Registrering Amnesti bör tas för ekonomisk och social nytta

Registreringsamnesti bör tas för ekonomisk och social nytta
Registreringsamnesti bör tas för ekonomisk och social nytta

Forskare och advokat Murat Demir sa, "Det finns ungefär 18.9 miljoner levande register i Criminal Records Information Bank, 7 miljoner människor i bankregistret är svartlistade." Registry Amnesty "borde vara den första artikeln i reformen av ekonomin och rättsväsendet.


Forskare och advokat Murat Demir, som gjorde viktiga utvärderingar om den nya ekonomin och rättsliga reformen, som tillkännagavs att genomföras, sa, "Den högsta prioriterade frågan för den ekonomiska och rättsliga reformen bör vara" Registry Amnesty ".

'Registreringsamnesti' bör utfärdas för ekonomisk och social nytta '

Forskare och jurister Murat Demir, Alla straffrättsliga domstolar i Turkiet i allmänhet, rättsliga domstolar och administrativa rättegångar i verkställighetsförfaranden som gjordes på verkställande kontor, efter att ha fullgjort sin straff, ange åtalets nummer och fängelseantalet personer som skilts från sina fängelser, dessa människor undviker det, går till en ansökan om jobb på grund av straffregistret Han återvänder tomhänt från många ställen och kan inte hitta ett jobb på grund av arbetsgivarnas negativa, skadliga och bortse från attityder och beteenden som ett resultat av en incident som han upplevt tidigare stigmatiserar honom nästan och arbetsgivarna utsätts för negativa, skadliga och bortse från attityder och beteenden. Vi kan säga att amnesti med kriminalregister har både ekonomiska och offentliga fördelar.

'En ny sida bör öppnas med' Registreringsamnesti 'för personer med brottregister över 7 miljoner'

Forskare och advokat Murat Demir, 25.11.2020 Om man tittar på den officiella rättsliga statistiken finns det 2.067.558 1.729.557 526.867 ärenden i brottmålsdomstolen, 2011 7 106 ärenden i civila domstolar och 100 000 ärenden i förvaltningsdomstolen. I Turkiet 2018 23,2 8 till 758 2018 antalet misstänkta personligen ökade året 13 med 019% och nådde 166. Det totala antalet misstänkta personer, som var 66 551 604 i utredningsfasen 19,6, utgjorde 2018% av den vuxna befolkningen (2011). Antal misstänkta under 2018, TURKIET (2011-8) 108- 469 2012 8, 520- 113, 2013 9-, 210- 672- 2014- 9-745 759,2015, 10-141 366,2016 10 personer 459 693,2017 är 11 833 av det totala antalet tilltalade vid brottmålsdomstolen, varav 926% är verkliga personer och 2018% är juridiska personer. se att liveinspelning är tillgänglig. Med tanke på att det kan förekomma en ökning av brottsfrekvensen till följd av de ekonomiska svårigheterna som upplevs i denna process där Covid-13-viruset förändrade världen, bör engångsregistreringsamnesti övervägas för social välfärd för att bidra till ekonomisk stabilitet och för att minska arkivbördan i rättsväsendet och föreskrifterna om straffregister och begränsade rättigheter i registerlagen. Det skulle vara till förmån för hela samhället.

"Lagen om straffregister bör uppdateras!"

Utredaren och advokaten Murat Demir sa, 'Oavsett om ett år eller tio år straffas i den nuvarande straffregistreringslagen', med artikel 10 i konstitutionen, från den dag då villkoren för att arkivet ska arkiveras i termer av övertygelser som orsakar berövande av rättigheter i andra lagar än den turkiska strafflagen; 76 år har gått under förutsättning att beslutet att återlämna de förbjudna rättigheterna har tagits, 15 år har gått utan villkoret att beslutet att återlämna de förbjudna rättigheterna. När det gäller andra övertygelser raderas posten fullständigt efter fem år från det datum då villkoren för arkivet fastställs. En person som har dömts kommer att bidra till att kriminalregistret (personer med kriminella register bland allmänheten) anpassas till samhället, i händelse av att kriminalregistret är begränsat i många år efter fullbordandet av domen, vid uppdatering enligt dagens villkor, Eftersom anställningssituationen för dem som har avslutat sina straff som inte kan hitta ett jobb med stöd kommer att öka kommer ett stort stöd att ges till ekonomin. "Uppdatering av straffregisterlagen bör vara en prioritet i de ekonomiska och rättsliga reformförordningarna, med hänsyn till dagens förhållanden.

'7 miljoner människor på svartlistan' Registry Amnesty 'behöver ekonomi'

Forskare och jurister Murat Demir, enligt Turkiet Banks Union Risk Center 2015-2020 data, 5 år och betalning av den totala personliga låneskulden i reala Sovplatser 2020-9 månader 56987 4.115.057 totalt 2020 9 48153 personer, detaljhandel kreditkortsskuld var betalningar Faktiskt antal personer 4.511.179 -6.832.735 månader 3 totalt 575 9 XNUMX personer, antalet individuella lån eller individuella kreditkortsskulder obetalda, XNUMX XNUMX XNUMX personer. Ett stort antal människor förlorade sina jobb eller deras inkomst minskade på grund av de begränsningar som tillämpades mot koronavirusepidemin. Dessutom fick XNUMX miljoner XNUMX tusen XNUMX anställda nytta av den korta arbetsbidrag som tillämpats av regeringen för att förhindra förlust av sysselsättning inom ramen för korta arbetstillägg. Med tanke på att antalet människor som ska svartlistas kommer att öka så länge som osäkerheten om när coronaviruset kommer att upphöra, har förändringar i lagstiftningen för svartlistning och amnesti vid registrering blivit ett behov av den blockerade ekonomiska bilden. I denna svåra process som världen går igenom bör en ren sida öppnas för medborgarna med kriminalregister och bankregistreringslagen, först och främst med registreringsamnestin och det finns ett behov av att omorganisera registerlagarna för ekonomisk stabilitet och social avslappning.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser