Uppmärksamhet på benfrakturer under pandemiperioden!

Var uppmärksam på benfrakturer under pandemiperioden
Var uppmärksam på benfrakturer under pandemiperioden

Ben som kan brytas på grund av trafikolyckor, idrottsskador och fall definieras som det starkaste organet i människokroppen.


Förekomsten av benfrakturer under pandemiprocessen gör att patienter oroar sig mer. Hos människor som inte vill gå till sjukhuset på grund av Covid-19 orsakar felförening av frakturer större problem, medan omedvetna metoder för frakturer kan förbereda marken för allvarliga skador. Professor i ortopedi och traumatologi, Memorial Ankara Hospital. Dr. Hakan Özsoy gav information om benfrakturer och behandling under pandemin.

Ibland kan ett enkelt fall, ibland en allvarlig olycka orsaka brott.

Skador på benet, som är som ett organ med de omgivande musklerna, vävnaderna, lederna och nerverna och störningen av integriteten hos de omgivande vävnaderna kallas fraktur. Frakturer uppstår till följd av exponering för belastningar som benet inte kan bära. Eftersom benen är mycket starka hos unga människor, medan påfrestningar som olyckor, allvarliga fall eller allvarliga idrottsskador och hög energi orsakar frakturer; Hos barn med böjliga ben kan frakturer uppstå med enklare fall. Frakturer kan dock uppstå med enklare skador som att falla hemma hos personer över 75-80 år och med osteoporos (benresorption).

Guldstandarden i röntgenbrottdetektering

De flesta av frakturerna kan detekteras med röntgenfilm. Datortomografi utförs emellertid också i vissa speciella frakturer såsom intraartikulär och ledomkrets, ryggrad och bäckenfrakturer. I händelse av mjukvävnadsskada, såsom ligamentskada i knäet tillsammans med frakturer, kan en ytterligare MR-bild begäras.

Metoden för frakturbehandling bestäms av ålder.

Behandlingsmetoden och metoden för frakturer varierar beroende på ålder. De flesta av frakturerna förutom vissa speciella ledfrakturer hos barn, och vissa frakturer hos unga vuxna behandlas i operationssalen under anestesi eller med lokalbedövning efter att de tagits bort och placerats i en gipsgjutning. Men hos unga vuxna och äldre patienter krävs kirurgi för vissa frakturer såsom ledfrakturer, vissa frakturer i långa ben, benfrakturer, vissa frakturer i bäckenet och höftledsfrakturer. Syftet med operationen är att återställa benets form och förhindra deformation under behandlingen genom att fixera benet ordentligt.

Medan hand- eller armfrakturer kan behandlas med en gjutning hos äldre patienter, bör de vanligaste höftfrakturerna behandlas kirurgiskt. Målet med denna operation är att få upp patienten och gå omedelbart.

Vidta dina mask-avståndshygienåtgärder mot koronavirus

Om patienten, som stöter på en fraktur under pandemiprocessen, kan nå en vårdinstitution på egen hand, bör han först och främst slå in frakturen på en kartong eller en ren träbit och fixa den genom bandage. Med tanke på att miljön kommer att vara intensiv i hälsoinstitutionen och det finns andra människor runt, bör masker, glasögon eller visir bäras. Miljön bör dock inte beröras för mycket, händerna bör tvättas ofta eller ett desinfektionsmedel bör användas.

Oroa dig inte för beslutet att operera

Några av de frakturer som uppstår behandlas kirurgiskt och andra utan kirurgi. Patienter behöver inte oroa sig, särskilt under koronavirusperioden, om kirurgisk metod används vid frakturbehandling. I denna process utförs alla kirurgiska ingrepp med patienternas hälsa och säkerhet i den första planen.

Personer som testar negativt utförs genom att vidta särskilda skyddsåtgärder.

I fall som kräver kirurgisk behandling utvärderas patienten först genom att följa regeln för mask och avstånd, och därefter tas coronavirustestet omedelbart. Operationen av patienten vars koronavirustest är negativt utförs i privata operationsrum och genom att vidta särskilda skyddsåtgärder för operationsteamet. Efter operationen utskrivs patienten till hemmiljön vid den lämpligaste tid som krävs. Patienten, vars hemövningsprogram är ordnat, bör följas regelbundet för att klä sig på.

Kirurgi bör skjutas upp om det inte finns någon livshotande risk för dem med Covid

Kirurgisk behandling bör undvikas såvida det inte är viktigt för dem som har ett positivt koronavirustest och har en aktiv sjukdom. Eftersom patienter med Covids sjukdom kan få extra problem efter operationen. Dessa patienters allmänna tillstånd kan försämras mycket snabbt efter operation på grund av anestesi eller stroke. Vissa sjukdomar och frakturer kan dock hota patientens liv. I sådana fall fattar anestesi, infektion, bröstsjukdomar och ortopedläkare beslutet om operation som ett team. Efter att beslutet om operationen har tagits ska denna operation utföras i ett privat operationsrum med undertryck. Målet här är inte att skada patienten och att förhindra att vårdpersonalen får infektion från patienten.

Försenad frakturbehandling orsakar permanent skada

Underlåtenhet att patienter med en fraktur i någon av sina ben går på sjukhus på grund av Covid-19s oro och inte utför sin behandling kan orsaka att de brutna benen läker felaktigt. Denna situation, som kan orsaka permanent skada och smärta i framtiden, kan bli svårare och besvärligare att korrigera.

Stärka dina ben för att undvika frakturer

Under Covid-19-pandemiprocessen kan följande åtgärder vidtas genom att vidta nödvändiga skydds- och hygienåtgärder för att stärka ben och förhindra frakturer:

  • Särskilt hos äldre får minskningen av rörelse och gångavstånd att ben och muskler försvagas. Av denna anledning bör människor i alla åldersgrupper reglera sina aktiviteter. Mellan 5 tusen och 7 tusen 500 steg bör tas dagligen inom eller utanför huset.
  • Att stanna stilla och ligga länge får den mänskliga balansen att försämras, och försämringen av balansen orsakar risken för att falla. Att göra markövningar på en mjuk yta hjälper till att hålla balansen.
  • Att spendera pandemiprocessen inomhus förhindrar adekvat vitamin D-intag. Det bör säkerställas att armar och ben utsätts för solljus på balkongen i 20 minuter varje dag.
  • Livsmedel som innehåller D-vitamin bör konsumeras och om möjligt bör kompletterande vitaminer och mineraler tas om det behövs.
  • Att spendera mer tid i köket under coronavirusprocessen orsakar viktökning hos människor. Medan man går upp i vikt ökar belastningen på muskler och leder, orsakar denna situation knä- och höftförkalkning och smärta i senare åldrar. Att äta för mycket mat bör undvikas hemma och särskilt livsmedel med högt kalorivärde som bakverk och stekning bör inte konsumeras.

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser