İmamoğlu gjorde ett uttalande från Covid-19 till Kanal Istanbul och om många frågor

från imamogl från covid till kanal istanbula och förklaring om många frågor
från imamogl från covid till kanal istanbula och förklaring om många frågor

IMM-president Ekrem İmamoğlu var gäst för journalisten İsmail Küçükkaya på Fox TV. İmamoğlu svarade på många frågor från Küçükkaya, från utredaren för Kanal Istanbul till kampen mot Kovid-19.


Imamoğlu sa att Kanal Istanbul inte är en "stat" utan ett "valprojekt", "Det är jag, 'O inspektör, O inrikesminister; Var var du? ”Jag måste skrika. I valet, när min motståndare kämpade med IMM: s fordon, var var den offentliga källan? Jag undrade om han var en "offentlig åkare"? İmamoğlu svarade på innebörden av "separatist" som gjorts i utredningsdokumenten genom att visa kartan som visar rutten till Kanal Istanbul. İmamoğlu sa, ”Vet du vad det här är? Jag säger till den inspektören; Jag säger också till vår inrikesminister, som förlorade sin neutralitet genom att säga "Jag dikterade inspektörens språk, jag lät honom underteckna" och han visade det med sina ord: Detta är separatism. Genom att dela informationen om att 70 procent av markerna runt Kanal Istanbul ägs av privatpersoner sa İmamoğlu att 7 miljoner kvadratmeter mark har bytt ägare de senaste 40 åren. Imamoglu noterade att antalet dödsfall i Istanbul ökade mer än två gånger jämfört med november året innan, "Dödsfallet översteg 3 under de sista tre dagarna i november i år". İmamoğlu krävde att HEPP-poster skulle delas med dem inom ramen för effektiv kamp mot Kovid-400.

Ekrem İmamoğlu, borgmästaren i Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), var gäst i programmet "Democracy Square with İsmail Küçükkaya" som sändes på Fox TV. İmamoğlu svarade på Küçükkayas frågor på dagordningen i direktsändningen. Svaren från İmamoğlu på Küçükkayas frågor var enligt följande rubriker.

"LÄTT; JURIDISK TILLBAKA "

"Hur kan vi hitta en lösning som är relevant för situationen i Istanbul och Turkiet? Antalet ärenden i IMM, som var cirka 800 i april-maj, har nu överskridit 2000. Det betyder att det går nästan tre gånger. Vetenskapsrådet bildat av IMM säger, 'Detta växer väldigt snabbt, det sprider sig mycket snabbt, det har blivit väldigt vanligt nu; nedläggning är ett måste. " Jag kom ut, förklarade det. Förstod du för Guds skull något av de vidtagna åtgärderna? Jag förstår inte vad som helst. Det här jobbet är seriöst nu. Jag känner till vårdpersonalens och hälsovårdsarbetets hängivna arbete, men vi måste stänga av. Naturligtvis är vi i en svår situation. Men har de inte säga; "En stark stat är den stat som står vid sin nation i svåra tider." De sa; Vi kommer alltid att vara med dig. Det finns en risk och risk att morgondag når en nivå som vi inte kan undvika nästa dag. Först kommer vi att hålla vårt folk vid liv.

Staten håller sitt folk vid liv. IMM-presidenten vill inte prata om dem. Vad är enkelhet? Luta dig tillbaka, titta! Vi har dock inte beslutsfattandet. Naturligtvis kan jag inte. Jag är en ansvarig chef. "

"Tusentals fall borde erkännas"

”Det finns en HES-applikation. Ganska bra. Mig; Ministern finner det inte orättvist, guvernören tycker inte att det är fel. Vi ber, vi säger; 'HES-applikationen är en mycket värdefull sak för att minska antalet föroreningar, jag gratulerar dig, tack. Låt oss göra HES-applikation i bussar. Ge oss patientens information. Låt oss avbryta dem från systemet, även när en patient stiger på bussen, hörs ett sådant larm så att det är tydligt att han är sjuk och nödvändiga åtgärder vidtas. ' De säger saker som att dela personuppgifter. Antingen är jag en del av staten; inte. Det blir till: 'Sir, skicka oss en lista med ryttare. Låt oss se vilka patienter som har gått vidare. ' Vad händer om jag skickar det en dag efter att jag har gått ombord? Utan integration och samexistens är det inte möjligt. "

UPPMÄRKNING TILL FREDAGSBÖNN

”Det finns något annat i Istanbul: I dag är vi på fredag. Jag utförde fredagsbönen vid den historiska Murat Pasha-moskén i Aksaray förra veckan. Jag kom in; 70 procent av församlingen är utländsk medborgare. Imam Effendi varnade och avlägsnade dem som bröt ordern. Hur mycket förstår utlänningar där vad vi berättar om åtgärden? Enligt FN: s rapport; Det finns cirka 1 miljon 660 tusen flyktingar och asylsökande i Istanbul. 'Miss Uganda' valdes i Esenyurt! Härifrån ringer jag till inrikesministeriet. Låt dem ge oss en lista över de länder som implementerar HEPP. Låt oss tillämpa HES på utlänningar vid deras ingång till vårt land. Vintern kommer, människor kan inte be ute, de försöker kollapsa inuti. Härifrån ringer jag Istanbulmuftien, vår guvernör. Låt dem vidta åtgärder på fredagen. Det har redan tagits. Det besökte inte på ett tag. Titta, stäng inte; 3 veckor ledigt. Vi kan inte komma någonstans genom att prata om moskén eller bussen. Belgien är 8 av 1 av oss. Vi har 2-3 gånger fler patienter, 2-3 gånger fler dödsfall där. Om vi ​​är så framgångsrika, låt mig bli ett offer och berätta för hela världen om det. "

EN DAGLIG FRÅGA I ISTANBUL ENDAST 180

”Efter mina inlägg på sociala medier om ökningen av antalet dödsfall, ringde herr minister mig” Vad händer om det inte hade varit på Twitter ... ”. Jag sa herr minister; "Jag har delat det här problemet med dig sedan april." Jag ringde honom två eller tre gånger i den här frågan. Jag sa 'Du sa till mig helt andra saker'. Idag bor jag i mitt grannskap och tvekar verkligen. Människor har för närvarande svårigheter att hitta en plats på sjukhus. "Vi arbetar för de nödvändiga åtgärderna", sa han. 'Jag vill hjälpa dig. Jag vill visa storleken på arbetet, sa jag. Vet du vad vårt totala antal dödsfall den 17 november? 410. Antal dödsfall på grund av infektionssjukdomar samma dag, 164. Jag säger bara till Istanbul. 18 november; Det totala antalet dödsfall är 424, antalet infektionssjukdomar är 167. Igår var jag på parlamentet. Det slutade klockan 11. Ett gränssnitt föll ur sorg. Det totala antalet dödsfall nådde 441 igår. Det totala antalet dödsfall från infektionssjukdomar, 180. Endast i Istanbul. "

"Fyra hundratals går till första gången i den historiska historien"

”Under de senaste 3 dagarna har tetraedriska siffror pågått för första gången i Istanbuls historia. Vet du vad den genomsnittliga dagliga dödsfallet i november förra året i Istanbul? Det dagliga genomsnittet är cirka 205. Det har fördubblats. Antalet dödsfall som vi har nått i Istanbul från 1 mars till 19 november är 10 tusen 681. Endast Istanbul. Jag skriker: 'Alla tillsammans, jag vill ha en 3-veckors stängning tillsammans.' I sin rapport säger vår IMM Science Advisory Board, "Om det inte finns en fullständig nedläggning kommer det önskade resultatet inte att uppnås och begränsade åtgärder kan starta en period som kommer att få allvarligare konsekvenser i denna mening." Kom ihåg att vi är en nation som har en helgdag på 11-12-13 dagar under perioder som sammanfaller med nationella eller religiösa helgdagar. Vi är vana att stänga våra företag. Låt oss göra det snälla. Vi kommer att hålla vårt folk vid liv. Vi kommer att övervinna våra ekonomiska svårigheter helt och hållet. Jag tvekar. "

"HUR MÅNGA GÅNGAR VI INBJUDAS FÖR KANAL ISTANBUL"

”Jag vill säga en kort och kortfattad mening till ministern för miljö och urbanisering, Murat Kurum: Parallellt med Panama ... Så vad ska jag säga? Jag kan inte hitta ord att beskriva. Han pratar om kontakt, herr minister. Hur många inbjudningar vi har. Vi har en presentation, vi har en genomgång, vi har en panel om kanalen. Hur många gånger har jag blivit inbjuden. Har de varit intresserade och svarat på vår inbjudan; det gjorde de inte. Sände de en representant; de skickade inte. Jag var inte nöjd med det heller. Jag skapade verkstadsboken och skickade den till deras respektive kontor. Nästan 30 forskare gjorde sina rapporter till böcker; Jag skickade det. Vände du dig och sa: ”Herr İmamoğlu, vad tycker du?” Herr minister? Du kom till Istanbul under dessa kritiska tider, processer. Sa du "Kära İmamoğlu, låt oss prata om detta i 2 timmar, berätta för oss"? Han gav ett exempel från Melen. När det gäller Melen tar den avlidne presidenten Demirel DSIs generaldirektör med sig, tar sin minister med sig, kommer till Istanbul, och om Melen besöker vår nuvarande president, Erdogan, honom medan han var borgmästare.

"Jag var fantastisk när jag läste undersökningsartikeln"

”Låt oss nu gå till ämnet för utredning. På fredagen fick jag ett förfrågningsbrev. Jag blev förskräckt när jag läste den. Förresten vill jag tacka Meral Akşener för hennes känslighet. På fredagen, efter att jag fått detta brev, besökte jag Mr. Akşener. Jag visste inte att han skulle delta i ditt program. Jag sa till dem för att jag var så ledsen. Jag var livrädd. Enligt artikel 123 i konstitutionen hävdar inspektören att jag vidtagit en åtgärd som kränker den administrativa integriteten. Mer än det; En hel sida antyder om mig som "Den separatistiska staten erkänner inte auktoriteten". Kom därifrån. Vem är du För det första är han den splittrande. Han skrev detta, skrev upp en anklagelse och bad mig vittna. Vissa kommer ut och säger; 'Ingen separatism, gör uppfattningen. Det uppmanas bara att uttrycka från att slösa bort offentliga medel ... "Kom över dessa saker."

"ISTANBUL HAR INGEN HELT TILL MADNESS"

”Kanal Istanbul-projektet är ett valprojekt. Det kallas 'galet projekt'. Istanbul har ingen tolerans för galenskap. Du har redan gjort Istanbul galen. Detta är ett projekt som lanserades 2011 med det galna projektkonceptet. Exakt nio år senare kom den igen med en kontroversiell MKB-rapport. Tiotusentals medborgare i Istanbul, inklusive jag själv, överklagade MKB-rapporten. Dussintals rättegångar inlämnades. Jag har också ett fall; Det finns både personliga och företagsmässiga. Vet du vad som kallas 'processerna är inte över, MKB-rapporten har inte förtydligats' på tekniskt språk? Det är ännu inte ett projekt, det är ett projekt. "

"Det finns inget koncept som ett statligt projekt"

”70 procent av marken här är nu privatägt. När det först förklarades var definitionen: 'Vi kommer inte att avslöja detaljerna i detta projekt för någon. Vi vill inte ha någon fördel. ' Idag tillhör 70 procent sin personliga egendom. Enligt våra resultat har 3 miljoner kvadratmeter nyligen bytt händer på bara 5-40 år. (Visar kartan som visar rutten för Kanal Istanbul) Vet du vad det här är? Jag säger den inspektören; Jag säger också till vår kära inrikesminister, som förlorade sin neutralitet genom att säga "Jag dikterade inspektörens språk, jag undertecknade det": Detta är separatism. Nu har de uppnått "statligt projekt". Det finns inget sådant koncept. Detta är valpropaganda. I slutet av dagen blev det så personligt; Ett landprojekt, 70 procent personlig; hur det statliga projektet. Vår minister för ”miljö” och ”urbanism”, medan han beskrev denna plats med Bosporen, glömmer bort Montreux, samtidigt som den likställer den med Suez och Panama, som byggdes för att förhindra att tusentals kilometer trasslade in. Denna fråga har pratats om i fem dagar. Ingen ringer och säger "Kära İmamoğlu, vad tycker du om det här?"

"OFFENTLIG" KÄLLA "ELLER OFFENTLIG" SLIDING "?"

”I mitt skriftliga uttalande sa jag att detta inte var ett statligt projekt och att ett sådant uttalande inte kunde hittas. Låt oss gå till den offentliga delen av detta. Vi kämpar för barn. Vi betalar ett enda öre till dem. Men jag måste verkligen ropa, 'O inspektör, o inrikesminister; vart var du? I valet, när min motståndare kämpade med IMM: s fordon, var var den offentliga källan? Var han en "offentlig slips"?

Var var denna noggrannhet när inrikesministern landade i Gaziosmanpaşa med statshelikoptern? Herr president höll fem möten om dagen i Istanbul. Jag känner till kostnaden för dessa möten, eftersom källan till alla dessa kostnader kom från vårt kampanjteam.

Inrikesministeriet är inte en myndighet som kommer att förlora sin neutralitet. Jag vill säga att jag inte bara kommer att ge ett uttalande utan också utöva alla mina lagliga rättigheter. "

"350-400 miljarder budget krävs"

”Jag försöker vara så känslig och noggrann med jordbävningar. Medan jag ger ett exempel säger jag "A party B party". Jag gör denna fråga till en nationell fråga. Jordbävning är en statsstrategi, en nationell mobilisering. Jordbävningen i Istanbul, faktiskt, ett problem med Turkiets oberoende. Om oxa Istanbul, hela Turkiets hjärta är fast. 50 procent av importen, 60 procent av exporten och 35-40 procent av nationell inkomst är i Istanbul. Den verkliga frågan vi måste prata om är inte "vad ska vi göra efter jordbävningen". Ämne; 'Vad ska vi göra fram till den tiden?' Vi måste prata om detta. Istanbul måste förvandlas, inte stärkas. Kostnaden för att omvandla Istanbul är en budget på minst 350-400 miljarder. "

"MÄNNISKEN VILL INTE TESTA HUSEN"

”Enligt den vetenskapliga forskningen som genomfördes 2018 kommer minst 48 tusen byggnader att skadas kraftigt efter jordbävningen. Detta innebär förstörelse. 146 tusen byggnader är måttligt skadade. Som pilotområde genomför vi tester i Avcılar och Silivri. Ibland är våra händer och armar bundna. 30 procent av våra medborgare i Silivri och 21 procent i Avcılar låter oss inte testa sina hem. Han vill inte möta denna verklighet. För vi har ännu inte erbjudit honom någon möjlighet. Jag lyssnade också på ministern, jag tvivlar inte på någons goda vilja; men om vi inte gör denna strategi holistisk kan vi inte hitta en lösning på jordbävningen. Så snart jag blev bättre åkte jag till Izmir. Under de sista två dagarna av min karantän ringde jag till ministerkontoret och sa 'Om de är i Izmir på fredag ​​vill jag komma och besöka dem'. Positiv feedback gjordes; men det avbröts den sista dagen. "

"Lyxiga byggnader är inte transformationer"

”Jag vill prata om jordbävningsrådets betydelse. Lyxbyggnader är inte transformationer. Exempel på Bağcılar och Bahçelievler är exempel på stadsomvandling. Vi kommer att inkludera inte bara statliga institutioner utan också finansinstitut som banker och försäkringsinstitut, politik kommer inte att störa sunt förnuft. Igår godkändes en överenskommelse för Güngören. Det hade varit i Avcılar tidigare. Med detta arrangemang kan du nu överföra personer från den gamla byggnaden till den nya byggnaden med samma rättigheter, om du har licens och zonindelning. Behovet av detta uppstod från våra medborgares reservationer på grund av skillnaderna i planerna för den gamla och den nya byggnaden i de tidigare aktiviteterna i stadsomvandling. Låt oss säga att medborgaren har en byggnad med fem våningar, den kommer inte att vara mindre, men den kommer att ha 5 våningar. "

"DET ÄR NÖDVÄNDIGT FÖR POLITIK FÖR ATT GÅ TILL SAMARBETE"

”Vi har en ekonomisk modell i stadsomvandling. Istället för att lämna medborgaren och entreprenören i fred och orsaka problem, låt oss inte tillåta oenighet. Vår finansmodell; Å ena sidan KİPTAŞ, TOKİ eller en annan institution i distriktskommunen, ett system som består av medborgare, entreprenörer och banker. Medborgaren bör göra ett avtal med KİPTAŞ, sedan hitta finansieringen från banken, entreprenörerna med licensen ska få detta jobb och medborgarnas byggnad bör omvandlas. Medborgarna bör dra nytta av de fördelar som kan uppstå under transformation. Om han inte har råd med det bör han göra låna ränteavtal med banker, som vi har kontakt med. Låt oss ge en lösning på medborgarnas problem med låga räntor och långfristiga betalningar. Med dessa metoder kommer vi att omvandla 190 oberoende sektioner i Bağcılar och 150 oberoende sektioner i Tuzla. Men denna politik bör återgå till samarbete. "

"KÄRA MINISTER Gillar vår idé"

”När jag pratade med ministern i februari gillade han vår idé och till och med uppgav att han ville lägga till den i sitt program. Jag sa "Jag skulle vara hedrad". Jag ville träffa våra delegationer. Katastrofer och pandemi ingrep. Vår delegation åkte till Ankara nyligen. Det fanns två viktiga punkter i turnén; en är jordbävningsrådet, en annan är lösningen på den dåliga utsikten i Fikirtepe. De såg mycket positivt ut för jordbävningsrådet från de två ämnen som beskrivs, men 2.5 månader har gått. Jag väntar inte på en inbjudan, och de förväntar sig inte heller en inbjudan från mig. Min begäran till ministern: Jag skulle vilja att han träffade oss om problem som stadsplanering och Kanal Istanbul. Ministern har ett ordstäv till mig som "När du ville, kunde vi inte träffas". Egentligen är det inte så. Jag kommer att säga, 'snälla, låt oss träffas omedelbart om jordbävningen, vi delar med dig vad vi har' "

INTERVENTIONENS DANISK

”En förändring har gjorts i UKOME-representanter. Representanter som inte är relaterade till ämnet skickades. Jag är säker på att de och deras överordnade säger, 'Varför kom vi hit? De vill att den politiska mekanismen ska ha fler representanter än kommunens beslutsmekanism, att ha majoritet. Det är rådgivaren för att hindra arbete. Det finns dock enormt stöd. Jag är emot en handfull människor som försöker tjäna hyra på taxikort. Jag är med registreringsskylthållaren och taxibutikerna. Vi är en av de värsta taxistäderna i världen. Taxichauffören vinner inte. Hyrespriserna ligger i taket. När han inte vinner väljer han linjer och passagerare. Antalet taxibilar har inte ökat på 30 år. När dessa negativiteter kommer ihop kommer andra aktörer att spela. Alla är störda av detta. Arbetaren är inte heller glad. Vi fixar det. Vi kommer att inrätta en transportakademi. Vi kommer att ge en status och ett certifikat till dem som kommer att bli taxichaufförer i denna akademi. Vi kommer att tillhandahålla en protokolltext som säkrar taxichauffören. Vi tar med digitala betalningar. Vi kommer att utrusta taxibilarna med ett system som inte driver dem runt i trafiken. Vi kommer att arbeta med en speciell taximodell för staden. Vi kommer att skydda förarens säkerhet och folkhälsa. Med den beställning vi kommer att göra, kommer hantverkare, alla från Istanbul att vinna. UKOME kommer att fatta ett beslut, vi kommer att förbereda strategin för 5 tusen taxibilar för Istanbuliter. Vi kommer att lägga ut ett anbud med hyresmodellen. "


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser