icke-statliga organisationer och intressenter på alla nivåer för att samarbeta för att hitta rätt lösningar. Tillit ligger i hjärtat av samarbetet. Som en del av världens största flygplatshanteringsplattform Groupe ADP arbetar vi för att skapa största möjliga nytta för alla våra intressenter. Med detta uttalande förnyar vi våra mål för miljöskydd och stöd till lokal utveckling starkare ”.

"Detta uttalande speglar en delad vision för framtiden för flygplatsindustrin", säger Augustin de Romanet, Groupe ADP ordförande och VD. Inom ramen för att bekämpa den globala uppvärmningen kan flygindustrin dra nytta av denna möjlighet samtidigt som de står inför en av de största utmaningarna i dess historia, genom att omvandla affärsmodellen heltäckande och utveckla effektivare och lyhördare processer. För Groupe ADP innebär detta att minska vårt koldioxidavtryck och stärka våra band med lokala intressenter. Groupe ADP och dess partners är fortfarande världens ledande nätverk för flygplatshantering och med denna förklaring strävar vi efter att bli världens första hållbara flygplatsgemenskap ”.

Förklaringen innehåller fyra mål under rubriken miljöskydd. För det första syftar undertecknarna till att neutralisera koldioxidutsläpp till 2030. Flygplatserna İzmir, Ankara och Antalya, som ingår i TAVs portfölj, har uppnått detta mål inom ramen för Airport Carbon Accreditation (ACA) -programmet.

Andra mål för miljöskydd är att stödja branschens transformationsinsatser och skapa lösningar för användning av förnybara bränslen, integrera flygplatsen i den lokala ekonomin och minska miljöpåverkan från flygplatsutvecklingsprojekt.

Det finns också fyra mål under rubriken att utvecklas med lokala samhällen och intressenter. I detta sammanhang syftar undertecknarna till att bidra till att förbättra lokalsamhällenas levnadsförhållanden, etablera långsiktiga förtroendebaserade relationer med intressenter, dela fördelarna med flygplatsverksamhet med lokalsamhällen och uppmuntra flygsamhället att skapa högsta nytta i samarbete.

Armin

Järnvägsbranschshow 2020

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar