Borgmästare İmamoğlu ger uttalande från Istanbul

presidenten imamoglu gav vittnesbörd om kanalen istanbul
presidenten imamoglu gav vittnesbörd om kanalen istanbul

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) borgmästare Ekrem İmamoğlu gav ett skriftligt uttalande inom ramen för utredningen som inleddes mot Kanal Istanbul.


en dagEnligt nyheterna i; "Civilinspektören utsågs av inrikesministeriet i syfte att utreda frågan och genomföra en preliminär granskning med motiveringen att" affischer trycktes mot Channel Istanbul-projektet med den institutionella identiteten i Istanbul Metropolitan Municipality och placerades i olika delar av staden ".

När det gäller frågan fick man veta att Istanbuls borgmästare Ekrem İmamoğlu gav sitt skriftliga uttalande till den civila inspektören.

På frågan om inrikesministeriets uttalande sa İmamoğlu: ”Våra advokater arbetar och undersöker processen. Jag kommer inte säga något för tillfället ”.

Vad har hänt?

Meral Akşener, president för İYİ-partiet, meddelade i tv-programmet att han deltog i att en utredning inleddes mot IMM-president Ekrem İmamoğlu på grund av Channel Istanbul. SözcüOngun bekräftade också detta.

I uttalandet från ministeriet för inrikes frågor angående frågan: ”Istanbul Metropolitan kommuns borgmästares personliga invändning mot Kanal Istanbul-projektet ifrågasattes inte någonstans i godkännandet, och det faktum att dessa affischer trycktes institutionellt och med hjälp av offentliga resurser ingick i forskningen / preliminära undersökningen. Som påstås finns det ingen anklagelse om separatism någonstans i godkännandet.

I uttalandet användes frasen "statligt projekt" för Kanal Istanbul-projektet.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser