Obligatorisk ansökan om vinterdäck börjar den 1 december

Obligatorisk vinterdäckansökan börjar i december
Obligatorisk vinterdäckansökan börjar i december

Det var årets första snö, lufttemperaturen började sjunka under noll grader i vissa områden och vintern började visa sig. Vinterdäck är fortfarande viktiga som ett obligatoriskt alternativ för att upprätthålla en hälsosam och säker transport under dessa vägförhållanden. Obligatorisk vinterdäckansökan börjar den 1 december.


Förutom vintersäsongen, som manifesterar sig väl med fallande lufttemperaturer och enstaka snöfall, ökar körvanorna för kollektivtrafik i vårt land, som i hela världen, på grund av pandemin vikten av trafiksäkerhet under vinterförhållanden.

den inhemska huvudstaden i Turkiets däckindustris FoU-ledare och ledande varumärke Petlas, som erbjuder lokal arbetskraft och FoU-arbete tillsammans med körsäkerhet och komfort, fortsätter att utveckla däck av hög kvalitet. PETLAS tar det också som ett uppdrag att uppmärksamma de frågor som behöver uppmärksammas när det gäller däck och fordon för körsäkerhet med medvetenheten om socialt ansvar.

Påminner om att mer uppmärksamhet bör ägnas väg- och körsäkerhet, sade PETLAS marknadschef Erkal Özürün, ”Vinterdäck speciellt utvecklade för tuffa vinterförhållanden ger mycket kortare bromsning och dragkraft än sommardäck. Detta innebär säkerhet och rörlighet i snö och kallt väder. "Körsäkerheten börjar med våra däck som gör att fordonet kommer i kontakt med marken."

Kontrollen av däcktrycket är också av största vikt för att undvika situationer som kan påverka säkerheten för att köra Erkal ledsen, pandemiska åtgärder inom enheten, bibehålla social avstånd, från hälsa för att ta risken, hela Turkiet det mest omfattande återförsäljarnätverket som har PETLAS-återförsäljare i vinterdäck med montering Han tillade att han kunde kontrollera däcktrycket och mönsterdjupet.

Varför är vinterdäck viktigt?

Vinterdäck har en mjuk sammansättning som förhindrar härdning vid temperaturer mellan +7 och -40 grader, och kapillärmönster som ökar greppet på snöiga och isiga vägar. Vinterdäcket ger 50% bättre väghantering vid kallt väder än sommardäck. Det förkortar bromssträckan med upp till 50%. När du använder vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren är rullmotståndet för båda däcken lågt, vilket innebär att livslängden fördubblas.

Hur vet vi att ett däck är ett vinterdäck?

Vinterdäck; Dessa är däck speciellt utformade för att greppa fordon på våta, snöiga eller isiga vägar och denna funktion har godkänts av EU: s normer. Det identifieras med ett speciellt Tri-Peak Snowflake-märke (3 PMSF-Three Peak Mountain Snow Flake), vilket indikerar att vinterdäck uppfyller denna standard. Däck som bär detta märke på sidoväggen kallas vinterdäck. Detta tecken indikerar att ditt däck kan ge trafiksäkerhet under vinterförhållanden.

Vad säger lagen för användning av vinterdäck?

Enligt transportministeriet är det obligatoriskt att använda vinterdäck på alla nyttofordon mellan 1 december och 1 april. Det rekommenderas också att vinterdäck används i privata bilar som inte omfattas av lagen. Fordonsägare och förare rekommenderas dock att byta till vinterdäck så snart lufttemperaturen sjunker under 7 grader.

Är vinterdäck ekonomiskt?

Användningen av vinterdäck på snöig mark på vintern ökar väghållningen och minskar glidningen, så att du kan resa längre med mindre bränsle. Vinterdäck som används på sommaren orsakar också mer bränsleförbrukning, eftersom det ger mer grepp på vägen. Därför är det mycket mer ekonomiskt att använda vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren. Men dess bidrag till det viktigaste värdet, livets och egendomens säkerhet, är ovärderligt.

Ersätter vinterdäck vinterdäck?

Att välja rätt däck är av yttersta vikt för säkerheten. När du väljer helårsdäck istället för sommardäck, bör körförhållanden, klimat och prestandabehov i regionen beaktas. Helårsdäck bör föredras om du inte stöter på svåra vinterförhållanden som snö och is mycket ofta. Vinterdäck måste användas i snöfall.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser