Vanliga frågor om Coronavirus-utbrott Nya åtgärder

Vanliga frågor om koronavirusutbrott nya åtgärder
Vanliga frågor om koronavirusutbrott nya åtgärder

Fråga 1. Är studenter under 20 år som studerar ansikte mot ansikte vid universitet och professionella eller nationella idrottare undantagna från utegångsförbudet?


Svar 1: Personlig utbildning fortsätter i avdelningar som ingenjörsfakulteter / medicinska fakulteter som tillhandahåller teknisk utbildning vid vissa universitet. Studenter i denna åldersgrupp kommer att få ett specialdokument som visar läroplanen av universitetsförvaltningen för att dokumentera deras situation, och studenter under 20 år kommer inte att omfattas av portföljbegränsningarna för denna åldersgrupp vid presentation av detta dokument vid behov.

Professionella eller nationella idrottare under 20 år kommer inte att utsättas för utegångsförbud inom ramen för deras sportaktiviteter (tävling, träning, resor för dessa ändamål etc.) förutsatt att de intygar att de är professionella eller nationella idrottare.

Fråga 2. Behövs ett tillstånd för medborgarresor för våra medborgare över 65 år?

Svar 2: Medborgare över 65 år kommer att kunna resa intercity inom ramen för vårt cirkulär nr 20.05.2020 daterat 8206 endast under förutsättning att de får ett resetillstånd, och resetillståndsintyget måste erhållas under biljettförsäljningsprocessen för alla intercity-kollektivtrafikfordon (flyg, buss, tåg, färja, etc.) villkor kommer att sökas.

Fråga 3. Medlemmar av yrken som sjukvårdspersonal (läkare, tandläkare, apotekare, etc.) i åldern 65 år och äldre, valda tjänstemän (borgmästare, mukhtar, etc.), advokater, akademiker, veterinärer, oberoende revisorer-finansiella rådgivare, denna åldersgrupp Är det föremål för utgångsförbudsbegränsningen?

Svar 3: Med cirkuläret kan våra medborgare 10 år och äldre som kan gå ut på gatorna mellan 00:13 och 00:65 under dagen, arbeta / SGK-registrering visar deras arbetsplatser och villkor. Eftersom de som lämnar in dokumentet är undantagna är medborgare över 65 år som utför ovan nämnda yrken undantagna från begränsningen.

Fråga 4. Hur kommer ungdomar och barn under 20 år att resa inom staden eller intercity?

Svar 4: Ungdomar och barn under 20 år kommer att kunna resa inom staden och intercity utan att söka något dokument, förutsatt att deras förälder / vårdnadshavare är närvarande med dem inom ramen som anges i vårt cirkulär nr 30.05.2020 daterat 8558.

Fråga 5. Är det möjligt för föräldrar som måste lämna sina barn till barnkammaren eller vårdgivaren att ta bort sina barn under barnens begränsningstid?

Svar 5: Inom ramen för vårt cirkulär nr 29.05.2020 daterad 8483 är det möjligt för våra barn och ungdomar som är föremål för utegångsförbud att gå till vårdgivare, äldre i deras familjer, förskolor eller daghem och resa under övervakning av sina föräldrar / vårdnadshavare inom de begränsade tidszonerna.

Fråga 6. Undantas personer som kommer att delta i landsomfattande prov som KPSS, karriärprofessioner, inträdesprov, TOEFL, IELTS?

Svar 6: Med vårt cirkulär bestäms det att de som intygar att de kommer att delta i KPSS och andra centrala tentor och deras följeslagare är undantagna från begränsningen, så människor i alla åldersgrupper som kommer att ta dessa tentor kommer inte att bli föremål för utegångsförbud.

Fråga 7. Är byggsektorn undantagen från utegångsförbudet under helgen?

Svar 7: Byggbranschen och dess anställda kommer att undantas från utegångsförbudet eftersom de omfattas av undantagsbestämmelsen för produktions- och tillverkningsanläggningar och de som arbetar där enligt bestämmelserna i 5.1 / ğ och 5.2 / ğ i cirkuläret.

Fråga 8. Är äta och dricka platser (matsalar, kaféer, etc.) på sjukhus (inklusive privata sjukhus) föremål för de restriktioner som åläggs för att äta och dricka i cirkuläret?

Svar 8: Äta och dricka platser (matsalar, kaféer, etc.) på sjukhus är inte direkt föremål för de begränsningar (arbetstid, servicemetod etc.) som gäller för mat- och dryckesställen inom ramen för cirkuläret. Arbetsförfaranden och principer för att äta och dricka på sjukhus kommer att fastställas i linje med sjukhusledningens beslut.

Fråga 9. Är restauranger eller restauranger på hotell och boende begränsade till restauranger och restauranger?

Svar 9: Restauranger eller restauranger på hotell och boende kan endast erbjuda cateringtjänster för boende kunder och är inte föremål för restriktioner för andra restauranger eller restauranger. Dock kan restauranger eller restauranger på hotell och boende inte sälja utomhus med takeaway.

Fråga 10. Är restauranger och restauranger inom flygplatser undantagna från begränsningarna i cirkuläret?

Svar 10: Äta och dricka platser (restauranger, restauranger, kaféer, etc.) inom flygplatserna omfattas inte av de restriktioner som gäller för mat- och dryckesställen inom cirkulärets tillämpningsområde, förutsatt att de endast betjänar passagerare och de som arbetar inom transportsektorn.

Fråga 11. Kan båtar och yachter som driver kommersiell verksamhet för sjöturism servera mat och dryck till sina kunder på sina båtar för sightseeing?

Svar 11: Båtar och yachter som arbetar kommersiellt för sjöturism får inte erbjuda mat och dryck till sina kunder på sina båtar för sightseeing.

Fråga 12. Är de som gynnas av rese-, paketresa-, boende- eller transfertjänster som tillhandahålls av resebyråerna inom undantaget för cirkuläret?

Svar 12: Konsumenter som drar nytta av rese-, paketresa-, boende- eller transfertjänster som tillhandahålls av resebyråerna "5.2 / u) De som arbetar i intercity-kollektivtrafikfordon (flyg, buss, tåg, fartyg etc.) och de som kommer att resa med dessa kollektivtrafikfordon, biljetten, bokningskoden etc. De som lämnar in och certifierar omfattas av undantaget.

Fråga 13. Är butikerna (kläder, souvenirer etc.) på flygplatserna föremål för att erbjuda service mellan 10:00 och 20:00?

Svar 13: Butikerna på flygplatserna (kläder, souvenir, etc. arbetsplatser) ligger inte inom ramen för arbetsplatserna, bestämd som 1: 10-00: 20, enligt första artikeln i cirkuläret.

Fråga 14. Är monopolkiosker föremål för arbetstidsbegränsningar för marknader?

Svar 14: Monopolkiosker är föremål för begränsningar av arbetstid (arbetstid mellan 1:10 och 00:20) för marknaderna inom ramen för första artikeln i cirkuläret.

Fråga 15. Konditorier och bagels, bakverk, bakverk etc. Kan företag som producerar och säljer produkter sälja före 10.00:XNUMX?

Svar 15: Bagerier och bagels, bakverk, bakverk och så vidare. Företag som producerar och säljer produkter kan bara sälja dessa produkter mellan 08:00 och 10:00 på morgonen.

Fråga 16. Tillhör präster i åldern 65 år och äldre minoritetsgemenskaper de utegångsförbudsbegränsningar som gäller för denna åldersgrupp?

Svar 16: Det finns inga restriktioner för minoritetssamfundets präster vid 65 års ålder för att utföra sina religiösa uppgifter under de timmar som planeras för dessa åldersgrupper, och externt tillstånd krävs inte.

Fråga 17. Hur kommer utegångsbegränsningen för medborgare 65 år och äldre och under 20 att tillämpas när det gäller fredagsböner?

Svar 17: För medborgarna i de angivna åldersgrupperna som vill utföra fredagsbönen, provinsiella / distrikts allmänna hygienstyrelser; Utgångsförbudstiden för våra äldre 65 år och äldre kan förlängas till slutet av fredagsbönen och utgångstiden för våra ungdomar under 20 år kan föras fram så att de kan gå till fredagsbönen.

Fråga 18. Kommer personliga utbildningsaktiviteter att fortsätta i dagis?

Svar 18: Som ett resultat av förhandlingarna med ministeriet för hälsa och nationell utbildning; Med tanke på situationen för arbetande mödrar och fäder utvärderades det att plantskolor anslutna till ministeriet för nationell utbildning samt andra offentliga institutioner och organisationer och plantskolor under privata utbildningsinstitutioner skulle kunna fortsätta sin utbildningsverksamhet ansikte mot ansikte.

Fråga 19. Hur kommer de lösta djuren att matas?

Svar 19: Inom ramen för vårt cirkulär nr 30.04.2020 daterat 7486 kommer "Animal Feeding Group Members" och andra medborgare som vill mata gatudjur undantas från utegångsförbudsbegränsningarna på helgerna. Som med tidigare utegångsförbud, kommer våra djurälskare att kunna tillgodose de omedelbara djurens näringsbehov under utegångsförbudet på helgerna.

Fråga 20. Kan reklam- och TV-serieindustrin tillåtas skjuta dem på helgen efter 20.00?

Svar 20: Reklam- och TV-serieindustrin och dess anställda kommer att undantas från utegångsförbudet eftersom de är inom ramen för undantagsbestämmelsen för produktions- och tillverkningsanläggningar och de som arbetar där i enlighet med bestämmelserna i 5.1 / ğ och 5.2 / ğ i cirkuläret.

Fråga 21. Är marknadsplatser föremål för arbetstidens begränsningar för marknaderna i cirkuläret?

Svar 21: Våra hantverkare är inte föremål för arbetstidsbegränsningar när det gäller leverans av produkter som grönsaker och frukt och deras transport / installation till marknaden. På marknadsplatserna kan emellertid försäljning ske till våra medborgare mellan kl. 10 och 00 och i detta avseende kommer det att vara föremål för begränsning av arbetstiden för marknaderna.

Fråga 22. Kan personer med hotellbokningar resa med sina privata fordon inom utgångsperioden?

Svar 22: Medborgare som har en hotellbokning kommer att kunna resa med sina privata fordon utan att få något tillstånd, förutsatt att de dokumenterar / skickar sin bokning inom starttiden för boendebokningen och transporttiden till boendefaciliteten.

Fråga 23. Gäller utländska turister i vårt land för turismändamål utegångsförbud?

Svar 23: Utländska turister som tillfälligt är i vårt land inom ramen för turistaktiviteter kommer att undantas från utegångsförbud som kommer att tillämpas på helgerna.

Fråga 24. Kan amatörsportsklubbar utbilda och fotbollsakademi arbeta på syntetiska banor vars verksamhet är avstängd inom cirkulärets tillämpningsområde?

Svar 24: På grund av uppskjutningen av amatörligorna anses det att aktiviteter som fotbollsskolor / akademier inte kommer att kunna fortsätta träna och fotbollsplaner, vars aktiviteter avbryts tills ett nytt beslut fattas.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser