Det nya KORKUT-vapensystemet med låg höjd levereras till turkiska väpnade styrkor

KORKUT Alcak Altitude Air Defense Weapon System levereras till turkiska väpnade styrkor
KORKUT Alcak Altitude Air Defense Weapon System levereras till turkiska väpnade styrkor

Det nya KORKUT-vapensystemet med låg höjd levereras till de turkiska väpnade styrkorna; President Erdoğan uppgav att de kommer att leverera det nya KORKUT Air Defense Weapon System, som fortfarande finns i inventeringen av de turkiska väpnade styrkorna, till TSK i Aselsan New System Introductions and Facility Openings-programmet.


Luftförsvarets vapensystem med låg höjd med KORKUT självgående fat utvecklades av ASELSAN med nationella medel, med SSB-projektet, för att effektivt förverkliga luftförsvaret av mobila element och mekaniserade enheter. I KORKUT-systemet, som har en distribuerad arkitektur i linje med landstyrkorns behov, består varje lag av tre Weapon System Vehicles (SSA) och ett Command Control Vehicle (KKA) anslutet till varandra via radio.

KORKUT-projektet gjorde det möjligt för ASELSAN att flytta sin kapacitet inom luftförsvaret till en högre nivå och vårt land förvärvade många nya tekniker inom detta område. Med 35 mm partikelammunition (PMT) utvecklad av KORKUT och även ASELSAN har vårt land blivit nationellt kapabelt för ett litet antal länder i världen. KORKUT utför luftförsvar i låg höjd mest effektivt mot klassiska lufthot som flygplan och helikoptrar, samt nuvarande luftmål som luft-till-mark-missiler, kryssningsmissiler och obemannade flygfordon. Leveransaktiviteterna för de nya Korkut-systemen är i slutskedet.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser