Çubuk-1 Dam Rekreationsområde är tillbaka i sina gamla dagar

roddamm rekreationsområde är tillbaka till sina gamla dagar
roddamm rekreationsområde är tillbaka till sina gamla dagar

Çubuk-29 Dam Recreation Area, som öppnades av Ankara Metropolitan kommun borgmästare Mansur Yavaş den 1 oktober, Republikens dag, blev en frekvent destination för medborgarna efter år. I dessa dagar när vintersolen visade sitt ansikte i Ankara strömmade Başkent-folket till Çubuk-1-dammen med sina familjer och njöt av helgen.


Çubuk-29 Dam Recreation Area, som öppnades av Ankara Metropolitan borgmästare Mansur Yavaş på 97-årsdagen av republikens dag den 1 oktober, har återvänt till sina gamla dagar.

Çubuk-1 Dam Recreation Area, som bländar med sina förnyade omgivningar, lekplatser, Atatürk House, cykelvägar, aktivitets- och rekreationsområden, växthus, idrottsplan, magnifik natur och varje nyans av grönt från dess bar, har blivit ett populärt resmål för invånarna i huvudstaden.

HÖGSTADER FLOMADE TILL DAMNING I HELGEN

Çubuk-1 Dam Recreation Area, som var den första dammen i republikanska eran och som återställdes från topp till botten, var anlagd, lockade stort intresse från kapitalisterna i helgen när vintersolen visade sitt ansikte.

Çubuk-413-dammen, som har en yta på 1 tusen kvadratmeter, där folket i Başkent, som tar tillfället i akt att få vädret, flockar till dem med sina familjer, var värd för ett kvittrande utseende. Dammen, som medborgarna föredrar att komma med sina barn på grund av dess historiska betydelse liksom dess närhet till centrum; Det ekade med röster från barn som spelade spel och cyklade.

TACK PÅ PRESIDENTEN SLOW

Medborgarna som besökte Seyir Hill, dammens högsta punkt och besökte Atatürk House, där fotografier från den gamla perioden visas, tackade Metropolitan borgmästare Mansur Yavaş, som ökar antalet gröna områden i huvudstaden dag för dag.

Medborgare vars barndom och ungdom passerade dammen gav full poäng till dammen, som de besökte igen år senare, och uttryckte sina känslor med följande ord:

 • Hilmi Emiroğlu Şimşek: "Idag är jag stolt över att vara medborgare i Republiken Turkiet. Jag var mycket glad över att se detta vackra arbete som den stora ledaren Mustafa Kemal Atatürk förde till vårt land. Jag tycker det är svårt att uttrycka mina känslor eftersom Cu0mhuriyet de första tio åren av prestationer koruyabils till Turkiet att vi har tillräckligt. Mansur Jag tackar presidenten. Här ser vi att det vackraste arbetet kan produceras med lägsta budget. Du kan verkligen se hur ett verk tillskrivs samhället. Jag rekommenderar alla medborgare som vill vara stolta över sin turkiskhet att besöka Çubuk-10 rekreationsområde i Ankara. "
 • Şazi Musluoğlu: ”Återställningen av Çubuk-1-dammen och dess återöppning för allmänheten var en av de bästa tjänsterna för Ankara. Det är mycket vackert. Jag sa till min fru att den som återupplivar denna plats är himmelsk. Mansur, tacka presidenten. Vår president är en helt annan person. "
 • Tülay Musluoğlu: ”Vi tackar vår president Mansur tusen gånger för att han fick oss att känna denna lycka i denna ålder. Vi uppskattar alltid honom. "
 • Hasan Arısoy: ”Vi brukade prata bland vänner om att Çubuk-dammen var inaktiv och att den skulle utvärderas. Det stod också klart att inget arbete gjordes om detta ämne. Det var mycket användbart att öppna dammen för allmänheten som ett rekreationsområde snarare än att vara ledig. Det var särskilt bra att se Atatürks verk på plats och visa dem för våra barn när det gäller att överföra dem till kommande generationer.
 • Bekräftelse Ülker: ”Çubuk Dam var en plats där vi kom för att ha en picknick i vår barndom, men den förblev inaktiv i flera år. Vi är tacksamma mot vår Mansur-president för att ha gjort denna plats tillgänglig för oss. "
 • Hasan Erdogan: "Jag reste nästan hela området till fots istället för att köra runt, jag gillade det väldigt mycket."
 • Mehmet Sait Özderen: ”Denna plats var ett dolt paradis. Vår barndom har alltid funnits här. Vi har mycket bra barndomsminnen. "
 • Turgay Türkyılmaz: ”Jag har varit i Ankara i många år. Det var en inaktiv damm. Så vitt jag kan se nu har det blivit väldigt vackert, jag blev imponerad. "
 • Reyhan Erdogan: ”Vi kom hit för att dra nytta av det vackra vädret. Vi älskade det väldigt mycket, det var väldigt vackert. "
 • Zekiye Helvacı: ”När jag hörde om öppningen den 29 oktober ville jag komma mycket. Det var en underbar plats. "
 • Raşit Cengiz Evin: ”Mycket ansträngningar har gjorts för att återställa Çubuk-dammen, vår första damm i vår republik. Vi besökte Atatürk House och Seyir Hill. Landskapet är väldigt vackert. Camellias är mycket vackra, parker är mycket vackra, människor är mycket glada.

Den här bildspelet kräver JavaScript.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser