Mars 2050 utställning i Bursa

mars utställning i bursa
mars utställning i bursa

De vinnande projekten i 'Mars 2050 Living Space Idea Competition' organiserade i samarbete med Metropolitan Municipality och Bursa Technical University presenterades för intrycket av medborgarna med utställningen som öppnades av borgmästaren i Metropolitan Municipality, Alinur Aktaş. Metropolitan borgmästare Alinur Aktaş sa att utställningen, organiserad i professionella och studentkategorier, kan besökas gratis i Tayyare Cultural Center mellan 23-28 november.


Ceremonin anordnad i Tayyare kulturcenter på grund av öppnandet av utställningen; Metropolitan kommun borgmästare Alinur Aktaş och AK Party Osmangazi distriktsordförande Ufuk Cömez och Bursa tekniska universitet Fakulteten för teknik och naturvetenskap Fakultetsmedlem Prof.Dr. Beyhan Bayhan deltog också.

I sitt anförande vid öppnandet av utställningen påminde Metropolitan kommuns borgmästare Alinur Aktaş att protokollet för Mars 2050 Living Space Idea Competition, '' adressing the issues of space architecture and exoplanet urbanism '', undertecknades mellan Metropolitan Municipality och Bursa Technical University 2019. Borgmästare Aktaş sa att tävlingen med totalt 30 XNUMX TL-prispengar slutfördes med intensivt deltagande, ”I tävlingen med svåra förhållanden; "Det syftar till att ge produkter till nyutvecklade verksamhetsområden för forskning, design och konstruktion av miljön, resurs- och livsmiljömöjligheter i Mars och andra himmellegemer."

Borgmästare Aktaş sa att intressanta idéer dök upp i tävlingen som hölls inom yrkes- och studentkategorierna. ”På grund av den epidemi vi upplevde förlängdes ansökan till den 1 juli och deltagarna fick bekvämlighet. Tävling i kategorin Turkiet studenter var som helst i 29, gick med i professionell kategori och 18 lag. Juryn utvärdering och kommunikationsansvar ansvar gavs av Dr. De vinnande designidéerna i tävlingen som genomfördes av Ersan Koç bestämdes och tillkännagavs den 10 juli 2020. Vi vill tacka dem som bidragit till processen och gjort stora ansträngningar, särskilt våra jurymedlemmar, sade han.

Ordförande Alinur Aktaş noterade att vinnaren av professionell kategori tilldelades 10 tusen TL, den andra var 5 tusen TL och den tredje var 3 tusen TL. Dessutom meddelade borgmästare Aktaş att tre hedervärda anmärkningar om 3 TL vardera presenterades i denna kategori och att fyra jurymeddelanden möttes med vinnarna i professionell kategori. Borgmästare Aktaş noterade att i studentkategorin delades ut 1000 lika utmärkelser, totalt 4 tusen TL.

Borgmästare i Metropolitan kommun Alinur Aktaş uppgav att Keremcan Yılmaz och Erdem Batıbek var vinnarna i professionell kategori och sa: ”Ekin Kılıç och Ceydanur Katmer kom på andra plats, Merve Çengel och Onur Ertaş blev tredje. I den professionella kategorin vann Özlem Demirkan, Huriye Önal och Uçman Tans arbete första omnämnandet; Mertcan Tonoz, Büşra Kavcar och Mehtap Ortaçs arbete vann det andra hedervärda namnet; Arbetet av İrem Ercan och Talha Member ansågs också värda det tredje hedervärda omnämnandet. I denna kategori belönades också verk av Selin Sevim och Ayşe Büşra Önş, Ecenur Sezgin och Berfin Ekinci med incitament ”.

Borgmästare Aktaş noterade att i studentkategorin bestämdes de idéer som förtjänade att få 6 medprestationsutmärkelser och 2 incitamentutmärkelser. Ordförande Aktaş sa, ”Enligt detta; Gruvan Dilmaç, Yaren Müge Arı, Berca Kavani, Envercan Vural, H. İbrahim Yılmaz, H. İbrahim Han, Özgür Yeşilçimen, Hüseyin Emir Aydemir, Şevval Çoksaygılı, Göksu Eda Yılmaz, İsrafil Taş, Faruk Korkmaz projekt ansågs värda medprestationen. I denna kategori hade projektet Muhammet Emin Çelik och Yaşar Şekeroğlu och projektet Osman Çaputçu och Ecem Doğan också rätt att få ett incitamentpris ”.

Ordförande Aktaş uppgav att utmärkelsen till ägarna av verk som hade rätt att få utmärkelser i tävlingen deponerades direkt på deras bankkonton och certifikaten skickades till adresserna eftersom ceremonin inte kunde hållas inom ramen för koronavirusåtgärder.

Bursa tekniska universitet Fakulteten för teknik och naturvetenskap Fakultetsmedlem Prof.Dr. Beyhan Bayhan tackade borgmästaren i Metropolitan Municipality Alinur Aktaş för hans ansträngningar för att få liv i projektet. Professor dr. Beyhan Bayhan uppgav att de är villiga att göra olika liknande arbeten med Metropolitan Municipality.

Efter öppnandet besökte borgmästare Aktaş utställningsområdena med protokollmedlemmarna och ringde ett samtal med Keremcan Kırılmaz, vinnaren av den professionella kategorin "deltar i tävlingen från İzmir".


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser