Det ottomanska rikets första försvarsindustri har återställts

Ottoman försvarsindustrin anläggning återställdes
Ottoman försvarsindustrin anläggning återställdes

Industri- och teknikminister Mustafa Varank uppgav att samtidigt som de återupplivade den historiska platsen, återupplivade de också försvarsindustrin, vilket är deras arv, och sa: ”Vi ökade lokaliseringsgraden i vår försvarsindustri från 30 procent till över 70 procent under ledning av vår president. Bakom denna framgång ligger den inspiration vi får från våra förfäder. Precis som denna plats inte fanns, kommer erövringen av Istanbul att vara svårt och kanske kommer det aldrig att hända; Öppen för framgång idag om vi fångar utländsk intervention i vår försvarsindustri, skulle det ha en destabiliserande Turkiet som grannar. " sa.


Minister Varank invigde den första fasen av Fatih gjuterimoské och socialanläggning, som återställdes och återställdes av generaldirektoratet för stiftelser, Trakya Development Agency och Kırklareli Special Provincial Administration i Kırklareli Demirköy, och användes som den första försvarsindustrins anläggning under den ottomanska perioden.

BOLLAR SOM FÖRVINNER DE BYZANTINE VÄGGARNA

Under erövringen av Istanbul började denna plats användas för förberedelser inför erövringen med ledning av Molla Gürani, läraren till Fatih Sultan Mehmet Han. För att riva de bysantinska murarna, som sägs vara oförstörbara, kastas de kanoner som Fatih själv drar här. Borrningarna av de spillda bollarna görs i Edirne och i erövringen av Istanbul förstör dessa kanoner de bysantinska murarna.

DEN MEST AVANCERADE TEKNIKEN

Denna plats, som stängde och öppnade en era, används aktivt fram till slutet av 19-talet. Den har tjänat den ottomanska armén i århundraden. Strukturerna som grävdes ut under utgrävningarna här visar oss att gjuteriet hade den mest avancerade tekniken för sin tid.

SERVICE TILL FÖRSVARINDUSTRIEN

Med sina smältugnar, serviceområden, produktions- och lagringsanläggningar och den historiska moskén bakom mig betjänade denna plats den ottomanska försvarsindustrin i århundraden. När vi återupplivar en sådan historisk och meningsfull plats har vårt ministerium för kultur och turism, Trakya Development Agency och Kırklareli Special Provincial Administration gått samman med våra guvernörs ansträngningar.

SOCIALT FACILITETSOMRÅDE

Först och främst restaurerades vår moské av Edirne General Directorate of Foundations till en kostnad av cirka 1 miljoner TL. Med vårt Trakya Development Agency och Special Provincial Administration för att göra besöket på denna plats bekvämare; Vi slutförde byggandet av området för den första scenen för sociala anläggningar som förändrade denna plats, till exempel ett turistinformationsbyrå, en liten marknad där lokalbefolkningen kan sälja och en parkeringsplats. Kostnaden för detta projekt har nått cirka en miljon lira.

FÖRSVARINDUSTRI

Medan vi återupplivade denna historiska plats återupplivade vi också vår försvarsindustri, vilket är arvet från denna plats. Under ledning av vår president ökade vi lokaliseringsgraden i vår försvarsindustri från 30 procent till över 70 procent. Bakom denna framgång ligger inspirationen vi fick från våra förfäder. Precis som denna plats inte fanns, kommer erövringen av Istanbul att vara svårt och kanske kommer det aldrig att hända; Öppen för framgång idag om vi fångar utländsk intervention i vår försvarsindustri skulle ha en destabiliserande Turkiet som grannar.

BIDRAG TILL REGIONENS UTVECKLING

Att återuppliva ett värde som Fatih Dökümhane kommer att ge stora bidrag till utvecklingen av vår region. Det är här grunden för vår försvarsindustri läggs också. Det är viktigt att se vad våra förfäder har uppnått genom att ge ny teknik vikt.

Guvernör för Kırklareli, Osman Bilgin, uppgav att Fatih Dökümhane var det första försvarsindustrin i det ottomanska riket och nämnde de arbeten som utfördes i detta sammanhang.

Biträdande kultur- och turismminister Ahmet Misbah Demircan sa, ”Detta är en viktig industriell anläggning som återstår från den ottomanska perioden, som är mycket nära besläktad med vårt industriministerium. De första hydraulsystemen användes och i slutändan finns det ett gjuteri. Projektet är mycket värdefullt från topp till botten. Därför har ministeriet för kultur och turism varit involverat från början. 20 års arbete. Utgrävningar har gjorts och vad man ska göra har avslöjats. Denna vackra förberedelse i miljön är förlängaren till var verksamheten går. " sa.

HISTORISK FATİH DUMPHOUSE

Enligt informationen i historiska källor tillverkades kanonerna och kanonkulorna som användes av Fatih Sultan Mehmet under erövringen av Istanbul i den historiska Demirköy Fatih Dökümhane. Kontinuerlig produktion utfördes i gjuteriet där periodens avancerade teknik användes, från mitten av 15-talet till slutet av 19-talet.

Öppningsceremonin deltog i Kırklareli-guvernören Osman Bilgin, biträdande kultur- och turismminister Ahmet Misbah Demircan och AK-partiet Kırklareli biträdande Selahattin Minsolmaz, utvecklingsbyråernas chef Barış Janissary och Thrace Development Agency generalsekreterare Mahmut Şahin.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser