Vätgasdrivet tåg i Tyskland kommer att tas i bruk 2024

Tåget som arbetar med vätgas i Tyskland tas i bruk under året
Tåget som arbetar med vätgas i Tyskland tas i bruk under året

Deutsche Bahn, de tyska statliga järnvägarna, meddelade att en vätgasstation kommer att inrättas för det nyutvecklade vätgasbaserade tåget med en räckvidd på 2024 kilometer, som tas i bruk 600.


Sabina Jeschke, styrelseledamot i Deutsche Bahn, uppgav att stationen kommer att ge vätgaspåfyllning av normal fossilt bränsletid, medan det faktum att vi kommer att tanka tåget så snabbt som ett dieseltåg visar att en klimatvänlig transportövergång är möjlig Deutsche Bahn vill vara klimatneutral på 30 år.

Genom att understryka de tyska statliga järnvägarna Deutsche Bahn planerar att minska koldioxidutsläppen till noll år 2050, betyder detta att 1.300 dieselenheter byts ut, den 13.000 XNUMX kilometer långa järnvägen har inga luftledningar, så vi måste sänka fossila bränsleförbrukningar till noll. "Då kommer vi inte använda ett enda dieselfordon", sa han.

Det anges att tåget, som kommer att testas i städerna Tuebingen, Horb och Pforzheim i delstaten Baden Württemberg i södra Tyskland, kommer att spara cirka 600 ton koldioxid per år och ha en maximal hastighet på 330 kilometer i timmen.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser