IMM att fokusera på tunnelbaneprojekt 2021

att fokusera på tunnelbaneprojekt under ibbs år
att fokusera på tunnelbaneprojekt under ibbs år

İBB: s president Ekrem İmamoğlu presenterade "Istanbul Metropolitan kommuns budget för 2021" i församlingen. Han sade att det är svåra tider globalt på grund av pandemiprocessen, sade İmamoğlu: "Trots allt detta kan jag, med tanke på våra effektiva beslut om ekonomisk förvaltning, mot bakgrund av dagens uppgifter säga att vi nådde nästan en balanserad budgetframgång 2020".


Imamoğlu betonade att den mest utmanande faktorn i 2020-tabellen är de finansiella skulderna på 5,8 miljarder TL och över 2 miljarder euro, som den tidigare administrationen införde till IMM, och sa: "Euro som var 2020 TL i januari 6,6 Den ytterligare skuldbördan som placerades 9,1 miljoner invånare i Istanbul på grund av att den ökade till 16 lira är 5,4 miljarder turkiska lira. İmamoğlu betonade att denna siffra motsvarar de totala lönerna för all IMM-personal i cirka 3,5 år. Imamoğlu betonade att de förberedde budgeten för 2021 genom att ta hänsyn till Istanbuliternas förväntningar och krav. ”Vi planerade våra totala budgetintäkter till 25,5 miljarder TL och våra budgetutgifter till 28,9 miljarder TL. Vi kommer att ha ett underskott på 3,4 miljarder lira. Vi minskade detta underskott till 2020 miljarder lira i budgeten för 4,6. Vi förutspår denna siffra som 2021 miljarder lira i 3,4-budgeten. Vi betalade 2020 miljarder lire-låneskuld under de första tio månaderna 10. Från våra medlemsförbund kommer vår totala budget 3,9 att vara 2021 miljarder lira, och de totala vinsterna för deltagande vi förväntar oss kommer att vara 31 miljarder lira. Således kommer vår totala budget att nå 2 miljarder lira ”. Säg att "en tredjedel av utgiftsbudgeten som vi förväntar oss att vara 75,5 miljarder TL 2021 är investeringsbudgeten", betonade İmamoğlu att de kommer att göra en nettoinvestering på cirka 28,9 miljarder TL nästa år. İmamoğlu betonade att institutionens konsoliderade investeringsbudget kommer att uppgå till totalt 11,1 miljarder TL, varav 3,9 miljarder TL till İSKİ, 1,6 miljarder TL till IETT och 1,3 miljarder TL till dotterbolag.

İmamoğlu sa att exakt en tredjedel av utgiftsbudgeten, som vi räknar med att vara 2021 miljarder lira år 28,9, är investeringsbudgeten ”och betonade att de kommer att göra en nettoinvestering på cirka 11,1 miljarder lira nästa år. İmamoğlu sa, ”6,5 miljarder TL av detta belopp är reserverat för transport, 2,3 miljarder TL för miljöinvesteringar, 1,2 miljarder TL för katastrofhantering och stadsomvandling och 1 miljard TL för hälso- och socialtjänster och kulturaktiviteter. Förutom de 11,1 miljarder lira-investering som planerats för IMM; Totalt kommer våra konsoliderade investeringar att uppgå till 3,9 miljarder turkiska lira, med 1,6 miljarder lira ISKI, 1,3 miljarder lira IETT och 18 miljarder lira dotterbolag ".

Om att de formade 2021-budgeten baserat på Istanbulites krav och förväntningar delade İmamoğlu följande information:

 • För 10 av de tio raderna som har stannat på grund av brist på medel kommer vi att fortsätta att prioritera denna fråga, precis som vi hittade medel 6 och gav direkt jobb till cirka 2020 personer.
 • Med de 8 olika arbetsförmedlingarna vi öppnade har vi anställt ytterligare 10 400 XNUMX invånare i Istanbul.
 • Med linbanan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan kommer vi att komplettera och ta i bruk vår 11,9-järnvägslinje på totalt 3 km, inklusive tunnelbanelinjen İkitelli-Bahariye och delvis spårväg Cibali-Alibeyköy.
 • År 2022 kommer vi att ta fyra järnvägssystem med en total längd på 32,8 km i drift.
 • Vi kommer att slutföra förprojektet och genomförbarhetsstudier av tunnelbanelinjen Hızray och İncirli - Sefaköy - Beylikdüzü, som fortfarande genomgår designstudier, och vi kommer att starta anbudsprocessen.
 • Förutom de två tunnelgrävningarna som vi genomförde efter tillträdet lyckades vi gräva 2 nya tunnlar och vi kommer att slutföra dem under den kommande perioden.
 • Vi har tillhandahållit lån för 2 fordonstillverkning i två olika kontrakt som ska användas i järnvägssystem. Produktionen av 144 fordon har slutförts, produktionen av 120 fordon fortsätter. Våra låneförhandlingar fortsätter för köp av totalt 24 fordon med två separata kontrakt.
 • Vi kommer att köpa 300 nya bussar och ta dem i drift så snart som möjligt så att Istanbuliter kan resa mer effektivt under Covid-processen.

"VÅRT PRIORITET ÄR ATT UTVECKLA ETT LOKALT DEMOKRATI-MODELL EXEMPEL TILL VÄRLDEN"

Att säga att "Att utveckla en exemplarisk lokal demokratimodell för världen är en annan prioritering", förklarar İmamoğlu också de beslut de fattade vid deras gemensamma tankesteg:

 • Med moderationen från Istanbul Planning Agency, som vi just har inrättat, öppnade vi arkitektoniska tävlingar för 18 städer. Som ett resultat beslutades 72 lokala och 48 utländska projekt genom en demokratisk valprocess, där mer än 352 tusen medborgare i Istanbul röstade.
 • Främst Taksim-torget, Bakırköy Cumhuriyet-torget, Salacak, Üsküdar och Kadıköy De slutliga projekten, inklusive dess rutor, valdes ut. Från och med 2021 startar vi processen där vi tar med rutor som passar för Istanbuls historiska identitet och personlighet.
 • I samma sammanhang kommer vi att vara den första kommunen i vårt land som genomför genomförandet av deltagande budget 2021, liknande det vi gjorde under förberedelserna för den strategiska planen förra året. För detta ändamål kommer vi att inleda samtal från juni.
 • Dessutom kommer vi att påskynda projekt inom jordbävningsberedskap och särskilt stadsomvandling. Vi kommer att mobilisera alla våra ansträngningar för att genomföra jordbävningsrådet i Istanbul, där vår regering, ministerier, kommun och experter kommer att arbeta tillsammans för jordbävningsberedskap och utrusta detta råd för att fatta fullt auktoritativa beslut, oberoende av politik.
 • Med "IMM-finansierings- och garantisystemet", som vi snart kommer att tillkännage för stadsomvandlingsbehov, kommer vi att stödja Istanbul för att bli av med det riskabla byggnadsbeståndet på ett garanterat och snabbt sätt.
 • Vi kommer att ta tillbaka de förslag vi har förberett för att takvåningar ska ingå i systemet, i ett sammanhang som förhindrar förlust av rättigheter som uppnåtts i stadsomvandlingsprojekt och underlättar finansieringen av projekten.
 • Vi kommer att söka rättvisa och snabba lösningar i stadsomvandlingsprojekt med hjälp av BİMTAŞ och KİPTAŞ.
 • I Istanbul kommer vi att utveckla hållbara relationer med kreativa industrier och starta nya och kraftfulla initiativ för att förvandla vår stad till ett innovationscenter.
 • Trots Covid kommer vi att göra betydande framsteg inom kultur, konst och sportinvesteringar och evenemang.

sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar