Turkisk raket i rymden för första gången med flytande bränsle

Turkraket för första gången i rymden med flytande bränsle
Turkraket för första gången i rymden med flytande bränsle

Det första rymdtestet för raketmotorteknik för flytande bränsle, som tillkännagavs av president Recep Tayyip Erdoğan den 30 augusti, genomfördes framgångsrikt den 29 oktober. Tilldela helt steg ut i rymden med fastbränsleteknik som utvecklats av nationell teknik 2018, Turkiet har tillgång till rymden för första gången raketmotorteknik med flytande drivmedel. Republiken Turkiet initierat av Presidential Defense Industry Presidency Micro Satellite Launch System Development Project (MUF), den första prototypen av de utvecklade SR-0.1-sondraketerna av ROKETSAN, skickades ut i rymden med teknik för flytande bränsle. Denna framgångsrika testavfyrning av, förutom att möta behovet av exakt placering av satelliten också i omloppsbana, var också ett historiskt steg för Turkiets start i vetenskaplig forskning i rymden.


På 97-årsjubileet för vår republik är vi ett steg närmare att skicka vår egen satellit i rymden. Ytterligare ett historiskt steg gjordes i mikrosatellitstudierna som utfördes av Roketsan inom ramen för Micro Satellite Launch System Development Project (MUFS) initierat av försvarsindustrins ordförandeskap (SSB). Premiärminister Recep Tayyip Erdogan, omfattningen MUFs Project, innan han gick ut på rymden med fast bränsleteknik i Turkiet, för första gången också med flytande drivmedel raketmotorteknik, meddelade idag att tillgång till rymden.

"Vi belyste rymdets mörker än en gång"

I sitt tal vid Aselsan New System Introductions and Facility Openings-programmet sa Recep Tayyip Erdogan: "Nu ska vi ge goda nyheter från Roketsan," sade: Vi sa att vi var i rymdliga nu. Här skulle jag vilja dela med dig de goda nyheterna att vi har belyst rymdets mörker med våra nationella tekniska och tekniska färdigheter den 30 oktober Republikens dag. Satellitlanseringstest, som vi har gjort med våra nationella och inhemska tekniska funktioner, har slutförts framgångsrikt. I dessa tester nådde vi rymden fyra gånger till. Med denna stolthet över vår republikdag lämnade vi en viktig vändpunkt i vår vision från 29. Jag hoppas att vi kommer att fortsätta att konfrontera vår nation med de goda nyheterna om nya prestationer inom alla områden. " Erdogan sa, "Jag vill dela denna stolthet med vår nation, tillsammans med dess bilder", visade också bilderna från lanseringsögonblicket.

Den första prototypen av SR-0.1-sondraketen som utvecklats av Roketsan skickades till rymden den 29 oktober med motor för flytande bränsle som utvecklats med nationell teknik. Medan sondraketen framgångsrikt nådde en höjd av 136 km i det testskott som utfördes; Försöket att separera nyttolastkapseln under flygning, vilket möjliggör vetenskaplig forskning, har också avslutats framgångsrikt. Även om detta framgångsrika test gav ett stort bidrag till utvecklingen av raketmotorer med flytande drivmedel som är planerade för att möta MUFS-utvecklingsprojektets behov av exakt placering i banor; När det gäller att starta Turkiets vetenskapliga arbete i rymden var det också ett första. När MUFS-projektet som genomförts vid Roketsans Satellite Launch Space Systems and Advanced Technologies Research Center är klart kommer mikrosatelliter på 100 kg och lägre att kunna placeras i en låg jordbana med en höjd av minst 400 kilometer. riktad mikrosatellit som ska lanseras av Turkiet 2025, få länder i världen har en satellituppskjutning, testning, kommer det att ha fått förmågan att producera infrastruktur och bygga baser.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser