Uppmärksamhet på ökad aptit under graviditeten! Vad och hur mycket ska vi äta under graviditeten?

Uppmärksamhet på ökad diarré under graviditeten Vad och hur mycket ska vi äta under graviditeten
Uppmärksamhet på ökad diarré under graviditeten Vad och hur mycket ska vi äta under graviditeten

Dr Fevzi Özgönül gav viktig information om ämnet. Graviditet är en speciell period för kvinnor. Under denna period när hormoner är mycket aktiva och känslomässighet är på högsta nivå är näring också mycket viktigt.


Så vad ska vi äta och hur mycket ska vi konsumera under graviditeten? Dr Fevzi Özgönül svarade på alla dessa frågor åt dig.

Under graviditeten har jag två liv så tänk inte att jag behöver äta mycket. Vår kropp visar oss vad den behöver genom aptit. Om din aptit är mycket tydlig kan du öka mängden mat. Men tänk inte på detta. Din aptit kan vara låg, ibland hög. Speciellt efter de första tre månaderna kan din aptit öka när hormontrycket försvinner. Eller när du börjar konsumera mycket söta bakverk kan din aptit öka när du är inaktiv och inte stöder matsmältningssystemet.

Vi bör ägna särskild uppmärksamhet åt vissa livsmedelsgrupper så att din kropp inte skadas under graviditeten och barnet kan göra sin utveckling bekvämt.

Kalcium: Kalcium har stor betydelse för barnets utveckling. Av denna anledning, om mamman inte får tillräckligt med kalcium, vad ska hon göra för att möta hennes behov från mamman; Det kan finnas biverkningar som benresorption, tandförlust, ledstörningar hos modern. För att förhindra detta är det nödvändigt att konsumera mat som är rik på kalcium.

I synnerhet mjölk och mejeriprodukter, yoghurt, ost, fisk, mandel, bönor, gröna bladgrönsaker ...

Protein: Proteiner, som kallas vår kropps byggstenar, är ett av de väsentliga näringsämnen som krävs både för immunsystemet och för regenerering av vår kropp. Protein är också mycket viktigt för barnet. Därför är en gravid kvinnas proteinbehov 1/3 mer än en vanlig kvinna.

Rött och vitt kött, ägg, yoghurt, ost, baljväxter, nötter som valnötter och nötter, även vissa frukter som avokado och granatäpplen innehåller protein.

Järn: Vår kropp och vår bebis behöver också järn för att bygga om. Därför är livsmedel som är rika på järn också viktiga för att undvika anemi och ha en bekväm graviditetsperiod, särskilt under graviditeten.

Melass kommer först (särskilt svart mullbärs- och johannesbrödhorn), rött kött, fisk, spenat, mörkgröna bladgrönsaker, spannmål, baljväxter, nötter och torkad frukt ...

Vitamin: Speciellt vitamin C har en särskild betydelse under denna period eftersom det möjliggör absorption av järn, en av de viktigaste i vår kropp, från tarmarna.

Folsyra är en av B-gruppens vitaminer, och folsyrabehovet ökar 3 gånger det normala, särskilt under de första 3 månaderna av graviditeten. Folsyra är viktigt för barnets cellutveckling.

Gröna bladgrönsaker, citrusfrukter, njure bönor, broccoli, tomater och, juice, ägg, halvfasta, hasselnötter, nötter, torkade aprikoser, katrinplommon, havregryn, malta linfrön, ärtor, äpplen, apelsiner, grönsaksrätter är viktiga.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser