Andelen järnvägsinvesteringar når 2023 procent 60

andelen av järnvägsinvesteringarna kommer också att nå%
andelen av järnvägsinvesteringarna kommer också att nå%

Adil Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, gjorde en presentation vid TBMM-planen och budgetkommittén, där 2021-budgeten för ministeriet för transport och infrastruktur och dess anslutna organisationer diskuterades.


Minister Karaismailoğlu, i samband med YHT-linjen Ankara-Istanbul; Vi planerar att bygga en elektrisk och signal höghastighetstågslinje mellan Bursa-Yenişehir-Osmaneli. När projektet är klart kommer både Ankara-Bursa och Bursa-Istanbul att vara cirka 2 timmar och 15 minuter. Med öppningen av linjen Konya-Karaman-Ulukışla höghastighetståg kommer avståndet mellan Konya och Adana att minska från 5 timmar 50 minuter till 2 timmar och 20 minuter. Med slutförandet av höghastighetståglinjen från Mersin till Gaziantep kommer restiden mellan Adana och Gaziantep att minska från 6 timmar 23 minuter till 2 timmar och 15 minuter.

Adil Karaismailoğlu, transport- och infrastrukturminister, gjorde en presentation vid TBMM-planen och budgetkommittén, där 2021-budgeten för ministeriet för transport och infrastruktur och dess anslutna organisationer diskuterades.

Karaismailoğlu uppgav att den nya transport- och kommunikationsåldern som startade för 18 år sedan i landet fortsätter med förnyelseprocessen; "Alla våra aktiviteter Ministeriet, Turkiet utgör de grundläggande pelarna i den infrastruktur som behövs för helhetsutveckling," sade han.

"Alla våra aktiviteter Ministeriet, Turkiet utgör de grundläggande pelarna i den infrastruktur som behövs för helhetsutveckling. Sedan 2003 har vi genomfört mycket stora och viktiga projekt inom transport och kommunikation genom att investera TL 910,3 miljarder. " Karaismailoğlu betonade att motorvägen rankas först med en andel på 62.1 procent i investeringskostnaderna. ”Även om järnvägens andel av investeringarna var 2013 procent 33 ökade denna takt till 2020 procent år 47. Andelen järnvägsinvesteringar, som var 2020 procent 47, kommer att vara 2023 procent 60. " sa.

Karaismailoğlu sade att de också utvärderade alternativa finansieringsresurser, ”Vi har mobiliserat den privata sektorns dynamik för detta. Således startade vi projektet Public-Private Partnership till ett värde av totalt 214,7 miljarder TL. " han talade.

"Med övergången till miljövänliga transportsätt sparades 10,3 miljoner dollar, 20 miljoner dollar med överföring av offentliga tjänster till den papperslösa miljön, 1,8 miljarder dollar med användning av e-förvaltning"

Minister Karaismailoğlu delade den sektoriella fördelningen av investeringar, ”Vi ser att 98,9 miljarder dollar på motorvägen, 29 miljarder dollar i järnvägar, 14,7 miljarder dollar i luftvägar, 1,7 miljarder dollar i sjövägar och 14,4 miljarder dollar i kommunikation. Effekterna av dessa investeringar på den totala sysselsättningen var ett årligt genomsnitt på 703,3 tusen personer. Som ett resultat av den effektiva användningen av både mänskliga och ekonomiska resurser i våra investeringar sparade vi 2019 miljarder dollar bara under 13,4. " använde uttrycken.

Karaismailoğlu; CO10,3-utsläppsbesparingar på 2 miljoner dollar med övergången till miljövänliga transportsätt med kortare vägar, stadsjärnvägslinjer och höghastighetståg, 20 miljoner dollar pappersbesparingar med överföring av offentliga tjänster till en papperslös miljö, 1,8 miljarder dollar tid med användning av e-förvaltning Han delade också informationen om att besparingar uppnåddes.

"Vi ansluter våra järnvägar till hamnar och flygplatser"

Minister Karaismailoğlu sade att de har börjat ett nytt genombrott inom järnvägarna, ”Vi ansluter våra järnvägar till hamnar och flygplatser. Med våra projekt bidrar vi till järnvägstransporten inte bara på öst-västlinjen utan också mellan Svarta havet och Medelhavskusten. Under de senaste 18 åren har vi investerat 169,2 miljarder TL i järnvägar. För första gången inom järnvägar började vi producera rullande och bogserade fordon med nationell design. För att öka järnvägens konkurrenskraft har vi byggt logistikcentra och nya korsningslinjer ”.

"Avståndet mellan Ankara och Izmir är 3 timmar och 30 minuter"

När Karaismailoğlu delade den senaste situationen på Ankara-İzmir YHT-linjen sa han: ”Ett annat viktigt projekt är Ankara-İzmir höghastighetslinje. Vi gjorde 35 procent fysiska framsteg inom infrastrukturarbeten. Vi kommer att minska den 14-timmars resa järnväg mellan Ankara och Izmir till 3 timmar och 30 minuter. Även här är våra intäkter mer än tio timmar ”.

“Ankara-Bursa, Bursa-Istanbul 2 timmar 15 minuter, Konya-Adana 2 timmar 20 minuter, Adana-Gaziantep 2 timmar 15 minuter. kommer att falla "

I samband med YKT-linjen Ankara-Istanbul; Minister Karaismailoğlu sade att de planerar att bygga en höghastighetståglinje mellan Bursa-Yenişehir-Osmaneli och säger att "När projektet är klart kommer både Ankara-Bursa och Bursa-Istanbul att vara cirka 2 timmar och 15 minuter". Karaismailoğlu uppgav att med öppnandet av höghastighetslinjen Konya-Karaman-Ulukışla kommer avståndet mellan Konya och Adana att minska från 5 timmar 50 minuter till 2 timmar och 20 minuter, och med slutförandet av höghastighetstågslinjen från Mersin till Gaziantep är restiden mellan Adana och Gaziantep 6 timmar och 23 minuter. Han sa att det skulle reduceras till 2 timmar och 15 minuter.

"Trafikstockningar kommer att lösas tack vare stadens järnvägssystem"

Turkiets regionala last Karaismailoğlu-ministern som säger att orden har en viktig handelsvolym för transport sa: "Planerna vi är 25 logistikcentra, vi fick affärer till 11. Vi öppnar Kars logistikcenter så snart som möjligt. Som ministerium fortsätter vi att etablera system i världsklass för stadsjärnvägssystem. 874 miljoner passagerare har transporterats med tunnelbanorna vi har implementerat i Istanbul, Ankara, Kocaeli och Antalya. Vi sparade 270 miljoner timmars tid och 250 tusen ton bränsle. Vi har nio projekt under uppbyggnad i sex provinser. Tack vare urbana järnvägssystem kommer trafikstockningar, särskilt i storstäderna, att lösas. "

"Vår Istanbuls flygplats kommer att anslutas till tunnelbananätet från två håll"

Karaismailoğlu noterade att de har börjat bygga tunnelbanan Gayrettepe-Istanbul Airport, och sade att flygplatsförbindelsen från Kağıthane och Gayrettepe kommer att tillhandahållas 2021, och transporten till flygplatsen med tunnelbana från båda sidor kommer att vara mindre än en halvtimme. HalkalıHan påpekade att när Istanbul-tunnelbanan är klar kommer Istanbul-flygplatsen att anslutas till tunnelbananätet från två håll, transportkvaliteten och komforten kommer att vikas och den internationella flygplatsen Sabiha Gökçen kommer att integreras i tunnelbanelinjerna.

Minister Karaismailoğlu gjorde viktiga uttalanden om Çanakkale-bron 1915, som kommer att fungera som ett alternativ till Bosporos motorvägskorsning i vårt lands land som sträcker sig över två kontinenter och flyg- och kommunikationssektorerna.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser