Nöd- och brandbrandborr på Ordu Giresun Airport

nöd- och brandbrandövning på Ordu Giresun Airport
nöd- och brandbrandövning på Ordu Giresun Airport

Delvis nöd- och brandbrandborr hölls på Ordu-Giresun flygplats med deltagande av ARFF-team (Air Vehicle Rescue and Fire Fighting).


Kraschen av ett flygplan som användes för ett speciellt ändamål enligt träningsscenariot under landning på flygplatsen simulerades. ARFF-teamet som arbetade på flygplatsen ingrep i branden som inträffade efter olyckan inom 3 minuter, vilket är standardtiden, och branden släcktes framgångsrikt.

UMKE och första hjälpteam svarade på de som skadades i olyckan. Under tiden tog säkerhetspersonalen på flygplatsen och det privata säkerhetsteamet brottsplatsen in i skyddscirkeln och hindrade obehöriga från att komma in i området.

I Emergency Mobile Command Center, som ligger nära incidentområdet, inrättades ett nödoperationscenter under ordförandeskapet av Gökhan İkitemur, flygplatsadministratör, och nödsituationen hanterades från denna region.

Efter slutet av övningen gjordes utvärderingen av incidenten med de deltagande enhetstjänstemännen och de åtgärder som skulle vidtas mot de problem som kan uppstå i en nödsituation diskuterades.

Att ge information om den partiella nöd- och brandövningen som hölls på Ordu-Giresun flygplats, biträdande guvernör och flygplatsens civila förvaltningschef Gökhan İkitemur sa, ”RFF-enheter är stationerade för att omedelbart ingripa i eventuella flygolycks- och byggnadsbränder som kan uppstå på flygplatser. Dessa enheter är skyldiga att svara på nödsituationer på flygplatsen inom 3 minuter. Genom att dessa team arbetar dygnet runt, används de nödvändiga utbildningarna och övningarna för att mäta överensstämmelsen med de angivna standarderna. Dessutom bestäms interventionsförfaranden i samordning med lokala institutioner och organisationer med planer som i förväg upprättats för nödsituationer som kan inträffa på flygplatser. Dessa planer kallas nödplaner. På våra flygplatser för att öka samarbetet mellan institutioner och organisationer genom att testa planens funktionalitet inom ramen för nödplaner; Bordsövningar hålls var 7: e månad, delövningar med smalt omfång en gång om året och övningar med stort deltagande hålls vartannat år. Idag utförde vi framgångsrikt en av dessa övningar, sade han.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser