Nedräkningen till övergången till meddelandeshanteringssystemet har börjat, den sista dagen är den 30 november 2020!

Nedräkningen har börjat på natten, sista dagen är november
Nedräkningen har börjat på natten, sista dagen är november

Nedräkningen har börjat i Message Management System, den sista dagen är den 30 november 2020! Perioden för att skicka kommersiella marknadsföringsmeddelanden (telefon, sms, e-post etc.) av riktiga eller juridiska personer utanför Message Management System (IMS) -plattformen, efter den 30 november 2020, slutar. Nedräkningen har börjat för övergången till İYS.


Inom ramen för lag nr 6563 och förordningen om kommersiell kommunikation och kommersiella elektroniska meddelanden fram till den 30 november 2020 kommer meddelandehanteringssystemet att kunna använda kommersiella elektroniska data (såsom telefonnummer, fax, e-postadress) för tjänsteleverantörer (verkliga eller juridiska personer). (İYS) måste överföras till. I enlighet med förordningen kommer data som inte överförs till IYS-systemet att anses ogiltiga från och med den 1 december 2020 och att skicka kommersiella reklammeddelanden till mottagare (målgrupp) är olagligt. En annan fråga är att alla tjänsteleverantörer som slutför sina ansökningar senast den 30 november kommer att få tjänsterna Message-5, Message-25 och Message-75 - nivå 1 gratis i ett år.

Oönskade meddelanden som skickas ofta till en otäckhet blir historia

Perioden för att skicka kommersiell elektronisk data (sms, telefon, e-post) till data som inte är registrerad i IMS-systemet är nu över och alla befintliga data som tjänsteleverantörerna inte laddar upp till systemet förrän den 30 november anses ogiltiga. Om vi ​​understryker det igen måste tjänsteleverantörer (riktiga eller juridiska personer) ladda upp all kommersiell elektronisk data som tillhör deras målgrupp till İYS-plattformen (Message Management System) fram till slutet av den 30 november. En annan fråga är att bevisbördan för alla tidigare tillstånd som överförs till IYS är tjänsteleverantörernas ansvar. Från och med den 1 december skickar de sina meddelanden med hjälp av IYS-modulen, med bevisbördan för IYS. För varje meddelande som skickas till mottagaren måste mottagaren ges möjlighet att avvisa. I grund och botten, från och med den 1 december 2020, tack vare İYS-systemet, blir "oönskade kommersiella meddelanden", som tidigare har kommit till att uppröra konsumenter på grund av frekvent sändning till konsumenter, nu historia.

Efter den 30 november, i meddelandehanteringen, är påföljder på väg för dem som agerar emot!

Efter att IMS-plattformen (Message Management System) började implementeras från och med den 1 december kommer klagomål om de som agerar mot reglerna att hanteras av de provinsiella handelsdirektoraten. Medan den administrativa sanktionen för kommersiella meddelanden som skickas utan konsumenternas (köpare) samtycke varierar mellan tusen TL och 5 tusen TL, kan denna sanktion höjas upp till tio gånger när olagliga kommersiella meddelanden skickas till mer än en person åt gången. Påföljderna för dem som agerar mot konsumenternas rätt att vägra kan variera från två tusen TL till femton tusen TL. Kort sagt, för att tjänsteleverantörer ska lyckas hantera sina affärsprocesser måste de först vara registrerade hos IMS och sedan ladda upp sina auktoriserade meddelanden till systemet, och det är absolut nödvändigt att de innehåller introduktionsinformation och kontaktinformation i varje meddelande de skickar.

Onaysoft AŞ är en affärspartner till IYS

Tjänsteleverantörer (riktiga och juridiska personer) kan lägga till sina egna elektroniska data, samt följa mer än ett antal företag och varumärken från UYS, vårt teknologiledare. De kan slutföra processen snabbt med digitala transformationsexperter från UYS, affärspartnern till İYS, och framgångsrikt hantera dem från UYS-plattformen. Det är möjligt att göra alla dina kommersiella meddelanden för marknadsförings- och reklamändamål, såsom e-post, röstsamtal, sms, som du skickar till din målgrupp (köpare) på ett snabbt och säkert sätt med den ledande integratorn Uygunsoft, som realiserade den end-to-end digitala omvandlingen av över 24 tusen kunder under sitt 30: e år.

İYS - Vad är Message Management System?

Message Management System - IYS är en nationell webbaserad plattform där alla kommersiella elektroniska meddelanderättigheter och klagomålsprocesser som ska skickas till medborgare (köpare) hanteras. Nr 6563 av handelsministeriets lagar och förordningar om e-handel om förordningens tillämpningsområde, CMS AŞ-bildandet av TOBB (Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey) har godkänts av realiserat och TOBB. Enligt lagar och förordningar har verkliga och juridiska personer (tjänsteleverantörer) nu rätt att skicka sina kommersiella kampanjer och annonser endast till de medborgare (köpare) som har tillstånd. En annan fråga är att tjänsteleverantörer inte behöver samtycke från mottagaren för informationsmeddelanden som skuld eller fakturor.

Hur registrerar jag mig till İYS-systemet?

När vi tittar på registreringsstadierna för tjänsteleverantörer till İYS; Verkliga eller juridiska institutioner och organisationer kommer in i systemet med ett MERSİS-nummer. Samtidigt registrerar de "varumärkesregistreringsdokumenten" för sina varumärken som de skickar till för marknadsförings- och informationsändamål. Annan information såsom TR-ID, företagets e-postadress och mobilnummer för den auktoriserade undertecknaren av tjänsteleverantörsföretaget finns också i systemet.


sohbet

Var den första att kommentera

Yorumlar

Relaterade artiklar och annonser