Välj säsongsdäck för säker körning

Välj däck som är lämpliga för säsongen för säker körning
Välj däck som är lämpliga för säsongen för säker körning

Medan olyckor på grund av ogynnsamma väderförhållanden är bland de främsta orsakerna till trafikolyckor i världen; Sommardäck som används under våta och kalla vinterförhållanden där lufttemperaturen sjunker under en viss nivå, hårdnar och inte ger tillräcklig väghållning.


Betonar att det är viktigt att välja däck som är lämpliga för vädret under hela säsongen för en säker körupplevelse, och Continental rekommenderar att man byter till vinterdäck när lufttemperaturen sjunker under + 7 grader.

Det är viktigt att använda säsongsbetonade däck på många punkter från livssäkerhet och egendom till bränsleekonomi, från körkomfort till miljömässig hållbarhet. Sommardäck kan inte ge tillräckligt grepp under våta och kalla vinterförhållanden när lufttemperaturen är under en viss nivå. Samtidigt hårdnar dess yta i kontakt med marken vid temperaturer under +7 grader. Därför, när vädret faller under +7 grader, är det nödvändigt att byta till vinterdäck som används på våta och snöiga grunder istället för sommardäck.

Att säga att valet av däck som är lämpliga för säsongen är viktigt just nu, förmedlar Continental all sin erfarenhet från bromsskiva till däckproduktion till vinterdäck som utvecklats speciellt för tuffa väderförhållanden. Continentals vinterdäck, som fick full poäng genom att visa överlägsen prestanda i tester utförda av oberoende organisationer, erbjuder förare maximal bromsprestanda och säkerhet.

Högpresterande vinterdäck från Continental

WinterContact TS 860, testmästarens vinterdäck som utvecklats av Continental-ingenjörer speciellt för tuffa vinterförhållanden, visar sin framgång genom att visa överlägsen prestanda i många testkörningar som utförs av oberoende organisationer.

Fördelarna med att använda vinterdäck på vintern är följande:

  • Vinterdäck tillverkade med specialutvecklad gummiblandning härdas inte även när temperaturen sjunker, vilket ökar greppet på vägen.
  • Tack vare de speciella sammansatta blandningarna som används vid produktion av vinterdäck, visar den maximal prestanda även vid låga temperaturer.
  • Medan sommardäck på vintern gör att däcken slits ut snabbare, fortsätter du att använda vinterdäck på sommaren och medför prestandaförluster och snabb livslängd på däcken.
  • När du väljer vinterdäck är det viktigt att följa fordonets ursprungliga däckstorlek. Om en storleksändring ska göras för fordonet måste de dimensioner som rekommenderas av fordonstillverkaren beaktas.
  • Även om det verkar ekonomiskt att använda en typ av däck under hela året, medför det mer kostnader.

sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser