Gatrökning är förbjuden i 19 provinser under Covid-81-åtgärder

Rökning på gatan förbjöds i provinsen inom ramen för covidåtgärder
Rökning på gatan förbjöds i provinsen inom ramen för covidåtgärder

Gatrökning är förbjuden i 19 provinser under Covid-81-åtgärder; Inrikesministeriet skickade en ytterligare cirkulär om Coronavirusåtgärder till 81 provinsstyrelser.


I cirkuläret påmindes det om att många åtgärder vidtogs och genomfördes i linje med rekommendationerna från hälsoministeriet och Coronavirus Scientific Committee för att hantera risken för coranavirusepidemin när det gäller folkhälsa och allmän ordning, för att säkerställa social isolering, för att skydda det fysiska avståndet och för att kontrollera spridningen av sjukdomen.

I cirkulären påstods att spridningen av Coronavirus (Covid19) -epidemin, som drabbade världen, nyligen har ökat i alla länder. Det uppgavs att det var en mycket allvarlig ökning under epidemin, särskilt i länder på den europeiska kontinenten, och många nya åtgärder vidtogs för att bekämpa epidemin.

Cirkulär rengöring av de grundläggande principerna för det nuvarande kontrollerade sociala livet under rapporteringsperioden i Turkiet, mask- och avståndsregler, liksom utbrott av kursen och de möjliga riskerna med regler som måste följas för alla livets områden i åtanke och åtgärder påminde om att beslutade, stads- / läns folkhälsoråd måste vara nya listade ytterligare åtgärder:

1. Med cirkuläret som skickades till guvernörsförtagen tidigare infördes skyldigheten att bära masker i alla områden (allmänna utrymmen, gator, gator, parker, trädgårdar, picknickområden, stränder, kollektivtrafikfordon, arbetsplatser, fabriker etc.), utom bostäder. Det observerades dock att vissa människor tog av sig maskerna, lade ner dem och inte använde dem korrekt, särskilt för att de rökt på platser som gator, gator, parker och trädgårdar där medborgarna var / kunde hittas på en trång plats. Det är oerhört viktigt att säkerställa kontinuitet i användningen av masker för att förhindra spridning av coronavirusepidemin, som lätt kan överföras genom andningsvägar.

För att säkerställa korrekt och kontinuerlig användning av masken kommer ett rökförbud att införas i alla provinser från och med den 12 november 2020 i områden / områden där våra medborgare är täta / kan hittas (särskilt de som är stängda för trafik), torg där de behövs och kollektivtrafikstopp stannar.

2. Återigen, med cirkuläret som tidigare skickats till provinserna, kommer ansökan om utegångsförbud för medborgare i åldern 65 år och äldre att bestämmas av provinsiella hygiennämnder enligt de analyser som ska göras på grundval av provinsen (antalet patienter och kontakter, antalet allvarligt sjuka, sjukhuspatienter och förhållandet mellan patienter 65 år och äldre i dessa kategorier etc. var tvungen. I denna riktning, av guvernörerna; Förloppet av koronavirusepidemin i provinserna övervakas omedelbart och antalet patienter och kontaktpersoner, allvarligt sjuka, intuberade, dödsfall och ökningen av andelen patienter i åldern 65 år och äldre i dessa kategorier är mellan 65:10 och 00:16 under dagen. Det kommer att beslutas att begränsa deras förmåga att gå ut på gatorna och inte gå ut utanför dessa timmar.

De beslut som fattas / ska fattas beroende på den senaste utvecklingen kommer att granskas med jämna mellanrum, och vid förbättring av de angivna kriterierna kommer begränsningen att upphävas med samma förfarande.


sohbet

Feza.Net

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser